ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ – ΣΤΑ ΠΟΣΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ

Posted on December 28, 2016, 11:30 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 0 secs

Ίσως οι λίγο μεγαλύτεροι που μεγαλώσανε παίζοντας ποδόσφαιρο στα αυτοσχέδια γήπεδα της γειτονιάς, αλλά και μέχρι σήμερα οι νεότεροι στις πλατείες, χρησιμοποιούσαμε τον κανόνα ότι σε κάθε τρία ή περισσότερα φάουλ, ανάλογα με την συμφωνία, θα δινότανε ένα πέναλτι. Οπότε προσέχαμε να μην πέσουμε σε αυτή την παράβαση και δεχθούμε ένα εύκολο τέρμα. Αλλά και σε κάθε παιχνίδι ή τρόπο λειτουργίας και δράσης υπάρχουν κανόνες, που τους ξέρουν και σέβονται οι αντίπαλοι για να διατηρούνται οι ισορροπίες.

Έχουμε τώρα συμπληρώσει σαράντα χρόνια και όσοι ασχολούνται περισσότερο με τα θέματα άμυνας και ασφάλειας, ακούμε συνεχώς και ενημερωνόμαστε καθημερινά, μάλιστα τα τελευταία χρόνια και δημόσια, για τον αριθμό των τουρκικών παραβιάσεων ή παραβάσεων που γίνονται σε καθημερινή βάση. Δηλαδή δεν περνάει μέρα που τα τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα να μην κάνουν και μια παράνομη διέλευση πάνω από το FIR Αθηνών.

Από την άλλη εμείς θεωρούμε ότι εκτελούμε το έργο μας με επιτυχία, εάν τα αναχαιτίσουμε και κατορθώσουμε να τα βγάλουμε από τον Ελληνική επικράτεια και αυτό γίνεται εδώ και σαράντα χρόνια. Δηλαδή δεν καταλαβαίνει κανένας από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, μετά από τόσα χρόνια, ότι όλο αυτό το παραμύθι με τις αναχαιτίσεις δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο να αποθρασύνει τους Τούρκους, αλλά και να ρισκάρουν οι Άξιοι πιλότοι μας την ζωή τους και να φθείρονται χωρίς ουσία τα υπερπολύτιμα μαχητικά μας, που θα χρειαστούν για διεξαγωγή επιχειρήσεων και όχι για βόλτες συνοδείας των τουρκικών πάνω από το Αιγαίο.

Έτσι, σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ οι υπερπτήσεις αεροσκαφών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΤΠΑ) πάνω από ελληνικά εδάφη παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση. Για το τρέχον μάλιστα έτος οι υπερπτήσεις, μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται να ξεπεράσουν τις 60. Δηλαδή, 60 φορές που ξένο μαχητικό αεροσκάφος, πολλές φορές οπλισμένο, πέταξε πάνω από ελληνικό έδαφος.

Το αποτέλεσμα βέβαια κάθε μίας από τις 60 φορές είναι η μηδενική αλλαγή της πολιτικής μας για την  αποτροπή αυτού του φαινομένου. Ενώ αποδεδειγμένα η στάση με την οποία αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της Τουρκίας δεν επιφέρει αποτελέσματα, η πολιτική μας δεν προσαρμόζεται ανάλογα.

Όμως, δεν αλλάζει μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα των τουρκικών προκλήσεων. Τελευταία, η κατανομή των περιστατικών δείχνει μια νέα τακτική της ΤΠΑ στην περιοχή της Χίου, των Οινουσσών και πιο συγκεκριμένα στη νήσο Παναγιά, όπου έχουν υπάρξει πρόσφατα περιστατικά πολύ χαμηλών πτήσεων ΑΦΝΣ.

Τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ δείχνουν επίσης μία άλλη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, οι εμπλοκές έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα το 2009 είχαμε 1678 παραβιάσεις του ΕΕΧ και 237 εμπλοκές. Δηλαδή, υπήρξε κλιμάκωση στην αναχαίτιση στο περίπου 14% των παραβιάσεων των εθνικών μας συνόρων στον αέρα. Το ποσοστό αυτό έχει να κάνει μόνο με τον αριθμό των αναχαιτίσεων που εξελίχθησαν σε αερομαχία.  Μετά το 2009 παρατηρούμε μία απότομη πτώση στο ποσοστό εμπλοκών / παραβιάσεων. Από το 14% πέφτει στο 1% το 2010, 1,4% το 2011, 0% το 2013, 0,4% το 2014 και εμφανίζει μικρή άνοδο το 2015 και 2016, γύρω στο 4%. Δηλαδή μιλάμε για χρονιές με χιλιάδες παραβιάσεις του ΕΕΧ, και με σχεδόν μηδενικές εμπλοκές.

Θεωρούμε ότι πλέον έχουμε συνηθίσει στις τουρκικές παραβιάσεις τόσο πολύ, που αν κάποια μέρα δεν γίνουν αναρωτιόμαστε μήπως έγινε κάποιο λάθος στην πληροφόρηση και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αλλά πραγματικότητα. Θα θέλαμε όμως μια απάντηση από τους αρμόδιους της Άμυνας, έχουμε βάλλει κάποιο όριο παραβιάσεων προκειμένου να προβούμε σε κατάρριψη. Υποθέτουμε πως η απάντηση είναι αρνητική … Ίσως θα έλεγε κάποιος ότι δεν είναι καιρός για μπερδέματα τώρα με την κρίση, όμως και όταν δεν είχαμε την κρίση δεν κάναμε κάτι διαφορετικό. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Τούρκος αν δεν βάλλουμε όρια θα συνεχίσει να διεκδικεί όλο και περισσότερα, είναι συνεπώς άμεση ανάγκη να τεθεί ένα τέρμα εδώ και τώρα. Η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει μια κόκκινη γραμμή την οποία να γνωρίσει άμεσα στην Τουρκική Ηγεσία αλλά και να κοινοποιήσει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και από εκεί και πέρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)