ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ Ο «ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Posted on January 13, 2017, 2:16 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 1 sec

Μετά τις συναντήσεις στην Γενεύη για επίλυση του Κυπριακού, η πενταμερής που έφτασε να γίνει και επταμερής με τον ΟΗΕ και την ΕΕ, ευτυχώς για τον Ελληνισμό οδηγήθηκε σε ένα μεγάλο ναυάγιο ενώ αποκαλύφθηκε το φιάσκο που ήθελε το σκηνικό να είναι στημένο υπέρ της Τουρκίας. Προφανώς το Κυπριακό θα αποτελούσε μια προσφορά – αντάλλαγμα προς την Τουρκία, προκειμένου να συνεργαστεί σε άλλα φιλοδυτικά συμφέροντα έναντι της Ρωσίας.

Αυτό όμως που μας εξόργισε, δεν είναι η στάση της Δύσης να μην σεβαστεί την Κύπρο και τον Ελληνισμό, που υπέστη μια τόσο βάρβαρη και ανελέητη εισβολή, που η ίδια μέσα από τις αποφάσεις του ΟΗΕ έχει καταδικάσει και τώρα κάνει σαν να μην υπάρχουν, αλλά η προσπάθεια του Προέδρου Αναστασιάδη να μην υπερασπισθεί τα Ελληνικά Δίκαια.

Πολλά είναι αυτά που γίνανε και το αποδεικνύουν αυτό, θα σταθούμε όμως κάπου που έδειξε από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις του νέου φιάσκου που ήταν σε εξέλιξη. Όταν ξεκίνησε η περιβόητη  Σύνοδος, αυτόματα καταργήθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία. Δηλαδή ο κ. Αναστασιάδης κάθισε πίσω από μια ταμπέλα που έγραφε «Αυτού Εξοχότης κ. Αναστασιάδης» !!! και όχι «Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας» και μάλιστα το ίδιο έγραφε η ταμπέλα του κ. Μουσταφά Ακινζί. Δηλαδή εκεί ο κ. Αναστασιάδης εξισώθηκε με τον κατοχικό εκπρόσωπο εν γνώση του !!! Όσο και να είναι απίστευτο είναι πέρα ως πέρα αληθινό και υπάρχουν και τα σχετικά ντοκουμέντα που σας προβάλλουμε. Εάν λοιπόν σαν Πρόεδρος έχεις ήδη αποδεχθεί να αλλάξεις και το όνομα σου για όποια συμφέροντα, είμαστε ευτυχείς που τελικά η όλη διαδικασία οδηγήθηκε σε ναυάγιο και ελπίζουμε να μην ξαναδούμε τέτοια ντροπή για την Ελλάδα μπροστά μας.

Έτσι, η σημειολογία καταδεικνύει τις προθέσεις και τις διαδικασίες του Κυπριακού. Είναι ασφαλώς μέρος των επιθέσεων που δέχεται η Κυπριακή Δημοκρατία και των υπονομεύσεων που υφίσταται. Σε αυτό το πλαίσιο στην πενταμερή, οι αντιπροσωπείες και για την παρουσίαση τους, προκειμένου υποτίθεται να αποφευχθούν οι γνωστοί σκόπελοι, του ποιος αναγνωρίζει ποιον, στις καρτέλες μπροστά από τους επικεφαλείς αναγράφηκε «Αυτού Εξοχότητα» και το όνομα. Καμία αναφορά σε ιδιότητα και χώρα. Ως εκ τούτου όλοι ξεκινούσαν από ίση βάση. Δηλαδή όταν ο κ. Αναστασιάδης δήλωνε πως στη διάσκεψη στις 12 Ιανουαρίου 2017 δεν θα απουσίαζε η Κυπριακή Δημοκρατία και ο ίδιος θα ήταν παρών με τη διπλή ιδιότητα του Προέδρου της Κ.Δ. και του Κοινοτάρχη ήξερε πολύ καλά ότι αυτό δεν θα συμβεί. Δυστυχώς έλεγε ψέματα διότι ο ίδιος ο ΟΗΕ στην ανακοίνωση του στα διεθνή ΜΜΕ δήλωνε πως ο Αναστασιάδης θα συμμετάσχει μόνο με την ιδιότητα του ελληνοκύπριου κοινοτάρχη. Ο κ. Αναστασιάδης λοιπόν το δέχθηκε !!! Και το δέχθηκε απλά γιατί και ο ίδιος το συμφώνησε!!! Και φυσικά δεν είναι δυνατόν ο ΟΗΕ  να διεθνοποιεί κάτι χωρίς να έχει την έγκριση των ενδιαφερόμενων.

Ουσιαστικά δηλαδή ο Κύπριος Πρόεδρος αρνήθηκε την ταυτότητα του και με την  συμπεριφορά του δέχθηκε την απαίτηση της Τουρκίας, όπως το νέο ενδεχόμενο κράτος (που κατ’ ευφημισμό θα ονομάζεται Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία), να μην αποτελεί συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας τα τετελεσμένα και τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής, χωρίς καμία συνέπεια για τους εισβολείς !!!

Θεωρούμε ότι, ο Ελλαδικός και Κυπριακός Ελληνισμός δεν πρέπει να δεχθούν ποτέ τέτοιες μεθοδεύσεις. Καλύτερα μια  de facto διχοτόμηση, από μια τέτοια Εθνική ντροπή. Εξάλλου η Κυπριακή Δημοκρατία έχει και παρόν και μέλλον, οι Τούρκοι είναι αυτοί που σε λίγο δεν θα έχουν τίποτα.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)