Ο ΛΑΒΡΟΦ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΗΠΑ-ISIS ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ – ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΜΑΣ

Posted on June 04, 2017, 10:21 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 3 secs

Δεν πέρασε σχεδόν εβδομάδα από την αποκάλυψη συμφωνιών μεταξύ ΗΠΑ και τρομοκρατών στην Συρία και δεν ήταν λίγοι αυτοί που μιλούσαν για συνομοσιολογία. Όμως σχεδόν ταυτόχρονα με το νέο χτύπημα χθες, των τρομοκρατών στο Λονδίνο ήρθε και η επιβεβαίωση Λαβρόφ σε όσους δεν θέλουν να βλέπουν την πραγματικότητα.

Έτσι, ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Sergey Lavrov, δήλωσε ότι, οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τους αμερικανούς στην Συρία, (SDF), έχουν συνάψει συμφωνία με τους τρομοκράτες του ISIS και προσφέρουν σε αυτούς ασφαλή διαφυγή από την Ράκκα.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στον ρωσικό τύπο ανέφερε ότι, «εμείς έχουμε ακούσει δηλώσεις από την αμερικανική πλευρά σύμφωνα με τις οποίες θα αλλάξουν την τακτική τους και αντί να εκτοξεύουν περιοδικά επιθέσεις γύρω από την Ράκκα, θα την περικυκλώσουν ώστε να αποτρέψουν την διαφυγή των τρομοκρατών. Όμως σύμφωνα με αυθεντικά στοιχεία οι τρομοκράτες φεύγουν ανενόχλητοι από την Ράκκα και μετακινούνται προς την Παλμύρα», προφανώς αφήνει να εννοηθεί ότι εκεί θα ενισχύσουν τις δυνάμεις του ISIS,  που μάχονται εναντίον των συριακών Ενόπλων Δυνάμεων και των συμμάχων τους και υποστηρίζονται από την Ρωσία. Τέλος ο Ρώσος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι, οι δυνάμεις του ISIS πρέπει να καταστρέφονται παντού και η Ρωσία θα συμβαδίζει με αυτή την λογική.

Θεωρούμε ότι ο Λαβρόφ υπήρξε αποκαλυπτικός και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς του καθόσον επιβεβαιώθηκαν πλήρως στην Ράκκα. Ο Τράμπ από την άλλη που δηλώνει την συμπαράσταση του στην Βρετανία για τα τρομοκρατικά χτυπήματα, θα πρέπει να φροντίσει να γίνουν πράξη όσα δηλώνει περί αλλαγής τακτικής των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Συρία, ώστε πλέον να επιζητείται η καταστροφή των τρομοκρατών και όχι οι συμφωνίες μαζί τους. Όσο για τις συμφωνίες ανακωχής Ρώσων με τους τρομοκράτες, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αμερικανικής πλευράς, δεν είχαμε καμία περαιτέρω ένδειξη μέχρι τώρα.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)