ΤΡΙΠΛΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΑ – ΡΩΣΩΝ – ΚΟΥΡΔΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ Β. ΣΥΡΙΑ

Posted on May 04, 2017, 4:06 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 1 sec

Μετά τους αμερικανούς έρχονται πλέον και οι Ρώσοι να ενώσουν τις στρατιωτικές δυνάμεις τους με τις κουρδικές στην Β. Συρία, στην προσπάθεια τους να στηρίξουν τους Κούρδους από τις επιθετικές διαθέσεις των Τούρκων, που επιδιώκουν να τους εκδιώξουν από την περιοχή με κάθε τρόπο, ώστε να αποτρέψουν τα σχέδια τους για ανεξάρτητο Κουρδιστάν.

Μέχρι τώρα έχουμε δει τους αμερικανούς, που εδώ και μερικές μέρες δείχνουνε έμπρακτα στήριξη στους Κούρδους, βάζοντας τον αμερικανικό στρατό ασπίδα απέναντι στους βομβαρδισμούς εναντίον τους,άμεσα στην Βόρεια Σύρια και αναμένεται το ίδιο  να πράξουν και στο Ιράκ.

Είχαμε μάλιστα αναφερθεί σε πρόσφατο άρθρο μας, ότι η μέθοδος που επιλέχθηκε από τους αμερικανούς είναι η διεξαγωγή κοινών περιπολιών Αμερικανών και Κούρδων στα σύνορα με την Τουρκία, ακριβώς εκεί δηλαδή που οι Τούρκοι βομβάρδισαν πρόσφατα τις κουρδικές θέσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος πλέον και οι Ρώσοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και αυτοί με τους Κούρδους, για να τους θέσουν υπό την  προστασία τους  από την τουρκική προκλητικότητα.

Η μέθοδος των Ρώσων, παρουσιάζεται σε φωτογραφίες που έχουν διανεμηθεί, όπου φαίνονται Ρωσικές και Κουρδικές σημαίες σε περιοχές που ελέγχονται από τις μονάδες προστασίας των Κούρδων (YPG) στην περιοχή του Αφρίν στην Βορειοδυτική Συρία στα σύνορα με την Τουρκία. Οι φωτογραφίες ουσιαστικά κυκλοφόρησαν ως επαλήθευση των πληροφοριών, ότι αριθμός Ρωσικών μονάδων και οχήματα εισήλθαν στην περιοχή στις αρχές της εβδομάδας. Οι ρωσικές και κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις από κοινού έχουν εγκαταστήσει στρατιωτικά παρατηρητήρια με σκοπό να παρακολουθούν την περιοχή για εντοπισμό και ενημέρωση, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τουρκικές  επιθετικές ενέργειες.

Έτσι η εικόνα πλέον στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία είναι μια στρατιωτική συμμαχία Αμερικανών-Ρώσων και Κούρδων κατά των Τούρκων. Είμαστε πλέον σε αναμονή και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα λειτουργήσει στην πράξη το σχήμα αυτό και μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν αμερικανοί και ρώσοι, διότι είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν τουρκικές προκλήσεις.

Θεωρούμε ότι, πλέον εδώ θα φανεί στην  πράξη ποιοι εννοούν αυτά που λένε και κατά πόσο αυτή η συμμαχία δεν είναι τίποτα περισσότερο από τακτικά παιχνίδια μεταξύ αμερικανών και ρώσων. Πολλοί θεωρούν ότι η παρουσία των αμερικανών αποτελεί μια μπλόφα και ποτέ δεν θα στραφούν κατά των Τούρκων, ενώ οι Ρώσοι με την παρουσία τους θέλουν να στρέψουν τις κινήσεις των Τούρκων προς την αμερικανο-κουρδική περιοχή ώστε να φανεί ότι στην ουσία οι αμερικανοί δεν επιθυμούν ή δεν μπορούν να προστατέψουν τους συμμάχους τους. Κατά πόσο βέβαια αυτό γίνεται με απόλυτη πρωτοβουλία των Ρώσων ή σε συνεργασία με την Τουρκία είναι κάτι που δεν μπορεί στην παρούσα φάση να εκτιμηθεί, όμως τελικά τα γεγονότα θα αποκαλύψουν εάν το παιχνίδι είναι στημένο ή καθαρό. Στην περίπτωση που είναι καθαρό τότε θα μιλάμε για αμοιβαία στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ – Ρωσίας, που θα αποτελεί την αρχή του τέλους του Ερντογάν.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)