ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΡΩΣΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ISIS ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Posted on June 01, 2017, 12:47 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 9 secs

Πολλά ήταν τα δάκρυα που χύθηκαν για τον χαμό τόσων αθώων θυμάτων στο Manchester, όπως και ποτάμια δακρύων χύνονται καθημερινά για αθώους ανθρώπους που χάνονται με τις συγκρούσεις στην Συρία. Όλα αυτά βέβαια δεν παίζουν κανένα ρόλο όταν υπάρχουν Στρατηγικά συμφέροντα.

Τόσο οι αμερικάνοι όσο και οι Ρώσοι από την μία κλαίνε για τα θύματα και καταδικάζουν τις τρομοκρατικές ενέργειες και από την άλλη κάνουν συμφωνίες με τους ίδιους τους τρομοκράτες. Μάλιστα ο ένας καταγγέλλει τον άλλον δημόσια, χωρίς καμία ντροπή για τις ανίερες πράξεις τους, που θα έπρεπε να τους οδηγήσουν στον Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά δυστυχώς το δικαστήριο δικάζει μόνο τους «κακούς».

Έτσι, οι υποστηριζόμενες από τους αμερικανούς Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση από ρωσικές πηγές, έχουν συνάψει συμφωνία με τους τρομοκράτες του ISIS, με τους οποίους μάχονται στην Ράκκα, να τους επιτρέψουν την σύμπτυξη τους ελεύθερα, υπό την προϋπόθεση να κινηθούν εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή της Παλμύρα !!!

Οι δυνάμεις του SDF αρνήθηκαν την κατηγορία και θεωρούν ότι αυτές οι καταγγελίες γίνονται για να χαλάσουν την δημόσια εικόνα τους. Αντίθετα μάλιστα αποκαλύπτουν ότι έχουν πληροφορίες για μυστική συμφωνία ανακωχής μεταξύ Σύριων-Ιρανών και Ρώσων με τον ISIS, στην Παλμύρα, προφανώς για να διευκολύνουν τον ISIS στο μέτωπο με τον υποστηριζόμενο από τους αμερικανούς SDF.

Βεβαίως όπως ισχυρίσθηκαν σε ανύποπτο χρόνο οι δυνάμεις SDF, είχαν αφήσει ανοικτά δύο περάσματα μετά από συμφωνία με τον ISIS μη αναφέροντας όμως τους λόγους. Ίσως αυτό να γνωρίζει ο Τράμπ όταν μιλάει πλέον για αλλαγή τακτικής απέναντι στους τρομοκράτες, ώστε να τους κλείνονται όλες οι διέξοδοι και να εξοντώνονται επί τόπου. Πάντως την ίδια τακτική εφάρμοσαν οι SDF, όταν κατέλαβαν το φράγμα Tabqa, με την συμφωνία να αφήσουν περίπου 70 τρομοκράτες να φύγουν ελεύθεροι.

Όσον αφορά τις καταγγελίες για συμφωνία των Ρώσων με τους Τζιχαντιστές στην Παλμύρα δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση μέχρι τώρα. Βέβαια η πρόσφατη απελευθέρωση από τις κυβερνητικές συριακές δυνάμεις της περιοχής νότια του οδικού άξονα Παλμύρα – Χόμς, δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν την πληροφορία περί ανακωχής, χωρίς όμως τίποτα να μπορεί να αποκλειστεί.

Θεωρούμε ότι κάθε διέξοδος ή ανακωχή με τους τρομοκράτες αποτελεί αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταστροφή τους, ενώ παράλληλα τους δίνει χρόνο αφενός για ανασυγκρότηση και αφετέρου για διαφυγή σε άλλους προορισμούς τόσο στην Ευρώπη όσο και σε περιοχές που συνεχίζουν την δράση τους, όπως η Υεμένη, η Αίγυπτος, η Λιβύη …
Δυστυχώς η αντιμετώπιση του ISIS δεν είναι ακόμη ενιαία ενώ φαίνεται να παίρνει κάθε φορά παράταση ζωής, προκειμένου να εξυπηρετούνται συγκεκριμένα στρατηγικά και τακτικά συμφέροντα.

Με τέτοια νοοτροπία όμως, είναι σίγουρο ότι θα θρηνούμε καθημερινά αθώα ανθρώπινα θύματα και δυστυχώς τα δάκρυα αμερικανών και ρώσων θα είναι μόνο υποκριτικά. Ο Τράμπ μέσα στην αφέλεια του ζήτησε το αυτονόητο, να μην διαφεύγουν οι τρομοκράτες, δεν έχει όμως το ανάστημα και το κύρος να το επιβάλλει στην αμερικανική εξωτερική πολιτική. Όσο για τον Πούτιν θα κάνει τα πάντα να μην χάσει από τα χέρια του τον απόλυτο έλεγχο της Συρίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε επίθεση των δυνάμεων που υποστηρίζονται από τους αμερικανούς εναντίον των Συριακών Κυβερνητικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από την Ρωσία

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)