ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΒΟ(ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ)

Posted on April 26, 2017, 4:17 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 8 secs

Στην γενικότερη κατρακύλα στην οποία βρίσκονται, λόγω της κρίσης οι επενδύσεις στην Ελλάδα, φαίνεται να βρίσκεται και η ΕΛΒΟ. Η ΕΛΒΟ που επί χρόνια υπήρξε μια επιχείρηση με κέρδη από τα προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκεται σε κατάσταση ξεπουλήματος και σύντομα απότι φαίνεται θα περάσει σε ξένα χέρια, σε μια προσπάθεια όπως λένε οι «ειδικοί» εξυγίανσης.

Όμως αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν αυτός ο κολοσσός, να πέρασε σε μια νύχτα από τα χέρια του κράτους στον Μυτιληναίο και μάλιστα την περίοδο που τρέχανε οι πακτωλοί χρημάτων για την κατασκευή απαρτίων του άρματος LEO-2, δηλ. από το 2000 μέχρι το 2010. Όπως πάλι αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν από το 2010 που την εγκατέλειψε ο Μυτιληναίος, γιατί προφανώς σταμάτησαν τα προγράμματα λόγω κρίσης, ακόμα και σήμερα δεν έχει εκκαθαρισθεί φορολογικά για το διάστημα πριν  το 2006. Και εντάξει ο Μυτιληναίος βρήκε τρόπο και έκανε την δουλειά του, γιατί το Ελληνικό κράτος από το 2010 μέχρι σήμερα συντηρούσε μια προβληματική επιχείρηση, επενδύοντας μάλιστα για την συντήρηση της και περίμενε να φτάσει στην χειρότερη κατάσταση της προκειμένου να την πουλήσει με πολύ μικρό κόστος και έτσι να απολέσει το Ελληνικό δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια.

Φυσικά και όλα αυτά έχουν την προφανή τους απάντηση, ήταν μια «αρπαχτή» που στήθηκε από τους κυβερνώντες της περιόδου εκείνης, της «εποχής Τσοχατζόπουλου», δώρο στον Μυτιληναίο μαζί τα προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Από την επιστροφή  της βέβαια στο δημόσιο μέχρι σήμερα, σε εποχές μνημονίων, ετοιμάζεται άλλο ένα δώρο προς τους υποψήφιους αγοραστές αφού όσο παιρνάει ο καιρός η επιχείρηση υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο.

Δηλαδή άλλο ένα μεγάλο σκάνδαλο, για το οποίο δεν κατηγορήθηκε κανείς  παίχτηκε το 2000 κατά τη μεταβίβαση της ΕΛΒΟ στο Μυτιληναίο με τη παρέμβαση του Άκη. Τώρα παίζεται το άλλο σκάνδαλο που η εταιρεία έχει απαξιωθεί τόσο που ούτε τζάμπα δεν την παίρνουν. Το «μαγαζί» αυτό όμως είχε και εξοπλισμό από τα ΑΩ, αυτός θα επιστραφεί ή θα τον πάρουν προίκα οι “επενδυτές” ( γερμανικές Krauss-Maffei Wegmann (KMW) και Rheinmetall AG, η Paramount από τη Ν. Αφρική) ??? Επίσης ίσως δεν είναι ευρέως γνωστό ότι τα μεταλλικά τμήματα από τα άρματα LEO2 φτιάχτηκαν στην ΜΕΤΚΑ του Μυτιληναίου και στο πλαίσιο των ΑΩ πήρε και ειδικό εξοπλισμό, ίσως θα έπρεπε να ψάξουν οι «ειδικοί» αν στη δουλειά για τα άρματα LEO του Κατάρ παίρνει τα νόμιμα το ΥΠΕΘΑ. Ο Άκης τον έβαλε τότε, με το αζημίωτο βεβαίως, γιατί υπογράφτηκαν απίστευτες συμβάσεις οχημάτων πέραν των αρμάτων, αυτό ήταν εγκληματάρα γιατί έθαψε το μέλλον,  αλλά κυνηγάμε τον Άκη για φραγκοδίφραγκα …  Άς μην ασχοληθούμε βεβαίως και για το τι πήγε λάθος στους εξοπλισμούς (από σχεδίαση μέχρι παράδοση και συντήρηση) αυτά καίνε πάρα πολύ…

Έτσι,  η ΕΛΒΟ περνάει από το 2000 και για 10 χρόνια στον όμιλο Μυτιληναίου με τζίρους εκατοντάδων εκατομμυρίων,  σε μια εποχή που ξεκινάνε τα μεγάλα προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Από το 2010 περνάει στο Ελληνικό Δημόσιο το οποίο την παραλαμβάνει και την χρηματοδοτεί εν μέσω μνημονίων, ενώ διαπιστώνεται εκ των υστέρων από ορκωτούς λογιστές ότι δεν έχουν γίνει φορολογικοί έλεγχοι από το 2006 και μετά !!! Η ΕΛΒΟ πωλείται πλέον με τιμή εκκίνησης 10 εκ. Ευρώ, δηλαδή λιγότερα από όσα έδωσε το 2012 το Ελληνικό Δημόσιο για να την διατηρήσει σε λειτουργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τύπου, για την απόκτηση της ΕΛΒΟ υπάρχει δεδηλωμένο ενδιαφέρον από διεθνείς ομίλους του κλάδου της αμυντικής βιομηχανίας. Μεταξύ αυτών, είναι οι γερμανικές Krauss-Maffei Wegmann (KMW) και Rheinmetall AG, η Paramount από τη Ν. Αφρική, ξένα funds, ενώ εκτιμάται ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από ελληνικό όμιλο.

Η ΕΛΒΟ απασχολεί περί τους 330 εργαζόμενους και το ετήσιο λειτουργικό της κόστος ανέρχεται στα επίπεδα των 11 εκατ. ευρώ. Το τελευταίο μεγάλο πρόγραμμα που είχε αναλάβει η βιομηχανία αφορούσε στην αναβάθμιση των ρυμουλκών αρματοφορέων OSHKOSH, στο πλαίσιο σύμβασης, που υπεγράφη μεταξύ της ΕΛΒΟ και των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, είχαν αναληφθεί εργασίες για επισκευές οχημάτων του ΟΑΣΘ.

Θεωρούμε ότι η ΕΛΒΟ αποτελεί μια υπόθεση όπου συντελέστηκαν μεγάλα εγκλήματα διαφθοράς από το 2000 και μετά και θα πρέπει να συσταθεί ξεχωριστή επιτροπή για διερεύνηση της υπόθεσης τόσο σε πολιτικό όσο και δικαστικό επίπεδο. Ανησυχούμε δε ιδιαίτερα όταν ακούμε απόψεις ειδικών ότι ίσως πάρουν σειρά και άλλες τέτοιες παραγωγικές μονάδες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, κάτι μάλιστα «πήρε το αυτί μας» για το 304 Εργοστάσιο Βάσεως, που ασχολείται με συντηρήσεις και επισκευές αρμάτων, ελπίζουμε να ακούσαμε λάθος …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)