ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ-ΤΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΥΡΙΑ-ΘΡΑΚΗ.

Posted on March 05, 2017, 7:43 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 10 secs

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ/ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟ-ΣΥΡΙΑΚΑ ΣΥΝΟΡΑ Ή ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ(ΟΧΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ) ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΙΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΕΣ) ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ 1ΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ 2Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΤΕΙΑΣ.

2)ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΟΠΛΙΣΜΟ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ. ΜΙΛΩ ΓΙΑ’ΒΑΘΙΑ ΛΑΡΥΓΓΙΑ…’. (ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΥΧΝΑ…)ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ 6ΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ.

3ΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΒΑΡΕΟΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΟΥ 1990 ΠΕΡΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΥΡΛΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΗ ΖΩΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ , ΟΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ…..ΜΕ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ…ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ…ΠΟΛΥ ‘ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ” ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ..

4)ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΤΩΠΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ ΠΟΛΕΜΟ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΣΑΝΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΔΙΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ 4ΗΣ ΓΕΝΙΑΣ…

5)ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ , ΚΑΙ ΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΚΕΙ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΩΠΑ….(ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΤΩ). ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΕΣ-ΕΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΓΕΕΘΑ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ/LESSONS LEARNED ΑΠΟ ΒΟΣΝΙΑ-ΚΟΣΟΒΟ-ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ-ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΑΚ ΚΛΠ.

6) EPEIDH H ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙA ΣΥΡΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΥΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ. ΑΝ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ. ΕΝΝΟΩ ΣΕ ΚΕΣΑΝΗ-ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ-ΙΖΜΕΤ-ΖΟΡΛΟΥ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΚΛΠ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ. ΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ…ΟΧΙ ΕΙΔΑ…ΕΙΠΑ…ΑΚΟΥΣΑ…

7)ΑΣΦΑΛΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΩΛΕΙΕΣ. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΑ ‘ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ” ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΓΕΕΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ LESSONS LEARNED.ΠΧ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΑΡΜΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ…ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ , ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΝΑ ΦΘΑΝΟΥΝ…ΚΑΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ….

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Leave a Reply

  • (not be published)