Η ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΕ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ (ΜΕΡΟΣ 4ο)

Posted on December 07, 2016, 8:06 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 30 secs
 1. Με σκιώδεις θεσμικούς και οικονομικούς χορηγούς και υποστηρικτές, τις διπλωματικές αποστολές αλλά και εντεταλμένα όργανα από τις συνήθης ύποπτες χώρες (Τουρκία, Αλβανία, ΠΓΔΜ αλλά και Σ. Αραβία, Κατάρ κλπ), ο συνασπισμός των μουσουλμανικών μειονοτικών κομμάτων, μετά τη χορήγηση από την κυβέρνηση της ελληνικής ιθαγένειας σε μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών και προσφύγων, καθώς επίσης και σε αριθμό οικονομικών μεταναστών, ιδίως Αλβανών που ήρθαν στη χώρα στη δεκαετία του 90, ξεκινάει με μεγάλο ενθουσιασμό την προεκλογική του εκστρατεία. Το κόμμα των Αλβανών αναμένεται να υποστηριχθεί επίσης, από ορισμένους Αλβανούς δημοσιογράφους που έχουν διακριθεί μέσα από τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά και από Αλβανούς επιχειρηματίες που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Την προεκλογική τηλεοπτική καμπάνια στο εσωτερικό της Ελλάδας έχει αναλάβει η τουρκική και η αλβανική κρατική τηλεόραση, η οποία μέσω των δορυφορικών της προγραμμάτων προβάλλει στα Τουρκικά, Αλβανικά και Αραβικά τα διαφημιστικά σποτ των 3 κομμάτων.

 

 1.  Η Αλβανική τηλεόραση ενημερώνει τις Αλβανόφωνες κοινότητες των Βαλκανίων, με κυριότερους αποδέκτες το κοινό του Κοσσόβου και της ΒΑ. ΠΓΔΜ. Τα σποτ διαφέρουν στο εξωτερικό με τα αντίστοιχα του εσωτερικού, προκειμένου να μην προκληθούν εντάσεις και υπάρξουν ποινές και κυρώσεις ώστε να μην υπάρξει περίπτωση αποκλεισμού των μουσουλμανικών κομμάτων από τις επικείμενες εκλογές.

 

 1. Στήνονται τα πρώτα εκλογικά κέντρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Ξάνθη και Κομοτηνή, από τα οποία απουσιάζει παντελώς η ελληνική γλώσσα. Δίπλα στις σημαίες των κομμάτων υπάρχουν και οι σημαίες της Τουρκίας, της Αλβανίας και άλλων χωρών της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής. Τα παραπάνω είναι αρκετά για να δυναμιτίσουν το όλο κλίμα και να δώσουν τροφή σε ακραίες πτέρυγες ένθεν και ένθεν. Παρά τις εκατέρωθεν συστάσεις για ψυχραιμία δεν λείπουν περιορισμένης έκτασης αψιμαχίες στην πρωτεύουσα αλλά και σε άλλες πόλεις.

 

 1. Η πόλωση είναι πλέον γεγονός και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την κατάσταση προβάλλοντας την ανάγκη συσπείρωσης των Ελλήνων απέναντι στην μουσουλμανική συμμαχία, επενδύοντας στα αντανακλαστικά του εκλογικού σώματος, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι έτσι δημιουργούν αντίπαλα στρατόπεδα, χωρίς η κατάσταση να είναι αναστρέψιμη. Για πρώτη φορά οι ενωμένοι πλέον μουσουλμάνοι νιώθουν την δύναμή τους. Αυτό φαίνεται από την άρνησή τους να κατέλθουν ως υποψήφιοι με κόμματα και συνδυασμούς που υποστηρίζονται από τα κοινοβουλευτικά κόμματα. Το πρόβλημα για την κυβέρνηση και τα κόμματα διογκώνεται από τα πρώτα ευρήματα των γκάλοπ όπου δείχνουν ότι σημαντικός αριθμός δήμων αλλά και τουλάχιστον 3 έδρες της ευρωβουλής θα καταληφθούν από τον συνασπισμό «Μουσουλμανική Συμμαχία για τα Μειονοτικά Δικαιώματα». Το πρωτοφανές αυτό γεγονός δεν περνά απαρατήρητο και από τον υπόλοιπο κόσμο και δη τον ευρωπαϊκό. Ήδη στην γειτονική Βουλγαρία το μουσουλμανικό κόμμα που συμμετέχει ήδη στο κυβερνητικό σχήμα και διαδραματίζει ρόλο ρυθμιστή στα πολιτικά πράγματα της γειτονικής χώρας, σχεδιάζει να κατεβάσει και πάλι εκ νέου ανεξάρτητους υποψηφίους τόσο για τις αυτοδιοικητικές όσο και τις ευρωεκλογές.

 

 1. Με κύριο σύνθημα «η Ευρώπη μας ανήκει», οργανώνονται μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες όπου για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά βιώνεται η ανάσα του μουσουλμανικού όχλου. Μαζί με τις εθνικές σημαίες των χωρών όπου προέρχονται οι «μειονοτικοί», κυματίζουν και σημαίες πράσινου χρώματος (το χρώμα του Ισλάμ) όπου αναγράφονται επιγραφές στα αραβικά. Τα μέτρα τάξης πρωτοφανή για την αποτροπή επεισοδίων. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Κομοτηνή γίνονται τα επίκεντρα των μεγάλων προεκλογικών συγκεντρώσεων. Οι επικεφαλείς των συνδυασμών και οι υποψήφιοι των κομμάτων προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους στις ομιλίες τους αλλά δεν το κατορθώνουν.

