2η ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ

ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΖΩΝΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ
Posted on December 12, 2016, 9:21 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 4 secs

Στα πλαίσια των συνεντεύξεων μας με σημαντικούς Έλληνες, συνεχίζουμε με την 2η Ενότητα της συνέντευξης του Ταξίαρχου ε. α. κ. Αλέξη Κων/νου, ενός απόλυτα μάχιμου Αξιωματικού, που έδωσε το παρόν σε δύο εμπόλεμες ζώνες, εκ των οποίων η μια στον πόλεμο του Κοσόβου.

Ο κ Αλέξης μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για τις εξελίξεις και πως επηρεάζονται τα Εθνικά μας Θέματα, μέσα από μια συνέντευξη, χωρισμένη σε 4 ενότητες.

Μετά την 1η Ενότητα που προκάλεσε κύμα θετικών σχολίων και επιβράβευσης, συνεχίζουμε σήμερα, όπως άλλωστε είχαμε προαναγγείλει με την 2η Ενότητα της αποκλειστικής συνέντευξης του κ. Ταξίαρχου.

Περισσότερα στοιχεία για τον κ. Αλέξη μπορείτε να αναζητήσετε στο 1ο Μέρος της συνέντευξης που δημοσιεύσαμε.

2ηΕΝΟΤΗΤΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ :  Από που βλέπετε τον μεγαλύτερο κίνδυνο αστάθειας στην περιοχή των Βαλκανίων, θα μπορούσατε να ιεραρχήσετε τους κινδύνους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :  Περίπου το 1100 π.Χ. οι Έλληνες εξεστράτευσαν στην Τροία και επί δεκαετία πολιορκούσαν τους σκληροτράχηλους Τρώες.Μετά από αλλεπάλληλες αποτυχημένες προσπάθειες των Ελλήνων, επινοήθηκε ο Δούρειος Ίππος, με τον οποίον τελικά άνοιξαν την πύλη και κατέλαβαν τη πόλη μέσα σε λίγες ώρες.Παρόμοια κατάσταση βιώνουμε και σήμερα στη χώρα μας. Δεχόμαστε εδώ και χρόνια ισχυρή, σταθερή και συντονισμένη πίεση από όλους τους γείτονες, με ενορχηστρωτή την Τουρκία. Δεν τίθεται πια θέμα ιεράρχησης ή προτεραιότητας, διότι οι απειλές πλέον δεν είναι μεμονωμένες, αλλά έχουν μεταλλαχθεί σε μία.Απαντώντας λοιπόν στο ερώτημα σας, το μεταναστευτικό έχει καταστεί ο Δούρειος Ίππος και όταν φθάσει σε ικανό αριθμό εισόδου λαθρομεταναστών, αυτοί θα ανοίξουν τις πύλες και θα εισέλθουν και οι Αλβανοί και οι Τούρκοι και γιατί όχι και οι Σκοπιανοί.Αναφέρθηκα παραπάνω στην ισχυρή και ασφυκτική πίεση, που περιφερειακά μας ασκείται.Ας αναφέρουμε κάποια παραδείγματα για να γίνουμε κατανοητοί:

Η Τουρκία προέβη σε «επιχειρησιακές» επενδύσεις, δεν τις αποκαλώ στρατηγικές διότι έχουμε συγχύσει τους όρους, παρά τα σύνορα μας.Ελέγχουν εδώ και χρόνια την υποβρυχιακή βάση στη νήσο Σάσων της Αλβανίας (στενά Οτράντο), επένδυσαν στα αεροδρόμια των Τιράνων, των Σκοπίων και του Κοσσυφοπεδίου, προσεταιρίζονται τους Πομάκους και τους Ρομά στη Δ. Θράκη, άνοιξαν την Ziraat Bank (χορηγήσεων) στη Θράκη, Αθήνα και Ρόδο κ.ά.Δεν είναι τυχαία η ρητορική του Ράμα περί Τσάμηδων, η κατεδάφιση των οικιών των ομογενών της Χειμάρας. Δεν είναι τυχαία η αύξηση της ροής των λαθρομεταναστών, η αναφορά της αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης, τα 18 νησιά κλπ. Είναι συντονισμένη κοινωνική, πολιτική, οικονομική ενέργεια από την Τουρκία. Ευτυχώς, οπισθέλκουσα αυτής της τάσης μέχρι στιγμής είναι η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας αλλά ακόμη περισσότερο το Κουρδικό.

