Posted on November 15, 2016, 10:38 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 7 secs
Ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Ελλάδος είναι σε εξέλιξη  από την γειτονική μας Αλβανία  και  αυτό σε μια χρονική περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται σε τραγική  οικονομική κατάσταση, με  τον κοινωνικό ιστό να έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια πολλαπλά και σοβαρά πλήγματα. Την ίδια στιγμή οι αντιδράσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ  στην Αθήνα  είναι αναιμικές, χωρίς ειρμό και μεθοδικότητα, στερούνται ενδυναμωμένης πολυδιάστατης διπλωματικής κινητικότητας ως και επαρκών πληροφοριών για τις προθέσεις των Τιράνων  , ενώ  δεν στηλιτεύονται  οι  αθλιότητες των πολιτικών ηγεσιών τους  που καθημερινά γίνονται όλο και πιο ακραίες  και προκλητικές. Τα Τίρανα  όπως και τα Σκόπια προκαλούν τον Ελληνισμό μέσα από ανερμάτιστες θέσεις ή και ανεδαφικά ζητήματα που διαχρονικά και ιστορικά έχουνε κριθεί σε Ειδικά Δικαστήρια που συστάθηκαν μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο αναφορικά με την δράση των δοσίλογων και των συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων. . Οι ανακοινώσεις των δικών μας αρχών είναι υποτονικές , ενώ η  προ μηνών  παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ στα Τίρανα και μπροστά στην προκλητική  συμπεριφορά του Έντι Ράμα ήταν επιεικώς χαλαρή, αρκετά «αδύναμη»(λεκτικά)  και  εν κατακλείδι άνευρη.
 
 Η Άγκυρα με κάθε τρόπο ενισχύει σε «βέλη την φαρέτρα» των ακραίων Αλβανικών κύκλων  στο θέμα της ανύπαρκτης Τσαμουριάς και σε υποστήριξη απύθμενα θρασύτατων  διεκδικήσεων κάποιων  άθλιων κύκλων που την περίοδο 1941-1944 ήσαν υποστηριχτές και  σύμμαχοι των Ναζί-φασιστών στην περιοχή της Ηπείρου.(κυρίως στην Θεσπρωτία/περιοχές Φιλιατών-Παραμυθιάς)  Η όλη συμπεριφορά των Τιράνων που εμείς επιτρέψαμε και  δεχθήκαμε να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ενώ παράλληλα  και διαχρονικά  χτυπάνε την πόρτα της ΕΕ από τον Μπερίσα μέχρι τον Ράμα είναι προβληματική και σίγουρα η Άγκυρα έχει «βάλει το χέρι της» αφού στρατιωτικά, πολιτιστικά , οικονομικά ως και σε άλλους τομείς συνδέεται  στενά. με το Αλβανικό πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο(πολλοί Αλβανοί στρατιωτικοί έχουνε εκπαιδευτεί σε στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας, ενώ Τούρκοι αξιωματικοί είναι ειδικοί σύμβουλοι σε Επιτελεία-Σχολές και μονάδες του Αλβανικού στρατού). Αντί να απαντήσουν τα Τίρανα στα μείζονα ζητήματα των διμερών  μας σχέσεων που είναι η κατάσταση που επικρατεί στην μαρτυρική  Βόρειο Ήπειρο/Νότια Αλβανία αναφορικά με την μειονότητας μας και την  δόλια υφαρπαγή των περιουσιών των εκεί  Ελλήνων, σε θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ  μεταξύ των δύο χωρών , στις σχέσεις με την ΕΕ,  στην καλύτερη σηματοδότηση της ορίου γραμμής καθώς και στο μείζον θέμα των  στρατιωτικών  κοιμητηρίων   για τους πεσόντες  μας στο Αλβανικό Έπος 1940-1941,με  θρασύτητα επαναφέρουν , καλύπτουν  και παρέχουν  βήμα σε εξτρεμιστές και απογόνους ατόμων που συνεργάστηκαν με ανθελληνικούς και άλλους κύκλους τότε καθώς και την άρση του εμπολέμου καθεστώτος που ισχύει από την περίοδο 1939-1940. . Απώτερος σκοπός τους από την μια πλευρά  με το  τάχα Τσαμικό  να εκθέσουν τον Ελληνισμό και  από την άλλη στοχεύουν στο  να εμφανιστεί η Αλβανία ως παράγοντας σταθερότητας στην Αδριατική και στα Δυτικά Βαλκάνια (προφανώς κατηγορώντας την χώρα μας , η οποία λόγω των δυσμενέστατων οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων και της ανύπαρκτης διπλωματίας βρίσκεται στην γωνία). Μάλιστα αναφέρθηκαν προ καιρού   και στις μεγάλες ασκήσεις του ΝΑΤΟ με την επωνυμία ANACONDA-2016 που διεξήχθησαν στην Πολωνία(ως απάντηση της Ρωσικής προκλητικής στάσης) επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που δεν συμμετείχε.!! Παράλληλα προσπαθεί μέσω της ένταξης του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ(που την έχει υποστηρίξει έντονα) να εμφανιστεί ότι είναι η  χώρα κλειδί στην έξοδο της Αδριατικής προς την Μεσόγειο.
Απέναντι σε όλα τα ανωτέρω η χώρα μας δεν μπορεί να παραμένει απαθής  υποτονική ως και  μέσω αναιμικών-ανούσιων αντιδράσεων. Προσωπικά μεταξύ άλλων προτείνονται
 
