ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Posted on March 18, 2017, 4:23 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 6 secs

Μετά την Ελλάδα πήρε σειρά πλέον και η Βουλγαρία να σηκώσει τους τόνους προς την Τουρκία, καθόσον ο Ερντογάν θέλει να παρέμβει στις Βουλγαρικές εκλογές, βάζοντας σε θέση ρυθμιστή το νέο κόμμα που ίδρυσε και το οποίο καλεί τους Τούρκο -Βούλγαρους να ψηφίσουν.

Αποτελεί ως γνωστόν ένα γενικότερο σχέδιο του Ερντογάν να προσπαθήσει να ελέγξει όλα τα Βαλκάνια, με τον έλεγχο των μουσουλμανικών πληθυσμών,  όπως ακριβώς προσπαθεί να το κάνει και με τους Έλληνες μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης.

Οι Βούλγαροι αυτό όπως είναι φυσικό δεν το ανέχονται και έτσι άρχισε επίσημα η κρίση μεταξύ των δύο χωρών, με την Βουλγαρία να προσπαθεί να αντιδράσει στις τουρκικές προκλήσεις με κλήτευση του επιτετραμμένου της στην Τουρκία.

Η όλη κατάσταση αρχίζει να θυμίζει περίοδο Βαλκανικών πολέμων, που διαμορφωνόντουσαν συμμαχίες κατά της Τουρκίας. Όπως τότε έτσι και τώρα Ελλάδα, Βουλγαρία και φυσικά η Σερβία έχουν άπειρους λόγους να συμμαχήσουν σε βάρος του απαράδεκτα προκλητικού Ερντογάν. Τα όπλα απ΄ότι φαίνεται «οπλίζουνε» και είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές προκλήσεις.

Έτσι, η Βουλγαρία ανακάλεσε την πρέσβειρα της στην Άγκυρα Nadezhda Neynsky, λόγω της ανάμειξης της Τουρκίας στις επερχόμενες βουλγαρικές εκλογές ενώ ενισχύονται και οι βουλγαρικές ΕΔ στα τουρκοβουλγαρικά σύνορα !!! Συγκεκριμένα ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας, Στέφαν Γιάνεφ, ανακοίνωσε την ενίσχυση των μονάδων των συνόρων, τόσο της αστυνομίας, όσο των ΕΔ, προφανώς γιατί αναμένουν κλιμάκωση της κατάστασης με την Τουρκία, ενώ σύμφωνα με τον Βουλγαρικό Τύπο οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ένα βήμα πριν την διακοπή τους.

Στις 26 Μαρτίου θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην Βουλγαρία και ο Τούρκος υπουργός Mehmet Müezzinoğlu με καταγωγή από την Ροδόπη ζήτησε από την μουσουλμανική τουρκόφωνη κοινότητα της Βουλγαρίας να ψηφίσει το εθνοτικού χαρακτήρα κόμμα του DOST. Σε αντιστοιχία είναι σαν να ζητούσε από την μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη να ψηφίσει το τουρκόφρονο DEB.

Αμέσως το βουλγαρικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Τούρκο πρεσβευτή Suleyman Gokce να δώσει εξηγήσεις. Ο τελευταίος μάλιστα συμμετείχε και σε προεκλογικό σποτ του DOST.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ κατήγγειλε την Τουρκία για «απαράδεκτη ανάμιξη» στην προεκλογική εκστρατεία των πρόωρων βουλευτικών εκλογών και προειδοποίησε πως η κυβέρνηση του δεν θα αποδεχθεί την ανάμιξη αυτή.

Η μειονότητα αυτή αριθμεί περίπου 700.000 ανθρώπους, σε συνολικό βουλγαρικό πληθυσμό 7,4 εκατομμυρίων, και περίπου 60.000 Τούρκοι που έχουν την βουλγαρική υπηκοότητα ψηφίζουν στην Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός εργασίας με καταγωγή από την Ροδόπη Μεχμέτ Μουεζίνογλου, σε συγκέντρωση του DOST συνέδεσε την ίδρυση του κόμματος στη Βουλγαρία με τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία και κάλεσε τους μουσουλμάνους της Βουλγαρίας να το ψηφίσουν λέγοντας ότι «έχουμε καθήκον να συμβάλουμε στην υλοποίηση του μεγάλου στόχου ενός ενιαίου έθνους» !!!

 Ο Μουεζίνογλου αναλυτικότερα δήλωσε :

 “… εμείς έχουμε χάσει το μεγαλύτερο μέρος των Βαλκανίων και για μας ήταν μια αιματηρή οδυνηρή απώλεια… στη Βουλγαρία, στη Δυτική Θράκη, στην ΠΓΔΜ (που την αποκάλεσε «Μακεδονία»), το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία, τη Βοσνία, στα Βαλκάνια τα τελευταία 150 χρόνια υπήρξε πολύς πόνος και πληρώσαμε βαρύ τίμημα. Στις δύσκολες σημερινές μέρες, ωστόσο, μπορούμε πάντα να χτίσουμε αυτό το μεγάλο έθνος, πάνω σ ‘ αυτό της νέας Τουρκικής Δημοκρατίας, με τη σημαία της ημισελήνου και το αστέρι…”.

Θεωρούμε ότι η Τουρκική προκλητικότητα όπως και οι προθέσεις της Τουρκίας είναι ολοφάνερες και δεν τις κρύβει. Θα λέγαμε ότι σε αυτό τον τομέα η Τουρκία είναι απόλυτα ειλικρινής και δεν θα έχει δικαιολογία κανένας να πει ότι αιφνιδιάστηκε από μια ενδεχόμενη κρίση. Συνεπώς είναι καιρός η Ελλάδα αλλά και όλες οι απειλούμενες χώρες στα Βαλκάνια να λαμβάνουν τα μέτρα τους τόσο σε Εθνικό όσο και σε επίπεδο συμμαχιών φανερών ή μυστικών. Οι Βαλκανικοί πόλεμοι 4ης γενεάς είναι ήδη σε εξέλιξη.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)