Ο ”ΤΟΥΡΚΟΚΤΟΝΟΣ” ΒΟΥΤΣΙΤΣ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!

Posted on April 06, 2017, 11:10 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 10 secs

Μετά τις Προεδρικές εκλογές στην Σερβία αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος ο Aleksandar Vuçiç, κάτι που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Τουρκία σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σαν τον άλλοτε Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Βασίλειο Βουλγαροκτόνο, που κάθε 100 τύφλωνε και έναν, προκαλώντας τον πανικό στους αντιπάλους του, έτσι τώρα θέλουν οι Τούρκοι να παρουσιάσουν τον Σέρβο Πρόεδρο μετά την εκλογή του, προκαλώντας αισθήματα μίσους εναντίον του καθόσον σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του, είχε αναφέρει ότι για κάθε ένα Σέρβο που θα σκοτώνεται θα πρέπει να εξοντώνονται αντίστοιχα 100 μουσουλμάνοι.

Μάλιστα οι Τούρκοι δήλωσαν ότι για αυτό το λόγο ανησυχούν για την ασφάλεια των μουσουλμάνων στα Βαλκάνια και γενικότερα για την σταθερότητα στην περιοχή. Δηλαδή οι σπόνσορες των τρομοκρατών στα Βαλκάνια, που κρύβονται πίσω από την αλβανική μαφία, το παρακράτος του Κοσόβου, την μαφία στα Σκόπια και την τρομοκρατία στη Βοσνία, παρουσιάζονται τιμητές της σταθερότητας και για όλα θα φταίει ο Βούσιτς που πριν 22 χρόνια έκανε την συγκεκριμένη δήλωση!!!

Έτσι, στην Τουρκία δημοσιεύεται μια παλαιότερη χαρακτηριστική δήλωση του νέου Σέρβου προέδρου, που είχε πει σε ανύποπτο χρόνιο ότι, «Αν σκοτώσετε ένα Σέρβο θα σκοτώσουμε εκατό μουσουλμάνους».

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η εκλογή του Aleksandar Vuçiç που κρατά ισορροπίες μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας, αλλά δέχεται στρατιωτική βοήθεια και συνεργάζεται με την Μόσχα, δεν προοιωνίζει τίποτα το καλό για τους μουσουλμάνους των Βαλκανίων. Ένας εχθρός για το Ισλάμ και την Τουρκία όπως αναφέρεται. Μάλιστα τον παρομοιάζουν με τον Μιλόσεβιτς, στον οποίο οι Τούρκοι αποδίδουν ευθύνη για γενοκτονία μουσουλμάνων της Βοσνίας.

Θεωρούμε ότι ο Βούτσις που το 2007, δήλωσε επίσης ότι το σπίτι του θα είναι «πάντα ένα ασφαλές καταφύγιο για τον στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς», τον σερβοβόσνιο διοικητή, ο οποίος μετά τον πόλεμο κατεζητείτο από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αυτός στον οποίο κάποτε είχε απαγορευτεί η είσοδος στην ΕΕ στη διάρκεια των πολέμων στα Βαλκάνια τη δεκαετία του ’90 όταν ήταν στενός σύμμαχος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, σήμερα έχει αλλάξει τελείως τις απόψεις του και ηγείται των προσπαθειών της Σερβίας να ενταχθεί στην ΕΕ.

Δηλαδή από πατριώτης έγινε υπερδιεθνιστής και έτσι ανέλαβε Πρωθυπουργός της χώρας από τον Απρίλιο του 2014. Μάλιστα ο Βούτσιτς, άλλαξε τόσο που το 2009 εμφανίστηκε στη σερβική εκδοχή του επιτυχημένου τηλεοπτικού σόου “Dancing With The Stars”.

 

Όμως παρόλα αυτά αρνήθηκε να συνταχθεί με τις υπόλοιπες χώρες μέλη όταν επέβαλαν κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας για την ουκρανική κρίση και είπε στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Σερβία «έδειξε τη φιλία της σε δύσκολες στιγμές», ενώ πρόσφατα δήλωσε ότι, «Η Σερβία προχωράει. Δεν κρύβουμε τα συμφέροντα μας, δεν λέμε ψέματα σε κανέναν, κρατάμε το λόγο μας και γνωρίζουμε τι θέλουμε».

Επίσης ο «αλλαγμένος» Βούτσιτς μετάβαλλε και την περιγραφή του για την Σρεμπρένιτσα και την αναφέρει τώρα ως ένα «φρικτό έγκλημα» και έχει επισκεφθεί τον τόπο της τραγωδίας για να αποτίσει φόρο τιμής, παρότι κατά την τελετή για την 20ή επέτειο, πριν από δύο χρόνια, τον κυνήγησε ένα εξαγριωμένο πλήθος που του πέταγε πέτρες.

Αυτό που προξενεί πολύ ενδιαφέρον είναι και ότι έχει μετριοπαθή στάση απέναντι στο Κόσοβο ενώ για τους πρόσφυγες που ταξίδευαν μέσω της Σερβίας στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης η συμπεριφορά του εξυμνήθηκε από την ΕΕ.

Τώρα υπόσχεται να προσελκύσει επενδύσεις από το εξωτερικό και να εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούν η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η Τουρκία φυσικά εκμεταλλευόμενη την παλαιότερη δήλωση του θέλει να τον παρουσιάσει ενδεχομένως ως τον υπεύθυνο όποιας κρίσης μπορεί να προκύψει στα Βαλκάνια, που θα την προκαλέσει η ίδια, ή άλλες δυνάμεις που θα ψάχνουν τρόπο να παρέμβουν στην διαμόρφωση μιας νέας αναθεωρητικής εικόνας στην περιοχή μας. Όλη τελικά αυτή η ρητορική Βούτσιτς, είναι κάτι που η Ελληνική διπλωματία θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της…

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)