ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ , ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ. ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΕ ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΑΛΑΝ ΚΑΙ ΣΕΡ ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΤΑΝΚΑΝ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ 2-3 ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΤΡΕΙΣ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΥΨΗΛΒΑΘΜΟΙ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ , ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΣ.

2)ΤΟΣΧΕΔΙΟ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΟΥ ΑΠΟ ΒΡΕΤΑΝΟ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟ ΕΑ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ, ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝΠΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ, ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΓ/ΟΗΕ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΔΥΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΔΥΚ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΟΠΛΑ. . ΕΝΩ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΓ/ΟΗΕ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ 1960.ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ-ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ-ΟΤΙ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ, ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΤΤΙΛΩΝ, ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΒΟΣΝΙΑΚΗΣ /ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ-ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΟΠΛΩΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ CFE ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ ΤΟ 1990-1991 ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΑΠ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ 1998.ΤΕΤΟΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ)

3)ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΦΕΝΤΕΡΙΚΑ ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΟΥΝΓΚΕΡ ΜΕΣΩ ΤΙΜΕΡΜΑΝΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΕΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.Ο ΤΙΜΕΡΜΑΝΣ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ.

4)ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΦΕΡΟΥΝΕ ΟΤΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΑ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , /ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ/ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΕΙΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ. Η 26 ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ -ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣΕΧΩΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ 3 ΚΑΙ 5 ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ.τΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΡΟ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ.

5)Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΕΞ ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΕ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ. ΣΤΙΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΦΕΝΤΕΡΙΚΑ ΜΟΓΚΕΡΙΝΙ.

Leave a Reply

  • (not be published)