ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ-ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΑΣΡΑΛΑ !!!

Posted on November 29, 2017, 6:10 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 5 secs

Η πραγματοποίηση πολιτικών δολοφονιών δεν είναι κάτι άγνωστο στην διεθνή σκηνή. Υπήρξαν αλλά και θα υπάρξουν δολοφονίες, σαν ένα μέσο επηρεασμού απόψεων ή επιβολής συμφερόντων για στρατηγικούς ή τακτικούς σκοπούς. Η γεωπολιτική εξάλλου δεν αποτελεί τίποτα εάν δεν υπάρχουν οι άνθρωποι που την διαμορφώνουν.

Στην περίπτωση όμως του Ισραήλ, η αποκαλυπτική δήλωση ότι στα στρατιωτικά σχέδια του είναι η δολοφονία του Νασράλα, αποτελεί κάτι που σίγουρα υπερβαίνει την διπλωματική πίεση και θα λέγαμε ότι αποτελεί πρόκληση που ισοδυναμεί ίσως και με αιτία πολέμου, δυναμιτίζοντας περαιτέρω την τεταμένη ήδη κατά πολύ κατάσταση.

Έτσι, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές στο Ισραήλ, ειπώθηκε ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Hassan Nasrallah, θα είναι στόχος στην επόμενη κρίση πολέμου με τον Λίβανο.

Συγκεκριμένα ο Στρατιωτικός εκπρόσωπος τύπου του Ισραήλ, Ταξίαρχος  Ronen Manelis ανέφερε ότι, «Δεν θα υπάρχει μια σαφής εικόνα νίκης στον επόμενο πόλεμο, όμως είναι βέβαιο ότι ο Nasrallah θα είναι ένας από τους στόχους», «είναι ξεκάθαρο ότι εάν πεθάνει, θα επηρεαστεί όλη η στρατιωτική  δράση που έχει επιβάλλει», «ο ισραηλινός στρατός βέβαια κάνει καθημερινές προσπάθειες ώστε να αποτραπεί ένας πόλεμος», «όμως ένας επόμενος πόλεμος, δεδομένων των δυνατοτήτων του ισραηλινού στρατού, θα είναι τελείως διαφορετικός και εάν για το Ισραήλ υπάρξουν δυσκολίες για τον Λίβανο τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα».

Θεωρούμε ότι όλες αυτές οι δηλώσεις αποτελούν κλιμάκωση της υπάρχουσας εδώ και μήνες κρίσης μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ καθόσον δεν είναι και απλό πράγμα να απειλείται ανοικτά ο αρχηγός της Χεζμπολάχ. Και όλα αυτά εν μέσω προηγουμένων απειλών του Ισραήλ για πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ και από την άλλη, όπως ήδη αναφέραμε σεπρόσφατο άρθρο μας στους ambassadors at large, διαταγής από τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων στον Λίβανο, Στρατηγού  Joseph Aoun,  για κατάσταση μεγίστης ετοιμότητας, στα νότια σύνορα, ώστε να αντιδράσουν άμεσα σε οποιαδήποτε απειλή ή παραβίαση εκ μέρους του Ισραήλ.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)