 

 1. Όλα πλέον δείχνουν ότι ο σκοπός επιτυγχάνεται, με την πολυδιάσπαση του εκλογικού σώματος και με τα κόμματα να μην μπορούν να σχηματίσουν πλέον αυτοδύναμες κυβερνήσεις, ο νεοεμφανιζόμενος μουσουλμανικός συνασπισμός θα παίξει το ρόλο του μπαλαντέρ . Η δυναμική αυτή αναμένεται να έχει αυξητικές τάσεις καθόσον θα ενσωματώνονται σ’ αυτόν όλο και περισσότερα άτομα ιδίως τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην χώρα μας και έχουν το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη.

 

58     Ποιοι οι στόχοι του εγχειρήματος; Μα πολύ απλά η άσκηση πίεσης σε πολιτικό επίπεδο τόσο προς την κυβέρνηση όσο και στο ευρωκοινοβούλιο για παροχές και μεταρρυθμίσεις στο μείζον θέμα που ακούει στο όνομα «μεταναστευτικό». Αναμένεται η καταγγελία των Δουβλίνο 1 και 2 και η απαίτηση για άρση των περιοριστικών όρων για τις μετακινήσεις προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τις αρχές της συνθήκης Σένγκεν. Η υποχρέωση της αναγνώρισης των θρησκευτικών ελευθεριών με την επίκληση του σχετικού άρθρου του συντάγματος περί ανεξιθρησκίας, με σκοπό την ανέγερση τεμένων στις περιοχές όπου διαβιούν μουσουλμανικοί πληθυσμοί, επικαλούμενοι σαν παράδειγμα τους μουσουλμάνους της Θράκης. Απώτερος σκοπός η επίτευξη πολιτικής υποστήριξης από την Ε.Ε. και η απαίτηση της τελευταίας προς την χώρα μας για την εξίσωση όλων των θρησκευτικών ομάδων όπως επιτάσσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

 

 1. Όλα αυτά αποτελούν την απαρχή του ελέγχου του πολιτικού κόσμου της χώρας και όσο οι φωνές των ακραίων χώρων είτε θα εναντιώνονται είτε θα συμπαραστέκονται, θα μεγεθύνεται το χάσμα στην κοινωνία, η οποία θα είναι και το θύμα της όλης υπόθεσης. Έχει θετικά στοιχεία αυτό το εγχείρημα; Ίσως ναι ίσως και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα οξυνθούν οι αντιθέσεις και ίσως και οι προκλήσεις σε πολλαπλά επίπεδα. Είναι η ελληνική κοινωνία έτοιμη για κάτι τέτοιο;… φυσικά όχι, γι αυτό και θα υπάρξουν εντάσεις.

 

 1. Μέρα με τη μέρα και όσο πλησιάζει η πρώτη εκλογική αναμέτρηση, οι φωνές και οι εκκλήσεις συσπείρωσης ολοένα και δυναμώνουν απ’ όλες τις πλευρές. Παρατηρείται το παράδοξο, να προσχωρούν στον μουσουλμανικό συνασπισμό και εξωκοινοβουλευτικές αριστερίστικες οργανώσεις, ενώ τη συμπαράστασή τους διατυμπανίζουν με κάθε τρόπο και οργανώσεις ακτιβιστών και αλληλέγγυων του εξωτερικού, ενώ ομάδες από αυτές βρίσκονται στη χώρα μας για την υποστήριξη του προεκλογικού αγώνα. Οι προεκλογικές συγκεντρώσεις αυξάνουν σε παλμό και δεν λείπουν οι αιχμές εκατέρωθεν. Τα νέα γκάλοπ καταγράφουν και επιβεβαιώνουν την δημιουργηθείσα πραγματικότητα. Τουλάχιστον 10-12 δήμοι εκτιμάται ότι θα περάσουν υπό μουσουλμανική διοίκηση, ενώ σε πολλούς άλλους θα υπάρχει είτε δυνατή αντιπολίτευση είτε σημαντικός αριθμός συμβούλων στα δημοτικά συμβούλια. Σε επίπεδο περιφερειών το εγχείρημα εστιάζεται στην καταγραφή ισχυρών ποσοστών στις περιφερειες Αθηνών και Θεσσαλίας, ενώ στην Αν. Μακεδονία και Θράκη συνεργάζονται με έτερο συνδυασμό προκειμένου να βρεθούν με όσο περισσότερους συμβούλους.

