ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΜΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟΝ ISIS, ΜΠΛΕΓΜΕΝΕΣ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Posted on September 03, 2017, 12:31 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 15 secs

Κανείς φυσικά δεν είναι τόσο αφελής να πιστεύει ότι ο ISIS δεν στηρίχθηκε σε βοήθεια, έμμεση ή άμεση, των μεγάλων δυνάμεων, προκειμένου να αποτελέσει την τεράστια απειλή που ανατάραξε την Μ. Ανατολή και που ακόμα, παρά την αναμενόμενη τελική ήττα του, εξακολουθεί να αποσταθεροποιεί άλλες γωνιές του πλανήτη, όπως η Λιβύη, η Υεμένη, … αλλά και να απειλεί με όλο και πιο απροσδόκητα τρομοκρατικά χτυπήματα την καρδία της κεντρικής Ευρώπης, την Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Όσο πλησιάζει το τέλος του, τουλάχιστον στην Συρία και το Ιράκ, έρχονται πληροφορίες για τους τρόπους που εξοπλιζότανε και μάλιστα από αυτούς που τώρα τον πολεμάνε, αφού βέβαια του επέτρεψαν και του επιτρέπουν ακόμα να σφάζει και να τρομοκρατεί τον πλανήτη.

Έτσι, μετά από μήνες ερευνών, αποκαλύφθηκε μυστικό δίκτυο μεταφοράς όπλων σε τρομοκρατικές οργανώσεις, που χρησιμοποιούσε πτήσεις διπλωματικών αποστολών με έδρα τον Καύκασο και την Ανατολική Ευρώπη κάτω από την επιτήρηση της CIA και άλλων μυστικών υπηρεσιών.

Η όλη έρευνα, αποκάλυψη  πραγματοποιήθηκε από βουλγαρικές πηγές, με έδρα την Σόφια, που διαπίστωσαν ότι μια αεροπορική εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, διακινούσε τακτικά τόνους οπλικών συστημάτων προς την Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Τουρκία, υπό διπλωματική κάλυψη, ως μέρος ενός καλυμμένου προγράμματος τηςCIA για ενίσχυση μαχητών κατά του Άσαντ στην Συρία. Αυτά τα οπλικά συστήματα τελικά καταλήγανε στα χέρια τρομοκρατών του ISIS και της alQaeda στο Ιράκ και την Συρία.

Οι Βουλγαρικές πηγές επικαλούνται ότι έχουν στην κατοχή τους πάρα πολλά απόρρητα  έγγραφα, μέρος των οποίων έχουν δημοσιοποιήσει μέσω του βουλγαρικού τύπου.

Στα έγγραφα αυτά φαίνεται εσωτερική επικοινωνία μεταξύ της Βουλγαρικής Κυβέρνησης και της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στην Σόφια, δίνοντας λεπτομέρειες σχεδίων πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας «Silk Way Airlines», η οποία εφάρμοζε ένα ευαίσθητο πρόγραμμα μεταφοράς όπλων, χωρίς φυσικά επιθεωρήσεις ή φορολογικούς ελέγχους καθόσον τελούσε υπό διπλωματική κάλυψη, προς όφελος της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (US SpecialOperations Command (USSOCOM)), της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ, της Γερμανίας, της Δανίας και της Σουηδίας.

Η εταιρεία «Silk Way Airlines», έχει επίσης εμπλοκή και σε πρόσφατες έρευνες που αφορούν μεταφορά όπλων της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη.

Παρόμοια δε στοιχεία αποκαλύπτονται και από άλλες Βαλκανικές πηγές όπως το Balkan Insight, όπου παρουσιάζονται στοιχεία των Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) και Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), αποκαλύπτοντας παρόμοιες πτήσεις μεταφοράς όπλων από την Σερβία, Σλοβακία, Βουλγαρία και Τσεχία προς τρείς υποστηρικτές των Σύριων ανταρτών, την Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία.

Σε ένα από τα απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν γίνεται αναφορά σε ένα φορτίο αποτελούμενο από τόνους αντιαρματικών που αγοράστηκε στην Βουλγαρία από συγκεκριμένη εταιρεία  και είχε ως παραλήπτη το υπουργείο άμυνας του Αζερμπαϊτζάν. Όμως αυτό το φορτίο ποτέ δεν έφτασε στο Αζερμπαϊτζάν  αλλά ξεφορτώθηκε στην βάση του Incirlik στην Τουρκία !!!

Θεωρούμε όπως άλλωστε ήταν ξεκάθαρο σε αυτή την υπόθεση του ISIS, ότι «ουδείς αναμάρτητος»… Από την μία οι ΗΠΑ και η Δύση γενικότερα που τον γέννησαν και  τον εξόπλισαν και από την άλλη η Ρωσία που τον βρήκε σαν ευκαιρία στρατηγικής εκμετάλλευσης, τρέχουν τώρα όλοι μαζί να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, εν τω μεταξύ βέβαια την πληρώνουν ως συνήθως αθώοι πολίτες τόσο στην Δύση όσο και την Ανατολή.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)