Το Βρώμικο Σχέδιο του Ερντογάν για την «Άλωση» της Θράκης

Posted on April 24, 2017, 8:34 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 6 secs

Και ενώ στο Αιγαίο οι Τούρκοι συνεχίζουν τις παραβιάσεις με τους γνωστούς ρυθμούς, στην Θράκη εφαρμόζουν μια άλλη μορφή παραβιάσεων, που αφορούν την οικονομική εξάρτηση της από τουρκικά συμφέροντα. Με περισσό θράσος λοιπόν και μάλιστα μεγαλύτερο από αυτό των εναερίων παραβιάσεων, βλέπουμε τον Λεβέντ Σαδίκ γιό του ιδρυτή του εθνικιστικού μειονοτικού κόμματος στην Θράκη DEB, να προσπαθεί να ελέγξει οικονομικά τη Θράκη μέσω του πλήρους ελέγχου της πρωτογενούς εξαγώγιμης παραγωγής.

Δηλαδή τόσο οι άνθρωποι όσο και τα προϊόντα να τεθούν υπό τον οικονομικό έλεγχο της Τουρκίας και σταδιακά όπως είναι φυσικό, αυτό να αποτελέσει την βάση για πολιτική εκμετάλλευση με τελικό στόχο την προβολή απαιτήσεων κάποιας μορφής αυτονομίας της μειονότητας, που αυτή τη φορά να στηρίζεται όχι μόνο από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους αλλά και σε Έλληνες που θα βλέπουν να έχουν συμφέροντα μέσω αυτής της διαδικασίας, ειδικά όσο η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση.

Έτσι, ο Ερντογάν θέλει να εφαρμόσει ένα αναίμακτο σχέδιο «άλωσης» της Ελληνικής Θράκης, που έχει τεθεί σε εφαρμογή από την εποχή που ο Αχμέτ Σαδίκ ιδρυτής του ανθελληνικού εθνικιστικού κόμματος DEB έχασε την ζωή του σε τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Ξάνθης – Κομοτηνής, όταν το όχημα του συγκρούσθηκε με τρακτέρ, κάτι το οποίο οι Τούρκοι δεν θεώρησαν ότι ήταν τυχαίο.

Τότε λοιπόν ο Ερντογάν ανέλαβε προσωπικά την τουρκική κηδεμονία του γιού του Σαδίκ , Λεβέντ και τον προωθεί με τουρκικά κεφάλαια να δημιουργήσει μια τουρκική οικονομική αυτοκρατορία στην Θράκη, που θα μπορεί μέσω αυτής να εκβιάζει και να επιβάλλει το θέλημα του …

Σύμφωνα με τον τύπο, μια νέα βιομηχανική μονάδα, που θα λειτουργήσει στο χωριό Δύμη της Ροδόπης το αμέσως επόμενο διάστημα εκτείνεται σε 34 στρέμματα και αποτελεί μια μεγαλόπνοη τουρκική επένδυση που άγγιξε τα 2,5 εκατ. ευρώ και φέρεται να χρηματοδοτήθηκε από τον άνθρωπο που επιδιώκει να γίνει ο «Ντενκτάς της Θράκης», αυτή τη φορά όμως από άλλη πλευρά, από την οικονομική. Και αυτό διότι ο Λεβέντ Σαδίκ, που τείνει να εξελιχθεί σε απόλυτο οικονομικό παράγοντα στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης, ουδέποτε έκρυψε τη διάθεση του για «ένωση» της ελληνικής Θράκης, αυτής που προκλητικά οι Τούρκοι αποκαλούν Δυτική Θράκη, με την Τουρκία.

Το περίεργο αυτό «πολιτικό» περισσότερο, όπως εξελίσσεται, παρά επιχειρηματικό εργοστάσιο ετησίως θα μπορεί να επεξεργάζεται περισσότερους από 1.500 τόνους κεράσια. Σύμφωνα μάλιστα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα κεράσια δεν θα προέρχονται μόνο από τη Θράκη, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Έδεσσα, η Βέροια, η Λάρισα κ.ά. Πρόκειται δηλαδή για ένα ευρύτερο σχέδιο επικυριαρχίας σε μέρος της εθνικής μας παραγωγής.