 

 1. Οι δε ευρωεκλογές σύμφωνα με τα γκάλοπ, δίνουν τη δυνατότητα σε2- 3 εκπροσώπους του μουσουλμανικού συνασπισμού να περάσουν το κατώφλι των Βρυξελλών. Η μεταξύ τους συμφωνία προβλέπει στις 3 πρώτες (και εκλόγιμες) θέσεις του ευρωψηφοδελτίου να είναι ένας εκπρόσωπος της μειονότητας της Θράκης, ένας της Αλβανικής μειονότητας και ένας της μειονότητας των Αράβων και Αφρικανών, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των μειονοτήτων, την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την επίτευξη θέσπισης μέτρων προς όφελος τους

 

 1. Η ημέρα των εκλογών φτάνει και όλα εξελίσσονται ομαλά μέχρι την ώρα που ανακοινώνονται τα exit poll. Τα ενθαρρυντικά μηνύματα φέρνουν ενθουσιασμό στους μουσουλμάνους οι οποίοι προστρέχουν στα εκλογικά κέντρα για να πανηγυρίσουν. Η νίκη τους είναι δεδομένη, ανεξαρτήτως αν κερδήθηκαν ή χάθηκαν δήμοι. Και στις 2 περιπτώσεις έχουν ισχυρή αυτοδιοικητική εκπροσώπηση, που τους δίνει πολλά δικαιώματα και πλεονεκτήματα και τους επιτρέπει είτε να απαιτούν και να ελέγχουν την δημοτική αρχή, είτε να αποφασίζουν προς όφελος τους και να διαχειρίζονται τα δημοτικά πράγματα. Οργανώνονται πορείες στα οποίες συμμετέχουν αρκετές χιλιάδες στους δρόμους της πρωτεύουσας ενώ και σε άλλες πόλεις υπάρχουν ανάλογες εκδηλώσεις. Η κυκλοφορία παραλύει και η ΕΛΑΣ βρίσκεται επί ποδός για τον φόβο επεισοδίων.

 

 1. Η ίδια εικόνα και μετά μια εβδομάδα στις ευρωεκλογές. Ο στόχος των 3 ευρωβουλευτών γίνεται πραγματικότητα ενώ με μικρή διαφορά χάνεται η περιφέρεια Θεσσαλίας(στην οποία έχουνε μεταφερθεί από τα νησιά σταδιακά πολλοί μετανάστες …), την οποία κερδίζει κοινός υποψήφιος που υποστηρίζεται από 4 κοινοβουλευτικά κόμματα. Οι σκηνές της πρώτης Κυριακής επαναλαμβάνονται. Πορείες, συγκεντρώσεις, ολονύκτιοι πανηγυρισμοί συμπληρώνουν την εικόνα. Την επομένη εκπρόσωποι των 3 κομμάτων που αποτελούν τον μουσουλμανικό συνασπισμό προβαίνουν σε δηλώσεις, όπου εμμέσως πλην σαφώς αποκαλύπτουν το σχεδιασμό της επόμενης μέρας. «Όλα για τις μειονότητες» αναφωνεί ο εκπρόσωπος των Αλβανών και καταχειροκροτείται από το συγκεντρωμένο πλήθος.

 

 1. 6 μήνες αργότερα κατά την ορκωμοσία των νέων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων επικρατεί βαρύ κλίμα ενώ μετά το καθιερωμένο τελετουργικό και κατά την πρώτη συνεδρίαση των συμβουλίων επικρατεί ένταση και αντεγκλήσεις μεταξύ των συμβούλων.

 

Φάση 3

 

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν σε πολιτικό επίπεδο και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και οι μοχλοί άσκησης πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο διεθνές περιβάλλον, ξεκινά η υλοποίηση της 3ης φάσης των γεγονότων. Σημαντικό και καταλυτικό ρόλο θα  παίξει οι αναμενόμενες από τον Αύγουστο του 2015  δηλώσεις του Τούρκου προέδρου περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λοζάνης και ο όποιος περί τα τέλη του 2018 θα ζητήσει  δημοψήφισμα στην Θράκη, (οι επικείμενες μέσα στο 2016) ακραίες δηλώσεις θα ξεσηκώσουν μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2017  τους θερμόαιμους της μουσουλμανικής μειονότητας κι αυτοί με τη σειρά τους συμπαρασύρουν και σημαντικό αριθμό από τους μετριοπαθείς μειονοτικούς. Κατά την φάση αυτή αναμένεται ότι θα υπάρχουν συντονισμένες – συνδυασμένες ενέργειες, των ομάδων ατάκτων που έχουν οργανωθεί και συγκροτηθεί σε «στρατό του βουνού», με την ονομασία «Ελεύθερος Στρατός της Δυτικής Θράκης» και εξοπλιστεί ήδη με  ελαφρό οπλισμό προερχόμενο κυρίως από το Κόσσοβο, , με σκοπό την πρόκληση κλίματος ηττοπάθειας στον πληθυσμό της Θράκης, καταστροφή μέρους ή του συνόλου των κοινωφελών εγκαταστάσεων, για την πρόκληση δυσχερειών σε βασικές ανάγκες του στρατεύματος αλλά και των περιοχών μετόπισθεν, την απασχόληση στρατιωτικών δυνάμεων στις περιοχές Ξάνθης και Ροδόπης.. Μια σειρά από αυτές είναι:

 

α.      Αύξηση του αριθμού των μουσουλμάνων λιποτακτών (ιδίως όσων έχουν διαβρωθεί από την Τουρκική προπαγάνδα και έχουν αναπτύξει τουρκική συνείδηση). Οι παραπάνω εκτιμάται ότι θα συνδράμουν τόσο στην παροχή πληροφοριών σε ότι αφορά την επιχειρησιακή κατάσταση των μονάδων που υπηρετούν, τόσο και στην καθοδήγηση (ως οδηγοί – ανιχνευτές) των τμημάτων άτακτων και των ομάδων δολιοφθορών για την προσβολή φαλαγγών, παγίδευση κομβικών σημείων διελεύσεως φαλαγγών με σκοπό την καθυστέρηση τους στον τελικό προορισμό τους, την πρόκληση δολιοφθορών κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου κλπ.

