ΝΕΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ – Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ!

Posted on August 08, 2017, 1:06 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 8 secs

Το Συριακό αλαλούμ τελικά δεν έχει όριο, όταν μεταξύ των δρώντων βρίσκονται οι ανέντιμοι Τούρκοι, οι αφελείς αμερικάνοι και οι οπορτουνιστές Ρώσοι. Αυτά που γίνονται στην Συρία είναι ένα απόλυτο θέατρο του παραλόγου κάτι που επιβεβαιώνεται καθημερινά με απλές έως μεγάλης σπουδαιότητας ενέργειες.

Ενώ λοιπόν γνωρίζουμε ότι οι Τούρκοι βρίσκονται στην ρωσική συμμαχία στην Συρία, βλέπουμε να ενισχύουν τους αντάρτες με στρατιωτικό υλικό και υπηρεσίες. Και ενώ οι αμερικάνοι είναι σε συνεχή αντιπαράθεση με τους Τούρκους, να τους προμηθεύουν στρατιωτικό υλικό, που αυτοί το προωθούν με ή χωρίς άδεια των ΗΠΑ, στους αμερικανόφιλους αντάρτες, οι οποίοι με την σειρά τους παρέχουν προστασία στις τουρκικές δυνάμεις που έχουν εισβάλλει παράνομα στην Βόρεια Συρία και συνεργάζονται με τον αντίπαλο ρωσικό συνασπισμό !!!

Έτσι, οι αστυνομικές δυνάμεις του αντικυβερνητικού στρατού (Syrian Free Army’s (FSA), ανακοίνωσαν ότι έχουν παραλάβει από την Τουρκία καινούργια τεθωρακισμένα οχήματα, για ενίσχυση των δυνατοτήτων τους.

Η Τουρκία από την πλευρά της έχει δημιουργήσει και αυτή δυνάμεις αστυνόμευσης και δημόσιας ασφάλειας, μετά την παράνομη εισβολή και κατάληψη της Al-Bab στην περιοχή του Aleppo. Η κύρια αποστολή αυτών των δυνάμεων είναι η ασφάλεια των περιοχών που κατελήφθησαν κατά την τουρκική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη».

Επίσημες φωτογραφίες από τουρκικές πηγές, παρουσιάζουν ότι οι αστυνομικές αυτές δυνάμεις έχουν παραλάβει 14 τεθωρακισμένα οχήματα ασφαλείας τύπου Μ1117. Δώδεκα από αυτά τα οχήματα διαθέτουν πύργους με εκτοξευτές βομβίδων 40 mm τύπου Mk 19 και πολυβόλο 50 mm τύπου M2HB. Αλλά δύο έχουν διασκευασθεί για έλεγχο ταραχών, “Riot Control”.

Το παράξενο είναι ότι ο τουρκικός στρατός δεν διαθέτει τέτοιου τύπου τεθωρακισμένα οχήματα (Μ1117), το οποίο σημαίνει ότι η Τουρκία απόκτησε αυτά τα οχήματα απευθείας από τις ΗΠΑ, για να εξοπλίσει τις αστυνομικές δυνάμεις του FSA !!! Επιπλέον οι τουρκικές δυνάμεις αστυνόμευσης και ασφάλειας παρέλαβαν ένα μεγάλο αριθμό μοτοσυκλετών. Αυτό που επίσης είναι περίεργο είναι ότι το αμερικανικό υλικό για να διατεθεί σε τρίτους απαιτείται άδεια των ΗΠΑ, που σημαίνει ότι οι αμερικανοί είναι ενήμεροι και έχουν εγκρίνει αυτή την μετακίνηση αμερικανικού υλικού από τους Τούρκους !!! ή το χειρότερο οι Τούρκοι διακινήσανε το υλικό χωρίς να τους υπολογίσουνε καθόλου.

Η ανάγκη εξοπλισμού της περιοχής «ασπίδα του Ευφράτη», με επιπλέον αστυνομικά μέσα θεωρήθηκε απαραίτητη καθόσον οι δυνάμεις ασφαλείας δεν μπορούσαν να διατηρήσουν την τάξη και την ασφάλεια. Στην περιοχή αυτή καθημερινά πραγματοποιούνται τρομοκρατικές ενέργειες, δολοφονίες και συμπλοκές προς τις τουρκικές δυνάμεις αλλά και ανάμεσα σε διαφορετικές ομάδες του στρατού των FSA.

Θεωρούμε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να ισορροπεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σύμμαχος των Ρώσων που στηρίζουν τις κυβερνητικές δυνάμεις αλλά συνεργάζεται και με τις ΗΠΑ που στηρίζουν τις αντικυβερνητικές δυνάμεις.

Στην προκειμένη δε περίπτωση βλέπουμε να εξοπλίζει με αμερικανικό υλικό και να συνεργάζεται με αντικυβερνητικές δυνάμεις. Θα θέλαμε να ξέρουμε πως το δικαιολογεί αυτό η Ρωσία … Τελικά όμως δεν είναι δυνατόν να της βγαίνει συνέχεια αυτή η συμπεριφορά πολιτικού αμοραλισμού, κάποια στιγμή θα της στοιχήσει αυτή η πολιτική πλεονεξία.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)