Η Β. ΚΟΡΕΑ ΠΩΡΩΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΠΟΛΕΜΟ – ΟΙ ΗΠΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΣΠΙΔΑΣ

Posted on August 13, 2017, 2:27 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 6 secs

Το πόσο επικίνδυνος και θρασύς ηγέτης είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν το μάθαμε τώρα, το γνωρίζαμε καιρό όπως και τις προσπάθειες του να δημιουργήσει ένα πυρηνικό οπλοστάσιο για να απειλεί τον κόσμο. Μάλιστα η αρθρογραφία, τόσο στους ambassadorsatlarge, όσο και γενικότερα, είναι πολύ πλούσια για τις επικίνδυνες καταστάσεις που περιμένουν την ανθρωπότητα από αυτό τον διαστροφικό Πρόεδρο στην Β. Κορέα.

Τώρα μετά τις απειλές του κατά των ΗΠΑ και κατ’ επέκταση προς το ΝΑΤΟ και την Δύση γενικότερα, προσπαθεί να προετοιμάσει τον λαό του, για τον δίκαιο αγώνα της χώρας του, για τον οποίο αξίζει να θυσιαστεί, ακόμα και με πυρηνικό ολοκαύτωμα !!!

Ολοκαύτωμα που θα πληρώσουν βεβαίως όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και τα παιδιά και τα εγγόνια τα δικά τους και των χωρών που θα επηρεαστούν άμεσα είτε έμμεσα.

Έτσι, το Σάββατο ανακοινώθηκε από την Β. Κορέα ότι περίπου 3,5 εκατομμύρια εργάτες, μέλη του κόμματος και πρώην στρατιωτικοί, προσφέρθηκαν εθελοντικά να καταταγούν ή να επανέλθουν στον στρατό, με σκοπό να πάρουν εκδίκηση από τις ΗΠΑ για την επιθετική της συμπεριφορά, αλλά και για τις κυρώσεις από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί άλλη μια τεράστια ανησυχία, ότι η Β. Κορέα κλιμακώνει την ένταση με την Ουάσιγκτον άλλα και τον Δυτικό κόσμο γενικότερα. Η προπαγάνδα στον πληθυσμό, που έχει τα χαρακτηριστικά διαφώτισης, παρουσιάζει την κατάσταση όπως ο Κίμ επιθυμεί και προετοιμάζει ένα επιθετικό κλίμα δείχνοντας αποφασισμένος για όλα.

Το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Korea Central News Agency (KCNA) αλλά και σύσσωμος ο τύπος στην Β. Κορέα, στα πλαίσια παρακίνησης του πληθυσμού, δημοσιεύει ότι συνολικά 3,475 εκατομμύρια συμπολίτες τους έχουν προσφερθεί να καταταγούν ή να επανέλθουν στον Στρατό εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Β. Κορέα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι, «όλος ο πληθυσμός ξεσηκώνεται σε όλη την Χώρα για εκδίκηση χίλιες φορές κατά των ΗΠΑ. Στην επαρχία Hwanghae 89.000 νέοι παρακαλούσαν να καταταγούν ή να επανέλθουν στον στρατό. Στην περιοχή Daedong στην επαρχία της Pyongan περισσότεροι από 20.000 μαθητές, μέλη του κόμματος και εργάτες κατέθεσαν αιτήσεις κατάταξης ή επανόδου στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Επιπλέον σε διάφορες ανακοινώσεις στον Κορεατικό τύπο εμφανίζονται να γίνονται μεγάλες διαδηλώσεις με συμμετοχή νέων, συνδικάτων, εργατών και εμπόρων σε ανοιχτούς χώρους, θέατρα αλλά και σε μνημεία του κόμματος, εκφράζοντας την συμπαράσταση τους στην απόφαση της κυβέρνησης να απορρίψει τις επιβληθείσες διεθνείς κυρώσεις.

Θεωρούμε ότι η κατάσταση στην Β. Κορέα κινείται σε φιλοπολεμικό κλίμα. Για άλλη μια φορά ο επικίνδυνος και θρασύτατος Κιμ προκαλεί την ανθρωπότητα και οδηγεί σε βέβαια θυσία τον πληθυσμό του. Η κατάσταση απαιτεί σύνεση και επιλογή έξυπνων τρόπων επέμβασης από την Δύση και τις ΗΠΑ, ώστε να περιοριστούν στον μέγιστο βαθμό οι όποιες απώλειες.

Οι τρόποι που θα επιλεγούν υπάρχουν και ορισμένους από αυτούς ανέπτυξε και ο καθηγητής κ. Δρούγος σε παγκόσμιο συνέδριο ασφάλειας που διεξάγεται σε Ευρωπαϊκή χώρα αυτή την περίοδο. Σύμφωνα με τον Δρ. Δρούγο απαιτείται «μια κλιμακωτή, προσεκτική, πολυεπίπεδη, αποσταθεροποιητική και πολυδιάστατη στρατιωτική επιλογή. Μια επιλογή που θα μπορεί να προκαλέσει «implosion». Αναλυτικότερα αυτή η επιλογή θα αναλυθεί στο site των ambassadorsatlarge από τον ίδιο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όλη αυτή την κρίση θα πρέπει να αποτελέσει μια ευκαιρία να απαλλαγεί ο κόσμος από αυτόν τον επικίνδυνο και ανισόρροπο ηγέτη της Β. Κορέας. Έναν δικτάτορα ψυχοπαθητικών συμπλεγμάτων που απειλεί σοβαρά τις ισορροπίες στον πλανήτη. Κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό, από την εποχή δηλαδή Κλίντον, Μπους-2 και Ομπάμα.

Όμως πλέον έτυχε ο κλήρος στον Τράμπ να αποτελέσει την παγκόσμια ασπίδα. Αν ο ίδιος δεν εξουδετερώσει την απειλή Κιμ, τότε θα περάσει σε κρίση όλο το δόγμα της αποτροπής που τόσο πολύ διαφημίζουν διαχρονικά οι ΗΠΑ και ο κάθε δικτάτορας θα εκβιάζει χωρίς κόστος τον κόσμο και μέσα σε αυτούς είναι και ο Ερντογάν που ψάχνεται εδώ και καιρό για πυρηνικά.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)