 

β.      Έναρξη εκτέλεσης επιχειρήσεων  μερικής κατάληψης ως  και ελέγχου περιοχών και χωριών των ημιορεινών και τμήματος των πεδινών στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, ενώ μουσουλμανικός θύλακας στην περιοχή Δερείου στον Έβρο θα  επιχειρήσει  να αποκόψει κατά διάφορα χρονικά διαστήματα  το δρομολόγιο Δέρειο – Άρης – Κομοτηνή. Σημειώνονται οι πρώτες αψιμαχίες ενόπλων με τμήματα της ΕΛΑΣ και του Στρατού.

 

γ.       Μεγάλος αριθμός μουσουλμάνων διαφεύγει στα ορεινά προκειμένου να αποφύγει την επιστράτευση και εντάσσεται στον Ελεύθερο Στρατό της Δυτικής Θράκης, όπως ονομάζονται οι ένοπλοι. Οργανώνονται σε τμήματα των 50-80 ατόμων. Ανά 5 τμήματα συγκροτούν μονάδες που ονομάζονται «Ταξιαρχίες» και αναλαμβάνουν δράση σε συγκεκριμένους εδαφικούς τομείς της Ξάνθης και της Ροδόπης.

 

δ.      Φανατικοί ισλαμιστές «ΤΖΙΧΑΝΤ», αρχίζουν να επιβάλλουν σταδιακά  το νόμο της Σαρίας στους Πομάκους των ορεινών της Ξάνθης, κάποιοι εξ αυτών παντρεύονται(ακόμα και άρον άρον) νεαρές Πομάκισες, για την εξασφάλιση δικαιωμάτων Έλληνα πολίτη – υπηκόου μελλοντικά.

 

ε.       Ξεκινάει η πρώτη μεγάλη επιχείρηση για την κατάληψη και τον έλεγχο της διάβασης Κοπτερού προς απαγόρευση προώθησης στρατιωτικών ενισχύσεων από το εσωτερικό της χώρας προς τον Έβρο. Επιχειρείται επίσης η  μερική κατάληψη των χωριών Ίασμος – Κοπτερό και Αμαξάδες στη Ροδόπη, τα οποίο βρίσκονται σε εξέχουσα θέση και ελέγχουν τόσο την Εγνατία οδό, αλλά και την Ε.Ο. Ξάνθη – Ίασμος – Κομοτηνή. Παράλληλα τουρκικό υποβρύχιο προσεγγίζει μυστικά μεταμεσονύκτιες ώρες στον όρμο του Πόρτο – Λάγους και επιχειρείται απόπειρα πρόκλησης στην  εκεί γέφυρααπό τμήματα ειδικών επιχειρήσεων SAS-SAT. Η Ροδόπη και ο Έβρος αποκόπτονται οδικά από την υπόλοιπη χώρα.

 

στ.     Πολιορκείται το φυλάκιο του Στρατού στη Γλαύκη της ορεινής Ξάνθης  ενώ στον Εχίνο, τόσο το εκεί Τάγμα Εθνοφυλακής, όσο και το αστυνομικό τμήμα περικυκλώνονται από φανατικούς ένοπλους, που απαιτούν την παράδοση των ανδρών και του οπλισμού, υποσχόμενοι την ελεύθερη μετάβαση στην Ξάνθη. Σημειώνονται επιθέσεις σε φάλαγγες στρατιωτικών οχημάτων και σκοπό την πρόκληση απωλειών και καθυστερήσεων στον ανεφοδιασμό των μονάδων του Έβρου.

 

ζ.       Εμφανίζεται στο χωριό Θέρμες Ξάνθης, η προσωρινή  ψευτο-κυβέρνηση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης», η οποία με ανακοίνωσή της που μεταδίδεται από παράνομο τουρκόφωνο ραδιοφωνικό σταθμό, συντάσσεται με το δίκαιο του αγώνα που διεξάγει η «μητέρα Τουρκία» κατά της Ελλάδας και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση την διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Δυτικής Θράκης, αλλά και την επίσημη ίδρυση νέου  μίνι-κράτους. Καλεί επίσης τους Τούρκους αδελφούς της Βουλγαρίας να βοηθήσουν στον ιερό αυτό αγώνα ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να ενσωματωθούν στο νέο κράτος που με τη βοήθεια του Αλλάχ και της μητέρας Τουρκίας θα γίνει πραγματικότητα, όπως κρυφά από το 2015 σε ειδικές συγκεντρώσεις είχε πει ο πρόεδρος της Τουρκίας.

 

η.      Σημειώνονται μπαράζ  ανεξήγητων μίνι-εμπρησμών και εκρήξεων στην Ξάνθη, Κομοτηνή και με στόχο εγκαταστάσεις και κοινωφελή έργα υποδομών, (Υποσταθμοί ΔΕΗ, Κόμβοι ΟΤΕ κλπ). Οι Μονάδες Εθνοφυλακής, μη εκπαιδευμένες σε αντιμετώπιση καταδρομικών ενεργειών, δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση ενώ υφίστανται και απώλειες /τραυματισμούς σε προσωπικό.

