ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ-ΡΩΣΙΑ

Posted on December 20, 2016, 1:40 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 29 secs

Οι πολυδιαφημισμένες υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης και μάλιστα χωρών με παράδοση όπως οι ΗΠΑ, το Ισραήλ αλλά και η Τουρκία, φαίνεται να υπέστησαν μια άνευ προηγουμένου ήττα στο Χαλέπι. Πως άλλωστε να χαρακτηρίσει κανείς την αποκάλυψη από τον Σύριο Πρέσβη στα Ηνωμένα Έθνη ότι, κρατούνται στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών χωρών της Δύσης, που δεν πρόλαβαν να διαφύγουν κατά την πολιορκία στο Χαλέπι.

Δηλαδή μιλάμε για αριθμό δυτικών πρακτόρων, που συνεργαζόντουσαν με τους αντάρτες της «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» στην μάχη του Χαλεπίου. Μάλιστα ο Σύριος Πρέσβης μίλησε με ονόματα και εθνικότητες που εκθέτουν ανεπανόρθωτα όλες τις χώρες, αλλά και το δυτικό σύστημα πληροφοριών γενικότερα. Φαίνεται ότι ο Πούτιν έχει υπερκεράσει κατά πολύ τους ανταγωνιστές του στον συγκεκριμένο χώρο και τώρα παρουσιάζει τα λάφυρα του με τον πιο δεικτικό τρόπο.

Έτσι, σύμφωνα με δηλώσεις του Σύριου πρεσβευτή στον ΟΗΕ Bashar Jaafari, ονοματίστηκαν 14 εκ των δηλωθέντων 130 ξένων πρακτόρων που συνελήφθησαν στο Χαλέπι, με τα ονόματα τους και την εθνικότητα τους. Οι πράκτορες αυτοί παρουσιάζονται ως «μετριοπαθείς αντάρτες» και μάλιστα υπήρξε αναφορά ότι πρόκειται για άτομα «γενετικά τροποποιημένα», “Genetically modified”!!!

Τόνισε επίσης ότι, «Για αυτό ακριβώς το λόγο είδατε αυτές τις υστερικές κινήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από τη Γαλλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, γιατί θέλουν να εγγυηθούν τη ασφάλεια τους», προφανώς εννοώντας την προσπάθεια των χωρών τους, για να τους προστατέψουν και να διαφύγουν.

Πιο συγκεκριμένα ο Σύριος πρεσβευτής ανέφερε τα παρακάτω ονόματα:

Mutaz Kanoğlu (Τουρκία), David Scott Winer (ΗΠΑ), David Shlomo Aram ( Ισραήλ), Muhamad Tamimi (Κατάρ), Muhamad Ahmad Assabian (Σαουδική Αραβία), Abd-el-Menham Fahd al Harij (Σαουδική Αραβία), Islam Salam Ezzahran Al Hajlan – (Σαουδική Αραβία), Ahmed Ben Naoufel Al Darij (Σαουδική Αραβία), Muhamad Hassan Al Sabihi (Σαουδική Αραβία), Hamad Fahad Al Dousri (Σαουδική Αραβία), Amjad Qassem Al Tiraoui (Ιορδανία), Qassem Saad Al Shamry (Σαουδική Αραβία),
Ayman Qassem Al Thahalbi (Σαουδική Αραβία), Mohamed Ech-Chafihi El Idrissi (Μαρόκο).

Σύμφωνα με τον Σύριο δημοσιογράφο Saeed Alsharifi οι συλληφθέντες είναι πολλοί περισσότεροι και δηλώνει: «σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές της Συρίας ανακάλυψαν ολόκληρο το αρχηγείο υψηλόβαθμων αξιωματικών της δύσης». Οι Σύριοι στρατιώτες συνέλαβαν στο υπόγειο μιας από τις πλατείες στο ανατολικό Χαλέπι, χωρίς αντίσταση, περίπου 130 άτομα. Τα δημοσιεύματα μιλάνε για 22 Αμερικανούς, 16 Βρετανούς, 21 Γάλλους, 7 Ισραηλινούς, 62 Τούρκους.

Θεωρούμε ότι η Δύση υπέστη μια βαριά ήττα πληροφοριών στην Συρία. Η Ρωσία αποτελεί πλέον την δύναμη που ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και έτσι μπορεί να αιφνιδιάζει και τελικά να επιβάλλει την στρατηγική της . Οι ΗΠΑ και η δυτική συμμαχία βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση και θα πρέπει για να ανακάμψουν να κερδίσουν χρόνο, ψάχνοντας μια όσο το δυνατόν καλύτερη συμφωνία. Ταυτόχρονα δεν έχουν άλλη επιλογή από μια επιτυχία στην Μοσούλη, που απ’ ότι φαίνεται και εκεί αντιμετωπίζουν προβλήματα …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)