Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ – ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Posted on October 11, 2017, 11:32 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 22 secs

Η προσέγγιση της Τουρκίας στον Ρωσικό άξονα συμφερόντων στην Συρία, αλλά και οι γενικότερες συμφωνίες συνεργασίας με την Μόσχα, είναι βέβαιο ότι αντιτίθεται στα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και των κρατών της Συμμαχίας. Η διαμάχη μάλιστα μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας που λαμβάνει όλο και πιο σοβαρές διαστάσεις, οδηγούν τον Ερντογάν σε όλο και πιο προκλητικές ενέργειες.

Τι θα μπορούσε λοιπόν να ήταν εκτός από πρόκληση, η αποκάλυψη ότι οι Τούρκοι συνδιαλέγονται στην Συρία με οργανώσεις που έχουν χαρακτηρισθεί τρομοκρατικές από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ (και φυσικά στο παρελθόν και από τους ίδιους), και μάλιστα προβαίνουν σε συμφωνίες για επιχειρήσεις κατά των κουρδικών δυνάμεων που αποτελούν τους σημαντικότερους συνεργάτες της Δύσης στον αγώνα κατά του ISIS στην Συρία.

Έτσι, το περασμένο Σάββατο Τούρκοι Αξιωματικοί πραγματοποίησαν συνάντηση με εκπροσώπους της οργάνωσης των ανταρτών  Hayat Tahrir alSham (πρώην  Jabhat alNusra), το συριακό δηλαδή σκέλος της  alQaeda.  Η συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες των Σύριων ανταρτών πραγματοποιήθηκε στην πόλη Darat Izza, στην περιοχή Βορειοδυτικά του Aleppo.

Η Τούρκοι Αξιωματικοί εισήλθαν στην περιοχή μέσω του συνοριακού περάσματος Atme και συνοδευόντουσαν από μαχητές της Hayat Tahrir alSham (HTS), για προστασία σε όλη την διαδρομή !!!

Το σύνολο Τούρκων και ανταρτών πριν την συνάντηση, πραγματοποίησαν αναγνώριση στα σύνορα με την  Afrin, την περιοχή δηλαδή που ελέγχεται από τους Κούρδους του YPG. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι οι Τούρκοι μετέβησαν στην περιοχή αυτή κοντά στο Afrin, διότι εκεί επιθυμούν να εγκαταστήσουν στρατιωτικές βάσεις. Καταγράφηκαν πολλά βίντεο και φωτογραφίες που δείχνουν στιγμές από τις αναγνωρίσεις και την συνάντηση.

Αυτή η συνάντηση-συνεργασία, αποτελεί την πρώτη απόδειξη μιας άμεσης συνεργασίας μεταξύ τουρκικού στρατού, ενός μέλους του ΝΑΤΟ, και ανταρτών HTS, που έχουν χαρακτηρισθεί επίσημα ως τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ αλλά και όλες τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Δηλαδή μιας οργάνωσης που στρέφεται εναντίον της Δύσης και του ΝΑΤΟ και έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτα δολοφονικά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Η συνάντηση αυτή στην Darat Izza αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και της τρομοκρατικής οργάνωσης  HTS. Αυτό σημαίνει ότι η επερχόμενη τουρκική επιχείρηση στην Συρία, όπως συμφωνήθηκε στην Αστάνα, σε συνεργασία με τις δυνάμεις των δυνάμεων ανταρτών του  FSA (Free Syrian Army), κυρίως στοχεύει στις δυνάμεις των Κούρδων του YPG και αυτών του PKK στο Afrin και όχι εναντίον του HTS στο Idlib, όπως ισχυρίζονται δημόσια οι Τούρκοι και ο Αρχιμαφιόζος Ερντογάν.

Σύμφωνα με τουρκικές και άλλες πηγές, ο τουρκικός στρατός έχει ήδη αναπτυχθεί ακριβώς στα σύνορα με την Συρία αλλά ακόμα δεν έχουν εισέλθει στην περιοχή του Idlib.

Θεωρούμε ότι η Τουρκία κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο προκλητική και υπονομεύει τα συμφέροντα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Δύσης. Είναι εμφανές πλέον ότι θα πρέπει να τεθεί άμεσα το θέμα αποπομπής της από την Ατλαντική Συμμαχία. Ένα ΝΑΤΟ που προδίδεται από τα ίδια του τα μέλη, αν δεν λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, θα θέσει όλο το οικοδόμημα σε κρίση, με συνέπειες τόσο για την Ευρώπη όσο και την παγκόσμια ασφάλεια.

Η καραμέλα της στρατηγικής θέσης της Τουρκίας θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας της Συμμαχίας, το δε κενό μιας προβληματικής Τουρκίας θα πρέπει και μπορεί να καλυφθεί από άλλους συμμάχους. Η πληροφορία μάλιστα προώθησης δυνάμεων της Συμμαχίας στα Βούλγαρο-τουρκικά σύνορα αποτελεί μια ένδειξη ότι κάτι  φαίνεται να αλλάζει. Είναι καιρός θα λέγαμε να απαλλαγεί το ΝΑΤΟ από ένα «διπλό πράκτορα», που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές του.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)