ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ-ΚΙΡΚΟΥΚ
 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 
1)ΕΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕΙ (ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ SBC ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΟΦΙΑ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΥ) ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 25-9-1017 ΣΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟ , ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΝΟΟΥΣΑΝ. ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΟΥ ΗΓΕΤΗ ΜΠΑΡΖΑΝΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΒΑΓΔΑΤΗ, ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΣΙΙΤΗ ΑΛ ΑΜΠΑΝΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ,ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΗΕ.
 
2)ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΡΖΑΝΙ ΝΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΙΡΚΟΥΚ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΗΣ ΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΩΝ ΝΙΝΕΥΙ ΚΑΙ ΣΑΛΑΧΑΝΤΙΝ. ΤΟ ΚΙΡΚΟΥΚ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΣΑΝΤΑΜ ΑΡΑΒΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, ΕΝΩ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΑΡΑΒΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟΣ ΤΟΥΡΚΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΠΛΗΘΥΣΟΣ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΙΡΑΚΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟΚΙΡΚΟΥΚ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΔΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΕΣΜΠΕΡΓΚΑ.
ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΘΑ “ΞΕΦΥΤΡΩΣΟΥΝ’ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2017-2019.ΕΝΩ ΔΕΝ ΑΠΚΛΕΙΕΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΑΒΟ-ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΔΙΕΝΕΞΗΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΑ ΦΕΡΕΙ ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΜΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΙΟΝΤΟΣ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
 
3)ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΜΕΘΟΡΙΑΚΟ-ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΒΑΓΔΑΤΗ ΚΑΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ. ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΡΟΣ ΣΟΥΛΑΜΑΝΙΓΙΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΕΡΜΑΝΣΑΧ, ΕΝΩ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ. ΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΗΔΗ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ. ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΣΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ 9Η ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΠΛΗΡΩΣ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΙΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΝΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ, ΓΑΙΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.

Leave a Reply

  • (not be published)