ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ – ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ (ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ)

Posted on September 06, 2017, 7:43 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 15 secs

Η απελευθέρωση της πόλης Deir Ezzor αποτελούσε τον μεγαλύτερο στόχο των Συριακών δυνάμεων καθόσον είναι το τελευταίο στην ουσία προπύργιο του ISIS στην Συρία, όπου είχε αποφασίσει να δώσει την αποφασιστική του μάχη για επιβίωση, συγκεντρώνοντας εκεί το σύνολο σχεδόν των δυνάμεων που του έχουν απομείνει.

Η μεγάλη πίεση των συριακών δυνάμεων τελικά απέδωσε καρπούς και μετά από σκληρές μάχες ήρθαν τα πρώτα κερδοφόρα αποτελέσματα που θα οδηγήσουν και στην τελική απελευθέρωση της πόλης. Είναι χαρακτηριστική η μεγάλη προσπάθεια των Σύριων εθνοφυλάκων, που όλα αυτά τα χρόνια δεν εγκατέλειψαν τον τόπο τους και τώρα ήρθε η ώρα της δικαίωσης τους.

Συνεπώς είναι μεγάλες οι στιγμές για την Συρία και για όσους παρέμειναν να δώσουν τον μεγάλο αγώνα τους. Χαρακτηριστικό και συγκινητικό είναι το βίντεο όπου ενώνονται οι εθνοφύλακες με τον Συριακό στρατό.

Αυτός είναι ο λόγος που οδήγησε και τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν να δώσει δημόσια συγχαρητήρια σε όλους όσοι αγωνίστηκαν με αυτοθυσία για αυτή την μεγάλη επιτυχία που κατατρόπωσε τις δυνάμεις του ISIS και πλέον ο δρόμος είναι ανοιχτός για την τελική απελευθέρωση της Συρίας.

Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν έστειλε τηλεγραφικά τα συγχαρητήρια του στον Πρόεδρο της Συρίας Άσαντ για στις στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας και της Ρωσίας, που πέτυχαν μια στρατηγική νίκη επί των τρομοκρατών στην κομβική πόλη Deir Ezzor στην Συρία.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει «ο Πρόεδρος Πούτιν έχει συγχαρεί την Διοίκηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, όπως και την διοίκηση των στρατιωτικών δυνάμεων της Συρίας για την μεγάλης στρατηγικής σημασίας νίκη τους επί των τρομοκρατών για την απελευθέρωση της Συρίας από τον ISIS», επίσης «ο Πρόεδρος Πούτιν έχει στείλει τηλεγράφημα στον Πρόεδρο της Συρίας Άσαντ, με το οποίο τονίζει την τεράστια στρατηγικής σημασίας νίκη και συγχαίρει τον Σύριο Πρόεδρο για το μεγάλο βήμα που έγινε για την απελευθέρωση της Συρίας από τους τρομοκράτες».

Σύμφωνα με τον Peskov τώρα είναι σε εξέλιξη μάχες από δρόμο σε δρόμο στην Deir Ezzor. Οι μαχητές της Συριακής εθνοφυλακής (οι υπερασπιστές της Deir Ezzor), ενώθηκαν με τον συριακό στρατό ο οποίος προελαύνει συνεχώς από την έρημο προς τα δυτικά της πόλης.

Η μεγάλη αυτή στιγμή της στρατηγικής νίκης και της ένωσης των εθνοφυλάκων με τον Συριακό στρατό (SAA), στο πολεμικό στρατηγείο της 137 Ταξιαρχίας, έχει καταγραφεί σε βίντεο από τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης (SANA), και διακρίνεται μάλιστα ο Στρατηγός Issam Zahreddine, ο αρχηγός των εθνοφυλάκων υπερασπιστών της Deir Ezzor. Μια πολύ συγκινητική στιγμή που περίμεναν χρόνια οι υπερασπιστές της πόλης αυτής, αλλά και της Συρίας γενικότερα.

Θεωρούμε ότι ο Συριακός Στρατός και οι ηρωικοί του εθνοφύλακες, κέρδισαν μια μάχη που τους δικαιώνει για την επιλογή τους να μείνουν και να πολεμήσουν για την απελευθέρωση της Πατρίδας τους. Δεν μπορούμε και εμείς παρά να τους συγχαρούμε για αυτή την τεράστια νίκη τους.

Αναρωτιόμαστε άραγε πως θα νοιώθουν όλοι αυτοί που φύγανε και τους αφήσανε να πολεμάνε μόνοι τους, πως θα γυρίσουνε πίσω να τους αντικρύσουνε …

Ακολουθεί το βίντεο της νίκης

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)