 

θ.      Στο Αιγαίο ο Τουρκικός στόλος από το ναύσταθμο του Γκιολτζούκ, εξέρχεται από τα στενά και αναπτύσσεται πέριξ των νησιών Χίος και Λέσβος, ενώ τα Τουρκικά πολεμικά από το ναύσταθμο του Ακσάζ διασπείρονται μέσα στο σύμπλεγμα της Δωδεκανήσου. Το σύνολο του αποβατικού στόλου βρίσκεται στον κόλπο Σμύρνης ενώ το σύνολο των Τουρκικών υποβρυχίων έχει διασπαρθεί σε όλο το Αιγαίο χωρίς να είναι γνωστές οι θέσεις τους.

 

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

 

 1. Κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει το βαθμό εξάπλωσης των γεγονότων. Οι εκτιμήσεις των ειδικών και των «ειδικών», μιλούσαν για τοπικά περιορισμένα και μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία θα ήταν διαχειρήσιμα από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ και τμήματα του Στρατού. Όμως έπεσαν έξω  ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΛΌΓΟΙ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ (καλοπληρωμένοι καθηγητάδες και άτομα χωρίς σοβαρές και διεισδυτικές γνώσεις)σε όλες τις εκτιμήσεις τους. Δεν αντιλήφθηκαν το μέγεθος του δικτύου που είχε στηθεί από ενδογενείς και εξωγενείς παράγοντες και κέντρα για το συντονισμό των διαφόρων μειονοτικών ομάδων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες αιφνιδιάστηκαν και δεν υπήρξε επαρκής χρόνος προετοιμασίας και αποτροπής των γεγονότων που ακολούθησαν πανελλαδικά. Ένα σήμα από συνεργαζόμενη υπηρεσία των ΗΠΑ (επικεφαλής της οποίας είναι γνωστός Ελληνοαμερικανός) που προειδοποιούσε για το τι θα ακολουθήσει ήρθε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Χωρίς λοιπόν διαθέσιμο χρόνο και ενώ γινόταν στα υπόγεια του ΚΥΣΕΑ έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό…

 

 1. Σταθμός Μετρό Συντάγματος… ώρα 14.40  σε ώρα αιχμής μια μικροέκρηξη που σημειώνεται σε εισερχόμενο συρμό του μετρό, αναστατώνει τον κόσμο που είναι στις αποβάθρες, αμέσως κινητοποιείται η ασφάλεια του σταθμού Ομονοίας αλλά από την έκρηξη δε προκλήθηκαν υλικές ζημιές ούτε κάποιος τραυματισμός. Όμως η έκρηξη απελευθερώνει αέριο μουστάρδας, όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στο συρμό και στις αποβάθρες εκείνη τη στιγμή εισπνέουν από αυτό και προσβάλλονται με συμπτώματα όπως κνησμός, δάκρυα, κάψιμο στους πνεύμονες. Ο κλειστός χώρος του μετρό ευνοεί την παραμονή του αερίου στο σταθμό… Η ώρα περνά και όλο και περισσότεροι προσβάλλονται από τη δράση του αερίου.

 

 1. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί αυτού του είδους την επίθεση μιας και η Αθήνα δε διαθέτει επαρκή αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Το ΕΚΑΒ καθυστερεί να φτάσει στο σημείο της επίθεσης και ο κρατικός μηχανισμός λόγω της λήξης του ωραρίου και σε συνδυασμό με  την θερμοκρασία, βρίσκεται σε παράλυση… Και το αέριο συνεχίζει να επιδρά όλο και σε περισσότερους και όλοι τους ανυποψίαστοι μιας και είναι άχρωμο και άοσμο υγρό στην καθαρή του μορφή, καφέ αέριο που μυρίζει σκόρδο όταν αναμειγνύεται με άλλα χημικάΠροκαλεί επώδυνες φλύκταινες σε όλο το σώμα όταν εισπνέεται, χρόνιες βλάβες στους πνεύμονες, τύφλωση, ακόμη και  μελλοντικά καρκίνο. (γνωστός αναλυτής σε μπαράζ ομιλιών του από το 1997 είχε θίξει τέτοια ζητήματα…..αλλά υπουργοί και στρατηγοί κοιμόντουσαν …)

 

 

 

 1. Ώρα 15.18 τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ καταφθάνουν στα σημεία των επιθέσεων και παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους μπορούν. Γίνεται η διάγνωση, κάποιοι από το προσωπικό του ΕΚΑΒ προσβάλλονται λόγω της εισπνοής του αερίου. Η έλλειψη πληροφόρησης και η ανετοιμότητα των πληρωμάτων για την αντιμετώπιση του περιστατικού με υλικά μαζικής καταστροφής  επιφέρει μεγαλύτερη σύγχυση. Μπροστά στο πρωτοφανή αυτό χτύπημα και στην αμηχανία της κυβέρνησης αποφασίζεται η γενική επιφυλακή όλων των νοσοκομείων της πρωτεύουσας και η δέσμευση όλων των διαθέσιμων κλινών στις ΜΕΘ των 5 μεγαλύτερων νοσοκομείων της πρωτεύουσας, ενώ επιτάσσονται για τις ανάγκες αντιμετώπισης των εκτάκτων περιστατικών 3 μεγάλα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα.

