Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ χαιρέτισε σήμερα τη νίκη των στρατευμάτων στο Χαλέπι και επισήμανε ότι οι Σύροι «γράφουν ιστορία», καθώς εκδίωξαν τους αντάρτες από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα, είναι η ιστορία, την οποία γράφει κάθε Σύρος πολίτης» τόνισε ο επικεφαλής του συριακού Κράτους σε ένα σύντομο βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της προεδρίας στο Facebook.

«Με την απελευθέρωση του Χαλεπιού, θα έλεγα ότι η κατάσταση άλλαξε, όχι μόνο για τη Συρία, όχι μόνο για την περιοχή, όμως για ολόκληρο τον κόσμο» συμπλήρωσε ο Άσαντ, ο οποίος εμφανίστηκε χαμογελαστός σε ένα βίντεο που μοιάζει να τραβήχτηκε από κινητό τηλέφωνο.

«Η ιστορία τώρα γράφεται. Αυτό είναι σημαντικότερο από τα απλά συγχαρητήρια» πρόσθεσε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για το «πριν» και το «μετά» της «απελευθέρωσης» του Χαλεπιού, τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η απομάκρυνση των πρώτων ομάδων αμάχων κι ανταρτών από τις τελευταίες συνοικίες της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης.

«Σήμερα γράφεται ιστορία με αυτό που συμβαίνει στο Χαλέπι», δήλωσε ικανοποιημένος ο πρόεδρος της Συρίας.

«Λέμε προ Χριστού και μετά Χριστού, λέμε πριν το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Τώρα θα ξεκινήσουμε να λέμε πριν το Χαλέπι και μετά το Χαλέπι, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο», πρόσθεσε ο Σύρος πρόεδρος, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους πολίτες για «την αφοσίωσή τους», αλλά και το συριακό στρατό «για το θάρρος τους και τις θυσίες τους».

Όπως είπε, μάλιστα, «η ιστορία δεν γράφεται σήμερα, αλλά έχει ξεκινήσει να γράφεται εδώ και έξι χρόνια όταν η κρίση και ο πόλεμος ξεκίνησαν κατά της Συρίας».

Leave a Reply

  • (not be published)