Επισήμως τα σχέδια του επιχειρηματία περιλαμβάνουν εξαγωγές ακόμη και στην Ασία με πτήσεις cargo από τη Θεσσαλονίκη και εναλλακτικά κάποιο αεροδρόμιο της Ρουμανίας, όπου το κόστος είναι χαμηλό.

Μέχρι σήμερα η υπόψη επιχείρηση «YAKA IKE» έχει πιστοποιήσει 300 παραγωγούς, στους οποίους πραγματοποίησε σεμινάρια, ενώ παρέχεται σε αυτούς η χρήση διχτυών αντιχαλαζικής προστασίας προκειμένου να προστατευτεί το προϊόν.

Ο Λεβέντ Σαδίκ, εκμεταλλεύεται σε κάθε ευκαιρία το όνομα του πατέρα του, ιδρυτή του DEB Αχμέτ Σαδίκ. Μάλιστα όπως ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξη του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν του έδωσε την πολιτική ευχή να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί για τo δίκαιo των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης». Προς το παρόν όμως έχει επιλέξει την οικονομική εισβολή.

Καλά πληροφορημένες πηγές, που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις αναφέρουν ότι τον Σαδίκ ενδέχεται να τον ξαναδούμε σε σχήμα που θα διεκδικήσει τα καπνά της χώρας μας, δηλαδή την τύχη της 4ης μεγαλύτερης βιομηχανίας επεξεργασίας του εθνικού μας αυτού πλούτου, της Καπνικής Μιχαηλίδης, για την οποία ήδη τουρκικά συμφέροντα κινούνται και η οποία έπεσε έξω εξαιτίας περίεργων παρεμβάσεων και από την πλευρά των μουσουλμάνων καπνοκαλλιεργητών. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση που ενδέχεται να σημάνει την άλωση από την πίσω πόρτα όχι μόνο της καπνικής εγχώριας βιομηχανίας αλλά και μεγάλου μέρους της οικονομικής ζωής της Βόρειας Ελλάδας ακόμα και πέραν της Θράκης.

Με δηλώσεις του ο Λεβέντ Σαδίκ αποκάλυψε πως επέλεξε τη Ροδόπη για τη νέα του επένδυση επειδή το κλίμα και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την παραγωγή κερασιών. Ωστόσο είναι προφανές ότι οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες συνδέονται άμεσα με τη μεθοδική προσπάθεια της Αγκύρας να ελέγξει οικονομικά τη Θράκη μέσω του πλήρους ελέγχου της πρωτογενούς εξαγώγιμης παραγωγής.

Ο Σαδίκ, που σήμερα θεωρείται «βασιλιάς του βαμβακιού» στην Τουρκία και ανά πάσα στιγμή μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο και να μιλήσει απευθείας με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν είναι μόνο ένας πολυσχιδής και κοσμοπολίτης επιχειρηματίας, αλλά ταυτόχρονα και σκιώδης ηγέτης του μειονοτικού εθνικιστικού κόμματος DEB, το οποίο ο πατέρας του Αχμέτ Σαδίκ ίδρυσε στην προσπάθεια του να εξελιχθεί σε Ντενκτάς της Θράκης.