 

 1. Καλείται εσπευσμένα στο ΚΥΣΕΑ ο υπουργός υγείας, ο οποίος δηλώνει την αδυναμία του υγειονομικού μηχανισμού της χώρας να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Μπροστά στο ολοκληρωτικό χάος που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας μαζικές κινητοποιήσεις λαθρομεταναστών και ατόμων του αναρχικού χώρου, καθώς και Έλληνες και ξένοι ακτιβιστές και αλληλέγγυοι προκαλούν προβλήματα σε  ολόκληρες συνοικίες των Αθηνών. Στήνεται πρόχειρος χώρος συντονισμού στην πλατεία Εξαρχείων αλλά αποφασίζεται γρήγορα η μεταφορά του εντός του Πολυτεχνείου για λόγους ασφαλείας και στη θέση του στήνεται πρόχειρος σταθμός πρώτων βοηθειών για τους πληγωμένους και τραυματίες από τυχόν συγκρούσεις με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Η οργάνωση αυτή και η δημιουργία δομών υποστήριξης φανερώνει το πόσο καλά είναι σχεδιασμένο και οργανωμένο το όλο επιχείρημα.

 

 1. Ώρα 18.27 δίνεται εντολή περιφρούρησης όλων των δημόσιων κτηρίων με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις για την αποτροπή κατάληψής τους από τους εξεγερμένους λαθρομετανάστες. Μπροστά στην αδυναμία αντιμετώπισης της κατάστασης κλείνουν όλοι οι σταθμοί του Μετρό και του Ηλεκτρικού, ενεργοποιείται με μεγάλη καθυστέρηση η μονάδα αντιμετώπισης ΠΒΧ προσβολών του Στρατού(στην όποια είχαν  δώσει διαλέξεις δύο αναλυτές) ενώ επιτελείς του ΓΕΕΘΑ εισηγούνται την υποβολή αίτησης υγειονομικής συνδρομής από το ΝΑΤΟ για θέματα ΡΒΧ απειλών και επιθέσεων. Και ένας εκ των αναλυτών προτείνει να προσφύγουμε στην Τσεχία που διαθέτει μετά τους Αμερικανούς τους κορυφαίους ειδικούς στο ΝΑΤΟ  και έχει Κέντρο Αριστείας στην δυτική Τσεχία.  Η πρόταση παρόλες τις δυσκολίες της υιοθετείται και δίνεται η εντολή στη μόνιμη αντιπροσωπεία μας στη Μονς να υποβάλλει αίτηση συνδρομής αντιμετώπισης ΡΒΧ απειλής στην Συμμαχία καθώς και στην Πράγα. Ειδικότερα ζητείται άμεσα από το ΓΓ/ΝΑΤΟ  να προχωρήσει γρήγορα τις διαδικασίες….

 

 1. Μέσα στο γενικό χαμό ομάδες αναρχικών αλληλέγγυων ακτιβιστών και λαθρομεταναστών καταλαμβάνουν το Πολυτεχνείο και εφορμούν σε φαρμακαποθήκες και φαρμακεία όπου συγκεντρώνουν ποσότητες υγειονομικού υλικού και φαρμάκων τα οποία μεταφέρουν στους πρόχειρους σταθμούς Α’ βοηθειών στην πλατεία Εξαρχείων. Ολόκληρες περιοχές της Αθήνας ελέγχονται από τους εξεγερμένους οι οποίοι οπλισμένοι πλέον και με μαχαίρια αλλά και με αριθμό κυνηγετικών όπλων εξαπολύουν το φόβο και τον τρόμο στους κατοίκους των περιοχών που ελέγχουν.

 

 1. Οι πρέσβεις των μονίμων μελών του ΣΑ/ΟΗΕ της Γερμανίας, Ν. Αφρικής, Ιαπωνίας και Ινδίας ζητούν επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική κυβέρνηση, η οποία γίνεται στο ΥΠΕΞ και διαρκεί πάνω από 2 ώρες. Ταυτόχρονα το ΝΑΤΟ αποδέχθηκε το αίτημα της χώρας μας για υγειονομική συνδρομή(κατόπιν έντονων πιέσεων των Αμερικανών ως και της Ιταλίας) και δίνει εντολή στο ARRC από το Ίπσουιτς της Μ.Βρετανίας  να διαθέσει ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό καθώς και υλικό για τη δημιουργία 2 προχείρων νοσοκομείων εκστρατείας 100 κλινών έκαστο. Ανάλογη βοήθεια σε ιατροφαρμακευτικό υλικό προσφέρουν Γαλλία, Καναδάς, Κίνα, Αυστραλία  και Ν. Αφρική. Μπροστά στον κίνδυνο της εξάπλωσης των κρουσμάτων και της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισής τους, η κυβέρνηση αποδέχεται τη διεθνή βοήθεια ενώ βρίσκεται εγκλωβισμένη στα υπόγεια του Πενταγώνου.

 

 1. Μετά από οργανωμένη προσπάθεια των εξεγερμένων, καταλαμβάνεται ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑΘΗΝΑ 9,84 και μέσω αυτού μεταδίδονται μηνύματα και συνθήματα στα Ελληνικά, Αγγλικά και Αραβικά που καλούν και τους υπολοίπους αραβικής καταγωγής να ξεσηκωθούν για τα δικαιώματά τους. Παράλληλα διαδικτυακό μέσω του περιθωριακού κόσμου δημοσιεύει κείμενα ανατρεπτικού περιεχομένου και καλεί σε συσπείρωση όλων των αντιεξουσιαστικών ομάδων και οργανώσεων για την ενδυνάμωση του αγώνα των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών.

