ΕΚΤΑΚΤΟ- ΙΡΑΚΙΝΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ

Σ.Αραβία και Τουρκία ετοιμάζουν να μεταφέρουν τον Αλ-Μπαγκντάντι από την Μοσούλη στην Λιβύη !!

Posted on October 27, 2016, 2:10 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 13 secs

baghdadi_main

Σημαντικός ιρακινός στρατιωτικός αναλυτής, ο οποίος διαθέτει έγκυρες πληροφορίες ,  αποκάλυψε ότι το Ριάντ και η Άγκυρα έχουν προετοιμάσει την κατάσταση για την «μετακίνηση» του ηγέτη του Ισλαμικού κράτους  Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι από τη Μοσούλη στη Λιβύη, αλλά η μαζική παρουσία ρωσικών drones και μαχητικών αεροσκαφών που συνορεύουν με περιοχές του Ιράκ και της Συρίας , αποτρέπουν προς το παρόν οποιαδήποτε μετακίνηση.

«Οι δύο χώρες εργάζονται εντατικά για να μετακινήσουν τον Αλ-Μπαγκντάντι στην Τουρκία είτε με την μεταφορά του δια μέσω της Μοσούλης και  Κιρκούκ στον  Βορρά  είτε μέσω  του διαδρόμου Al-Qa’em και al-RATB  -Deir  Ezzur από την  Συρία στην Τουρκία,  και στη συνέχεια να τον μεταφέρουν  τελικά στην  Λιβύη»,  δήλωσε ο Αl-Safa A’asam δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων αλ-Ma’louma  του Ιράκ .

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ISIS  κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεταφορά αλ-Μπαγκντάντι δεν πρέπει να γίνει δια μέσω της περιοχής Ταλ Αφάρ – Ράκκα στη Συρία , διότι είναι αδύνατο από την  μαζική παρουσία των συριακών  δυνάμεων (Hashd αλ-Sha’ab)  στο νότιο μέτωπο κοντά στην περιοχή Be’aaj, βορειοδυτικά της ιρακινής επαρχίας της Νινευή, καθώς επίσης  εκεί πραγματοποιούνται  πολυάριθμες πτήσεις από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τις συριακές παραμεθόριες περιοχές με το Ιράκ.

«Το ISIL εργάζεται τώρα πυρετωδώς για να βρει μια διαφορετική διαδρομή μέσα από τα σύνορα Ιράκ-Συρίας για την μεταφορά του  αλ-Μπαγκντάντι στην Τουρκία και στη συνέχεια στη Λιβύη ή άλλες χώρες”, δήλωσε ο Al -A’asam.

Οι δηλώσεις ήρθαν μετά τις πληροφορίες από το δυτικό Ιράκ,  νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο Αλ-Μπαγκντάντι υπέκυψε στα τραύματα του και πέθανε σε μια περιοχή κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

“Ο Αλ-Μπαγκντάντι  τραυματίστηκε σοβαρά στη μάχη της Αλ-Ανμπάρ στο δυτικό Ιράκ τον περασμένο μήνα, αλλά οι  πληγές του δεν ήταν τόσο θανατηφόρες . Ο ίδιος βέβαια δεν  μπορούσε να κινηθεί ελεύθερα », είπε  τοπική  ιρακινή πηγή στην αραβική υπηρεσία του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Σπούτνικ .

Η πηγή δήλωσε ότι παρά τη μακρά θεραπεία στη Μοσούλη, η υγεία του ηγέτη του ISIL επιδεινώθηκε λόγω “μιας βαθιάς κοιλιακής οπής που προκάλεσε  βλάβη στο συκώτι του.”

ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ A.a.L

Leave a Reply

  • (not be published)