Σήμερα, για τους σκληροπυρηνικούς της μειονότητας αποτελεί μια χρυσή εφεδρεία που θα κληθεί σύντομα να δραστηριοποιηθεί στα κοινά. Ο ίδιος, το 2006, σε συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα «Τurkiye», είχε αποκαλύψει ότι ο Ερντογάν τού έδωσε την πολιτική ευχή να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί για το δίκιο των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Θεωρούμε ότι, οι παρεμβάσεις Σαδίκ στην οικονομική ζωή της Θράκης στοχεύουν σε κοινωνικές παραγωγικές ομάδες, που προσπαθούν να βρουν διέξοδο για την προώθηση των προϊόντων τους στις αγορές και τη βελτίωση των εισοδημάτων τους, ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές. Με την επένδυση μαμούθ, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, ο φιλόδοξος Τούρκος επιχειρηματίας με τις πολιτικές βλέψεις έχει βάλει πόδι για τα καλά στην τοπική οικονομία της Βόρειας Ελλάδας δικαιώνοντας όσους συνδέουν ευθέως τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με τη μεθοδική προσπάθεια της Αγκύρας να ελέγξει οικονομικά τη Θράκη. Το γεγονός αυτό προκύπτει σαφέστατα καθόσον η επιχειρηματική δραστηριότητα, του Λεβέντ Σαδίκ δεν είναι πολιτικά άχρωμη, καθώς δεν διστάζει να διαλαλεί την πίστη του στο πρόσωπο του Ερντογάν. Ο νεαρός επιχειρηματίας όχι μόνο βλέπει «τρομοκράτες» του Φετουλάχ Γκιουλέν να έχουν πλημμυρίσει την Ελλάδα, αλλά ζητά και την εκκαθάριση τους.

Παράγοντας του γνωστού για τη σκιώδη δράση του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή έχει δηλώσει ότι «ο Σαδίκ είναι πολύτιμος. Λόγω του ονόματος μπορεί να αναδείξει και να ενώσει τους Τούρκους της Θράκης».

Μέχρι πρότινος μόνιμος συνοδός του και αναπόσπαστο μέλος της φρουράς του ήταν ο τούρκος Σουνισί Μισιρλίογλου. Ο τελευταίος απελάθηκε από την Ελλάδα όταν εισέβαλε στο τζαμί Ιμπραχίμ Πασά και επιτέθηκε στον πρόσφατα διορισθέντα ιμάμη της Ρόδου Χασάν Καράαλι. Ο ιμάμης έχει διοριστεί από τη νόμιμη Μουφτεία του Διδυμοτείχου. Η Αγκυρα, όμως, θέλει να επιβάλει τον Ιλτέρ Μέτσο, ο οποίος έχει σταλεί στο νησί από τον ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Ο Μισιρλίογλου συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 21 μήνες κάθειρξη. «Είναι ενδεικτικό του τι είδους άτομα έχει δίπλα του», σχολιάζει τοπικός επιχειρηματίας :«Σε προσωπικό επίπεδο είναι μειλίχιος και συμπαθής, το περιβάλλον του, όμως, είναι τρομακτικό. Το ίδιο και οι πρακτικές του».

Πληθωρικός ο Σαδίκ στις κοσμικές του εμφανίσεις, είναι σχεδόν πάντα καλεσμένος στις εκδηλώσεις της οικογένειας Ερντογάν, όπως στους γάμους των παιδιών του Τούρκου προέδρου, φυσικά μαζί με τη γυναίκα του, η οποία επίσης έχει γεννηθεί στη Θράκη. Ενδεικτική των στενών σχέσεων με τον Ερντογάν ήταν η παρουσία της συζύγου του Σουλτάνου, Εμινέ, στην τελετή περιτομής του γιου του Λεβέντ Σαδίκ, στο πατρικό του στη Φιλύρα.

Δεν ξέρουμε τι σχέδια κάνει για την αντιμετώπιση των Τούρκων το Ελληνικό ΥΠΕΞ -ΥΕΘΑ αλλά και τα Στρατιωτικά Γενικά Επιτελεία, αλλά σίγουρα στις προτεραιότητες τους θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση αυτής της οικονομικής – υβριδικής απειλής, που θέλει να διαβρώσει την Ελληνική συνείδηση, καλύπτοντας τόσο ύπουλα ανάγκες των Ελλήνων παραγωγών – ψηφοφόρων – καταναλωτών, που θα παίξουν ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στην Θράκη αλλά και την Ελλάδα γενικότερα.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)