*Παρέμβαση προσωπικά του ΥΠΕΞ στην αρμόδια Επίτροπο για την Εξωτερική πολιτική Φ. Μογκερίνι  ως και στον Επίτροπο της ΕΕ για την Διεύρυνση αναφορικά με το θέμα των Τσάμηδων. Επιπλέον να θέσουμε την Αλβανική προκλητικότητα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης.
 
*Στο θέμα των Τσάμηδων να εκδοθεί και  μοιραστεί από την Ελληνική πολιτεία ειδικός επιμορφωτικός τόμος για τις τότε αθλιότητες τους στην Θεσπρωτία/αποφάσεις του Δικαστηρίου για τους Δωσίλογους στα Γιάννενα  καθώς και να ζητηθούν συναφή αρχεία από άλλα κράτη για την τρισάθλια δράση τους. Ασφαλώς θέμα δεν υπάρχει αλλά πρέπει να αναχαιτιστεί η προπαγάνδα τους και εκ μέρους των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης να έχουμε αυξημένη  αποτρεπτική και απαντητική παρουσία.
 
*Ενημέρωση-ποτέ δεν είναι αργά-της παγκόσμιας κοινής γνώμης με ενεργοποίηση Ελληνικών  συμβουλίων και εδρών σε ξένα Πανεπιστήμια επί τέτοιων θεμάτων, ως και του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού .
*Πραγματοποίηση εθνικών  επίλεκτων στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή Κέρκυρας –Διαπόντιων νήσων, καθώς και στην μεθοριακή ζώνη από το Ιόνιο(όρμος Φτελιάς) μέχρι το τριεθνές της Πρέσπας. Επίσης καλύτερη και πιο εξελιγμένη συλλογή στρατιωτικών –πολιτιστικών και άλλων  πληροφοριών , δηλαδή σε  ένα τομέα που υστερούμε αρκετά για διαφόρους λόγους.
 
*Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν πρόκειται με απόφαση Κοινοβουλευτική ή νομική ή κάποιο Προεδρικό Διάταγμα να αρθεί το εμπόλεμο που ισχύει εδώ και 76 χρόνια.
 
* Τέλος να προχωρήσουν επιτέλους οι διαδικασίες αναφορικά με την κατασκευή  στρατιωτικών κοιμητηριών και μνημείων στην ευρύτερη περιοχή του Υψώματος 731-Κλεισούρας-Πρεμέτης , για να τύχουν άπαξ δια  άπαντος της απαιτούμενης τιμής οι γενναίοι νεκροί μας του ηρωικού Έπους 1940-1941.

Leave a Reply

  • (not be published)