ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ

Posted on July 03, 2017, 10:07 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 8 secs

Και ενώ δεν προλάβανε καλά – καλά οι αμερικανοί να εμφανίσουν τα χημικά φαντάσματα στη Συρία, προκειμένου να έχουν έτοιμη την δικαιολογία πιο δυναμικής επέμβασης, ώστε να αποτρέψουν την διαφαινόμενη επικράτηση Άσαντ και των Ρώσων συμμάχων του, έχουμε νέους εξοπλισμούς από τους Ρώσους προς τον συριακό στρατό και μάλιστα με τεθωρακισμένα ειδικά σχεδιασμένα για το πολύπλοκο συριακό πεδίο μάχης.

Έτσι, στις 27 Ιουν. ο Πρόεδρος Άσαντ επισκέφθηκε την Ρωσική αεροπορική βάση Hemeimeem στην πόλη Jableh. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του είδε τα νέα ρωσικά τεθωρακισμένα BMPT-72, που προορίζονται για την Συρία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα BMPT-72 δεν είναι ακόμη σε χρήση από τον ρωσικό στρατό !!!

Τα τεθωρακισμένα αυτά φαίνεται ότι αποτελούν μια ειδική έκδοση με σκάφος από το BMPT Terminator και πύργο από το BMPT-72 Terminator 2.

Αυτό σημαίνει, ότι αυτός ο τύπος είναι μια ειδική έκδοση αποκλειστικά για την Συρία. Διαθέτει δύο εκτοξευτές βομβίδων των 30 χιλ. τύπου AG-17D, σύγχρονο πύργο εξοπλισμένο με τέσσερις πυραύλους τύπου Ataka-T με βεληνεκές που ξεπερνάει τα 6 χιλιόμετρα. Επιπλέον διαθέτει πολυβόλα 30 χιλ. τύπου 2A42 και ένα 7,62 χιλ. τύπου PKTM. Επίσης διαθέτει την πλέον σύγχρονη «ενεργή θωράκιση» καθώς και ένα σύστημα ελέγχου πυρός ημέρας και νύκτας.

Ο Ρωσικός στρατός σύμφωνα με πληροφορίες έχει παραγγείλει ένα άγνωστο αριθμό τέτοιων τεθωρακισμένων BMPT-72 την 19 Ιουν. από την εταιρεία UralVagonZavod με τα πρώτα να προβλέπεται να παραδοθούν σε ορισμένους μήνες.

Σύμφωνα με πηγές ο ρωσικός στρατός θέλει να τα δοκιμάσει πρώτα στην Συρία ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι η συμφωνία αφορά μόνο τον Συριακό στρατό, ο οποίος θα παραλάβει αυτά τα τεθωρακισμένα πολύ σύντομα.

Θεωρούμε ότι αυτά τα τεθωρακισμένα τύπου BMPT-72 είναι ένα ιδανικό όπλο για κατοικημένες περιοχές αλλά και για ερήμους, που στην ουσία συνθέτουν και το επιχειρησιακό περιβάλλον στην Συρία και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αυξηθεί η επιχειρησιακή ικανότητα του Συριακού στρατού. Από την άλλη οι Αμερικανοί που φαίνονται να αιφνιδιάζονται τόσο με αυτούς τους εξοπλισμούς, όσο και με την συνεχή αύξηση της κυριαρχίας του συριακού στρατού, αναμένεται σύντομα να αντιδράσουν δυναμικά, γιαυτό άλλωστε ετοιμάζουν όπως ήδη αναφέραμε τις χημικές απειλές του Άσαντ.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)