 

 1. Οι ώρες περνούν και η κατάσταση χειροτερεύει. Ήδη 15 άτομα υπέκυψαν από σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα ενώ μεγάλος αριθμός επιβατών του μετρό στο Σύνταγμα παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση(στρατιωτικοί γιατροί του ΝΑΤΟ καθώς και Ούγγροι με εξειδίκευση σε τέτοιες περιπτώσεις έρχονται στην Αθήνα..

 

 1. Το ΓΕΣ διαθέτει το στρατιωτικό νοσοκομείο στην Πεντέλη για την περίθαλψη των θυμάτων , συναποφασίζεται η εκκένωση του νοσοκομείου της αεροπορίας για τις ανάγκες του ξένου ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Οι ασθενείς μεταφέρονται στο γειτονικό στρατιωτικό νοσοκομείο, ενώ εξετάζεται και η επίταξη 2-3 επιβατηγών πλοίων για χρήση τους ως πλωτά νοσοκομεία για τους πληγέντες από το αέριο μουστάρδας ως μέτρο περιορισμού της όποιας μετάδοσης των συμπτωμάτων και σε υγιή άτομα.. Από την ολλανδία έρχονται ειδικοί στα θέματα χημικών επιθέσεων, ενώ άτομα με εμπειρίες από το Ιράκ- την Συρία και την Λιβύη έρχονται στην Αθήνα με έκτακτη πτήση από το Μόναχο.

 

 1. Σε ανακοίνωση τους από το υπό κατάληψη δημοτικό ραδιόφωνο οι εξεγερμένοι κοινοποιούν τα ονόματα αρκετών υπαλλήλων τραπεζικών και εμπορικών καταστημάτων, οι οποίοι κρατούνται ως όμηροι σε πανεπιστημιακούς χώρους και υπό ισχυρή προστασία, μετά από επιδρομές οργανωμένων ομάδων νεαρών κουκουλοφόρων σε τράπεζες και καταστήματα γύρω από την περιοχή των Εξαρχείων. Συγκρούσεις και πυροβολισμοί με δυνάμεις της ΕΛΑΣ σημειώνονται στα Πατήσια και στα Σεπόλια ενώ οργανωμένες ομάδες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους κυκλοφορούν στο τέρμα της 3ης Σεπτεμβρίου, με κατεύθυνση προς την Ομόνοια. Σε άλλη συντονισμένη επιχείρηση ομάδες μουσουλμάνων εισέβαλαν σε καταστήματα τροφίμων και σουπερ μάρκετ και αφού ακινητοποίησαν το προσωπικό αφαίρεσαν από τα ράφια τους το σύνολο των τροφίμων τα οποία μετέφεραν σε ελεγχόμενες απ αυτούς περιοχές.

 

 1. Βρισκόμαστε μπροστά σ ένα πολύ καλά σχεδιασμένο, οργανωμένο και εκτελεσμένο σχέδιο, παρόμοιό του δεν έχει γίνει πουθενά στον κόσμο δήλωσε στα ΜΜΕ επίσημη κυβερνητική πηγή διατηρώντας την ανωνυμία της. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει την έκβαση αυτών των γεγονότων και ποια αποσταθεροποιητικά κέντρα επωφελούνται από αυτά. Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων βρίσκονται σε διαρκή συνεννόηση με την κυβέρνηση και μεταξύ τους.(δεν έχουνε ιδέα τι ακριβώς γίνεται…. Εν τω μεταξύ από πεζή περιπολία ανδρών της ΕΛΑΣ εντοπίστηκαν 4 ύποπτα σακίδια στον Εθνικό κήπο εκ των οποίων 2 πλησίον της Βουλής, 1 κοντά στην περίμετρο του στρατοπέδου της προεδρικής φρουράς και 1 απέναντι από το προεδρικό μέγαρο. Τα σακίδια περισυλλέγησαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς της ΕΛΑΣ.

 

 1. Η ολοένα επιδεινούμενη κατάσταση και μετά από τον εντοπισμό των ύποπτων σακιδίων οδηγεί την κυβέρνηση στην απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία της Βουλής και τη μεταφορά της Προεδρίας της Δημοκρατίας σε ασφαλέστερη περιοχή. Αποφασίζεται προσωρινά η μεταφορά του Προέδρου στο ΥΕΘΑ στο Χολαργό . Η σχεδίαση της μεταφοράς υλοποιείται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αφού πρώτα είχαν ελεγχθεί όλοι οι δρόμοι απ όπου θα διερχόταν η αυτοκινητοπομπή. Όμως κάποια μάτια παρακολουθούν όλες τις κινήσεις των κρατικών δυνάμεων…στο ύψος της ΛΑΕΔ(Ρηγίλλης) και μέχρι το πολεμικό μουσείο(Ριζάρη), η αυτοκινητοπομπή με τον ΠτΔ δέχεται μεγάλο αριθμό από πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες μολότωφ, με αποτέλεσμα 2 αστυνομικοί που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα συνοδείας να τραυματιστούν κατά την πτώση της και να αιχμαλωτιστούν από τους κουκουλοφόρους. Λίγο αργότερα αναρτήθηκαν σε περιθωριακό ιστοχώρο τα ονόματα και οι φωτογραφίες τους με την φράση…. «Τα λάφυρα αυξάνονται».

