ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 
1)ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΣΕ ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ. ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΕΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ 26,1 ΔΙΣ ΔΟΛ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ 2015-2024 400 ΔΙΣ ΔΟΛ.ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 30ΧΡΟΝΩΝ 1ΤΡΙΣ ΔΟΛ. ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ-ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΥΛΙΚΟ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΝΕΕΣ ΒΟΜΒΕΣ-ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ. ΚΛΠ.
 
2)ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΕΚΑΝΑΝ Ο ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΠΩΛ ΣΕΛΒΑ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΝΕΜΠΡΑΣΚΑ ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΤΖΩΝ ΧΕΙΤΕΝ. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΩΝ Β2/SPIRIT ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ WHITEMAN ΣΤΟ ΜΙΖΟΥΡΙ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ Β52Η(76 ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ) ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ MINOT ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΝΤΑΚΟΤΑ ΚΑΙ BARKSDALE ΣΤΗ ΛΟΥΙΖΙΑΝΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΜ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΚΙΜ ΟΥΝ.
 
3)ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ , ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΕ ΜΕΣΟΔΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 650 ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΟΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ. ΑΥΤΟ 12 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΚΡΙΣΗ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ , ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΤΗ ΝΕΑΖΗΛΑΝΔΙΑ, ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ, ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ, ΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ, ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ, ΤΗ ΔΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ, ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ.ΟΙ 18 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΚΛΗΘΗΣΑΝ 38 ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.
 
4)ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΕΙΧΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ-ΟΗΕ ΣΤΗ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΒΙΝΣΕΝΤ ΜΠΡΟΥΚΣ, ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΙΡΗΝΙΚΟ…..ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΛΗΣΕ Η ΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΛΟΡΙ ΡΟΜΠΙΝΣΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΝΤΑΚΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΒΑΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ.
 
5)ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΜ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝ ΕΕΛΙΞΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. ΥΠΟ ΝΟΡΜΑΛ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΕΥΟΥΝ ΕΚΕΙ 6200 ΑΤΟΜΑ. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 3830.Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΒΔ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΩΜΟΠΟΛΗ YIGO.Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ 356Ο ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΚΟΡΕΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ.ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΚΙΜ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΜ,ΤΥΠΟΥ HWASONG-12, ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΑΠΩΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΣΙΜΑΝ, ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΤΣΙ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ Ο ΚΙΜ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΔΟΚΙΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΛΙΑΝ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ. (ΗΔΗ ΜΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑΝ 8 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ…ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΜΗΝΟ….)
 
6)ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…..ΠΑΝΤΩΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΕΚΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΩΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ……Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΕΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ-ΟΡΕΓΚΟΝ ΚΑΙ ΓΟΥΑΙΟΜΙΝΓΚ.
 
7)ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ Ο ΕΚ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ ΜΑΡΚ ΟΥΩΡΝΕΡ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ, ΑΦΗΣΕ ΑΙΧΜΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ Ο ΤΡΑΜΠ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟ BRIDGEWATER ΤΟΥ ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ. ΤΑΧΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ.
 
8)ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΜ, Ο ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΙΛΕΡΣΟΝ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ ΤΗΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΤΗΣ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ, ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΙΑΣ-ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, Ο ΤΙΛΕΡΣΟΝ ΜΕΤΕΒΗ ΣΤΟ ΓΚΟΥΑΜ.
 
ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΩ ΔΙΑΣΚΕΨΗ .ΤΑ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΩ .

Leave a Reply

  • (not be published)