Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΝΕΙ «ΆΝΩ–ΚΑΤΩ» ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ-ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!!! (ΑΠΟΚΑΛΥΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Posted on October 17, 2017, 6:13 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 13 secs

Η Τουρκία γνωστή για την αθέτηση συμφωνιών διαχρονικά, έρχεται για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει τον εαυτό της. Ενώ λοιπόν αποτελεί έναν σύμμαχο, έστω όψιμο,  της Ρωσίας, αλλά και υποτίθεται ότι στηρίζει τον άξονα Ρωσίας – Συρίας – Ιράν και φυσικά των κοινών  αποφάσεων που λαμβάνονται κατά καιρούς στην Αστάνα για το μέλλον της Συρίας, εμφανίζεται  να πράττει κατά των κοινών αποφάσεων.

Αυτό αποκαλύπτεται πλέον επίσημα, από την καταγγελία που δημόσια κάνει η άλλη όψιμη «σύμμαχος» της, Συρία, που με εξαιρετικά αυστηρό τόνο την καλεί να αποχωρήσει άμεσα από την επικράτεια της, στην οποία εισέβαλε αυθαίρετα.

Έτσι, το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με επίσημη πηγή από το συριακό ΥΠΕΞ, που δημοσιεύτηκε στο συριακό πρακτορείο ειδήσεων (Syrian Arab News Agency (SANA)), ανακοινώθηκε ότι « η Συριακή Δημοκρατία απαιτεί την άμεση και χωρίς κανένα όρο αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την συριακή επικράτεια», «καταδικάζεται απερίφραστα η σε εξέλιξη επιχείρηση από τον τουρκικό στρατό στην επαρχία  Idlib της Συρίας, την οποία χαρακτηρίζουμε ως μία σκανδαλώδη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», «η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη προσοχή και να λάβει μια ακλόνητη στάση ώστε να υποχρεώσει την Τουρκία να σταματήσει την υποστήριξη της στην τρομοκρατία, η οποία είναι υπεύθυνη για την αιματοχυσία του συριακού πληθυσμού και την αποσταθεροποίηση της περιοχής αλλά και του κόσμου ολόκληρου»,  «η επιχείρηση εισβολής των Τούρκων στην Συρία δεν έχει τίποτα να κάνει με όσα συμφωνήθηκαν στην Αστάνα από τις εγγυήτριες  δυνάμεις στις τελευταίες συνομιλίες».

Όπως μάλιστα αναφέραμε και σε πρόσφατο άρθρο μας στους ambassadorsatlarge, που επιβεβαιώνεται-καταγγέλλεται και από το συριακό πρακτορείο, ο τουρκικός στρατός συνοδεύεται και από τους τρομοκράτες  Hayat Tahrir alSham (HTS), με την είσοδο του στην Idlib.

Από την άλλη οι Τούρκοι με ατέλειωτη προκλητικότητα, δημοσιεύουν όλο υπερηφάνεια βίντεο της εισβολής τους στην Idlib της Συρίας.

Θεωρούμε ότι η Τουρκία, τελικά πιθανώς να αποτελέσει τον αδύναμο κρίκο αυτής της επίπλαστης ρωσικής συμμαχίας στην Συρία,  που προσπαθεί, με πρωτοβουλία φυσικά της Ρωσίας, να συνθέσει εντελώς αντίθετες τάσεις.

Ίσως αυτό να αποτελεί και την «αχίλλειο πτέρνα», πάνω στην οποία θα μπορούσαν να επενδύσουν οι ΗΠΑ ώστε να επανέλθουν στις συριακές εξελίξεις, κάτι που φυσικά με κάθε τρόπο θα προσπαθήσει να αποτρέψει η Ρωσία, που γιαυτό για άλλη μια φορά θα παρουσιασθεί συναινετική προς Συρία και Τουρκία ώστε να διατηρήσει τον απόλυτο έλεγχο.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)