 

 1. Τις πρώτες βραδυνές ώρες καταφτάνουν στο Ελ. Βενιζέλος, τα πρώτα 4 μεταγωγικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ έμφορτα με υγειονομικό υλικό και τα 2 πρόχειρα νοσοκομεία εκστρατείας με επικεφαλής τον υπαρχηγό των Αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης/βαθμού αντιστρατήγου με πολεμική εμπειρία από Ιράκ-Αφγανιστάν και πόλεμο κατά του ISIS  (ο οποίος είναι παντρεμένος με Ελληνίδα 26 χρόνια  και έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στην χώρα μας)…. Λίγη ώρα αργότερα άλλα 2 μεταγωγικά μεταφέρουν 200 γιατρούς και νοσηλευτές από 14 χώρες του ΝΑΤΟ. . Νωρίτερα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας είχαν καταφτάσει 2 μεταγωγικά της Κίνας και της Ινδίας με τις 2 μονάδες ΡΒΧ πολέμου. Η βοήθεια αναπτύσσεται όσο το δυνατόν κοντύτερα στα σημεία που στοχοποιήθηκαν αναπτύσσοντας και τμήματα αυτοπροστασίας.

 

 1. Όσο προχωράει η ώρα και το σκοτάδι πυκνώνει, ο ουρανός στο λεκανοπέδιο γίνεται όλο και πιο κόκκινος… φωτιές παντού, σκόνη, σειρήνες και οσμές παράξενες κοσμούν την πρωτεύουσα… σποραδικές εκρήξεις από λάστιχα  αυτοκίνητων  που καίγονται ενώ κυριαρχούν  φωνές έκκλησης για βοήθεια από κατοίκους που βγαίνουν στα μπαλκόνια τους. Ο τρόμος βασιλεύει. Οι υπόλοιπες συνοικίες βουβές, παγωμένες παρακολουθούν τις εξελίξεις. Επιβάλλεται υποχρεωτική παύση της κυκλοφορίας εντός του μικρού δακτυλίου, η Αθήνα κηρύσσεται σε κατάσταση πολιορκίας και εκτάκτου ανάγκης και δίνεται η εντολή στις ΕΔ να συνδράμουν στο έργο της ΕΛΑΣ με τμήματα Ειδικών Δυνάμεων(έρχονται καταδρομείς από Κρήτη και Μακεδονία) και των τριών κλάδων, με παράλληλη αποδέσμευση κανόνων εμπλοκής για το σύνολο της χώρας μιας και τα γεγονότα πλέον τρέχουν παντού .Την ίδια οι κυβερνητικοί προσπαθούν να περιορίσουν τις ακραίες τοποθετήσεις κάποιων που τελικά αντί για καλό προκαλούν κακό.

 

 1. Η νύχτα μοιάζει ατελείωτη κανείς δεν κοιμάται, η υπερένταση είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων ενώ οργιάζουν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης .

 

 1. Τα ασθενοφόρα ουρλιάζουν όλη τη νύχτα μεταφέροντας τραυματίες στα νοσοκομεία του ARRC/ΝΑΤΟ , τα οποία αναπτύχθηκαν ένα μέσα στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας και το άλλο στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Από την άλλη το Πολυτεχνείο έχει μετατραπεί σε ορμητήριο επιδρομών. Πολυμελής ομάδα προβαίνει σε βανδαλισμούς και λεηλασίες εγκαθιστώντας οδοφράγματα στους δρόμους απαγορεύοντας την πρόσβαση στον οποιοδήποτε. Δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι σε ερώτηση για τα ποια είναι τα αιτήματά τους και τι επιδιώκουν με την εξέγερση αυτή η απάντηση που δόθηκε ήταν… θα ενημερώνεστε από την φωνή μας, έχουμε ραδιόφωνο έχουμε και ιστοχώρο… ότι θέλετε θα τα βρίσκετε εκεί.. Έλληνες επιτελείς σε συνεργασία με τον Αμερικανό αντιστράτηγο…μελετάνε διάφορα σενάρια, ενώ η τελειώς άσχετη πολιτική ηγεσία της χώρας αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις….

 

 1. Σε βαρύ κλίμα την επομένη το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει τον μέχρι στιγμής απολογισμό των 2 τρομοκρατικών χτυπημάτων. 25  και 350 τραυματίες από τους οποίους οι 105 σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση… χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι παρενέργειες από το αέριο σε μεταγενέστερο χρόνο. Ο πρωθυπουργός πιέζεται για να δώσει εντολή κατασταλτικών επιχειρήσεων αλλά δείχνει διστακτικός. Και οι οργανωμένες επιθέσεις των εξεγερμένων συνεχίζονται. Εξασφαλίζουν όλο και περισσότερα εφόδια και προετοιμάζονται για αναταραχές διαρκείας. Επεκτείνουν προς Γαλάτσι την περιοχή που ελέγχουν ενώ παράλληλα εντάσσονται στις τάξεις τους ολοένα και περισσότεροι Μουσουλμάνοι που ζούνε στην Αθήνα….

(συνεχίζεται)

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Leave a Reply

 • (not be published)