Bέβαια, δεν φθάνει να εντοπίζεις το πρόβλημα, θα πρέπει ταυτόχρονα να προτείνεις και πιθανές λύσεις. Κάποιες από αυτές θα μπορούσαν να είναι:

Αλβανία:

            Αναθεώρηση της «δεδομένης» συμπόρευσης μας στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας και με μοχλούς πίεσης την άμεση απέλαση των εισελθόντων παράνομα στη χώρα, τον επανέλεγχο των εγγράφων που προσκόμισαν και εκδόθηκε Ελληνική ταυτότητα σε πολλούς από αυτούς, κατάσχεση περιουσιών των παράνομων, σε απάντηση των υπό κατεδάφιση οικιών των ομογενών και άλλες ενέργειες που δεν επιθυμώ να αναφερθώ.

Σκόπια:

            Αντί να αναλωνόμαστε σε πολιτικές και διπλωματικές κορώνες, ας χρηματοδοτήσουμε έναν αναγνωρισμένο αριθμό Χολιγουντιανών ηθοποιών και σκηνοθετών για την παραγωγή μιας ταινίας με θέμα τον Μ. Αλέξανδρο. Η ταινία θα εισχωρήσει στα σπίτια όλων παγκοσμίως και θα παίζεται επί σειρά ετών, ενώ τα διπλωματικά θα ξεχαστούν σε μία εβδομάδα.

Θράκη:

           Ανάπτυξη στη Θράκη ώστε οι μουσουλμάνοι να φθάσουν στο ίδιο βιοτικό επίπεδο με τους υπόλοιπους Έλληνες. Αν αποκτήσουν υψηλά βιοτικό επίπεδο, θα το σκεφθούν πολύ να τα χάσουν με μία σύμπραξη με την Τουρκία.

Γεωργία-Αρμενία:

         Αποστολή κλιμακίων αξιωματικών μικρών τμημάτων, να αναλάβουν την εκπαίδευση των αντιστοίχων στρατευμάτων.

Συρία:

            Άμεση επαναλειτουργία της Συριακής πρεσβείας στο Ψυχικό (έχει κλείσει πάνω από 2 χρόνια) και αποκατάσταση των διπλωματικών μας σχέσεων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα χρειασθεί η ανοικοδόμηση της χώρας. Συνεννόηση λοιπόν με τσιμέντα ΤΙΤΑΝ-ΗΡΑΚΛΗΣ, ΣΙΔΕΝΟΡ-Χαλυβουργική και με εταιρίες κατασκευών για την ανοικοδόμηση της Συρίας και κατασκευή αεροδρομίου στη χώρα αυτή, που θα μας εξυπηρετήσει επιχειρησιακά στην υποστήριξή μας στην Κύπρο.

Ιράκ:

            Κάτι παρόμοιο με τη Συρία.

Ιράν:

            Ενθάρρυνση επενδύσεων της χώρας αυτής στην Ελλάδα, ώστε να διακυβεύονται οι επενδύσεις των σε περίπτωση άσχημης εξέλιξης.

Υπάρχουν και άλλες δυνατότητες με πιθανές λύσεις που δεν θέλω να αναφερθώ.Βάζοντας μία επικεφαλίδα τέλος στην ερώτηση, το λαθρομεταναστευτικό είναι ο Δούρειος Ίππος για το «Άρατε πύλες».

Σύντομα θα συνεχίσουμε με την Τρίτη Ενότητα …


Ambassadors at Large

Leave a Reply

  • (not be published)