Η ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ …

Posted on April 29, 2017, 4:06 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 6 secs

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι ο Τράμπ, με μπροστάρη τον πρώην σύμβουλο ασφαλείας του, Μάικλ Φλίν, είχαν σε ετοιμότητα για εφαρμογή φιλορωσικά και φιλοτουρκικά σχέδια, με ανταλλάγματα πακτωλούς χρημάτων και επιχειρηματικών συμβολαίων.

Βέβαια επειδή στην Αμερική κανένας δεν είναι πάνω από τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ, έστω και αν αυτός είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της, τίθενται σε εφαρμογή δικλείδες ασφαλείας που προστατεύουν τα διαχρονικά αμερικανικά συμφέροντα. Αυτό έγινε και στην περίπτωση Τράμπ, ο οποίος παρά τις αρχικές φιλορωσικές και φιλοτουρκικές του προσεγγίσεις, πλέον μετά την παρέμβαση των «γερακιών» των ΗΠΑ φαίνεται να τα έχει ξεχάσει όλα και να έχει αλλάξει πολιτική κατά 180 μοίρες.

Όμως παρόλα αυτά, οι αποκαλύψεις, που στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μηχανισμοί εκβιασμού του αμερικανού Προέδρου για μεγαλύτερη προσαρμογή του, στον «Αμερικανικό Ορθό Δρόμο» συνεχίζονται.

Έτσι, σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο, αποκαλύφθηκε πλέον με στοιχεία ότι ο Πρόεδρος Τράμπ γνώριζε ότι ο σύμβουλος του, Μαικλ Φλίν, “τα έπαιρνε” από Τούρκους και Ρώσους. Η μεταβατική ομάδα του Λευκού Οίκου και του Προέδρου Τράμπ ανέφερε ότι, είχε πραγματοποιήσει έλεγχο του ιστορικού, του πρώην συμβούλου για την εθνική ασφάλεια Μάικλ Φλιν, πέραν αυτής για την διαβάθμιση ασφαλείας του.

Συγκεκριμένα η Rachel Maddow στην εκπομπή της στο καλωδιακό δίκτυο MSNBC αποκάλυψε ότι ο Φλιν είχε πάρει χρήματα από την Τουρκία και τη Ρωσία, ανέφερε δε ότι: “Το δίκτυο NBC News έχει πληροφορηθεί από πηγές, που είναι κοντά στην έρευνα για τις σχέσεις του Προέδρου Τράμπ με τη Ρωσία ότι τόσο η μεταβατική ομάδα του κ. Τράμπ όσο και ο Λευκός Οίκος πραγματοποίησαν έλεγχο του ιστορικού του Φλιν”, “Αυτό είναι πέρα από την ήδη εγκεκριμένη πιστοποίηση ασφαλείας. Έκαναν έναν έλεγχο ιστορικού για τον Φλιν ειδικά για να γίνει σύμβουλος εθνικής ασφάλειας”, “Ένα άτομο που εμπλέκεται στην έρευνα είπε στο NBC ότι η μεταβατική ομάδα του κ. Τράμπ γνώριζε τους επιχειρηματικούς δεσμούς του Φλιν με την Τουρκία”.

Επιπλέον η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι ο Φλιν έχει παραβιάσει τον νόμο λαμβάνοντας πληρωμές από τη Ρωσία και την Τουρκία χωρίς έγκριση από τις Ένοπλες Δυνάμεις και το υπουργείο Εξωτερικών. Είχε μάλιστα προειδοποιηθεί προηγουμένως ότι δεν μπορεί να λάβει τέτοιες πληρωμές.

Θεωρούμε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος πλέον έχει εγκαταλείψει σε μεγάλο βαθμό όλη την προεκλογική του ρητορική περί της φιλίας με Πούτιν και Ερντογάν και των φιλορωσικών και φιλοτουρκικών πολιτικών που επιθυμούσε να εφαρμόσει. Η αλλαγή αυτή βεβαίως επηρεάζει και όλο τον παγκόσμιο περίγυρο στον οποίο βρίσκεται και η Ελλάδα, η οποία μόνο θετικά μπορεί να βλέπει όλη αυτή την αλλαγή στάσης, αλλά και την απομάκρυνση του φιλότουρκου Φλίν από τον περίγυρο του. Όσο δε οι φιλοτουρκικές αποκαλύψεις θα συνεχίζονται και μόνο από αμυντικά αντανακλαστικά, οι κινήσεις Τράμπ θα ευνοούν την Ελλάδα, κάτι το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί η Ελληνική διπλωματία σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα όσο είναι καιρός …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)