Το Ιράν μπορεί να επιδιώξει να δημιουργήσει ναυτικές βάσεις στην Υεμένη ή τη Συρία στο  άμεσο μέλλον, ως μακρινά ερείσματα μπορεί να είναι πιο πολύτιμα στρατιωτικά από την ίδια την πυρηνική τεχνολογία,δήλωσε  ο επικεφαλής  των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, σε δηλώση του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

«Χρειαζόμαστε απομακρυσμένες ναυτικές βάσεις και μπορεί να γίνει δυνατό μια μέρα να έχουμε βάσεις στις ακτές της Υεμένης ή της Συρίας, ή βάσεις σε νησιά ή πλωτές (βάσεις),” δήλωσε ο Mohammad Hossein Baqeri, αναφέρει η καθημερινή εφημερίδα Shargh.

«Αξίζουν λιγότερο οι απομακρυσμένες ναυτικές βάσεις από την πυρηνική τεχνολογία; Εγώ λέω ότι αξίζει δεκάδες φορές περισσότερο», πρόσθεσε ο Baqeri, ο οποίος μιλούσε σε συγκέντρωση των ναυτικών διοικητών.

Το Ιράν είναι απο τους βασικότερους σύμμαχους του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και του ένοπλου κινήματος Houthi που πολεμάει την Σαουδική στρατιωτική συμμαχία στην Υεμένη.

Με την δήλωση αυτή, γίνεται εύκολα κατανοητό, τα γεωπολιτικά οφέλη που επιθυμεί  να καρπωθεί το Ιράν, απο την ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο της Συρία και την εμπλόκη του στην Υεμένη.

Ειδικός Συνεργάτης A.a.L

 

Leave a Reply

  • (not be published)