«ΣΤΗΜΕΝΕΣ» ΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Posted on January 07, 2018, 8:43 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 6 secs

Κατά τον τελευταίο  πόλεμο στο Κόσοβο, όπως άλλωστε έχει αποδειχθεί, διαπράχθηκαν και από την πλευρά των Σέρβων και των Αλβανών εγκλήματα πολέμου για τα οποία τα διεθνή  δικαστήρια  έχουν αναλάβει να καταλογίσουν ευθύνες.

Και ενώ οι διαδικασίες προχωράνε και οι κατηγορούμενοι προσέρχονται σε δίκες, ξαφνικά οι Αλβανοί «χασάπηδες» προτείνουν για τα δικά τους εγκλήματα να μην δικαστούν από το διεθνές δικαστήριο που έχει ορισθεί για αυτό το σκοπό αλλά από δικαστήρια δικά τους στο Κόσοβο. Δηλαδή οι κατηγορούμενοι να δικάσουν τους εαυτούς τους. Δεν ξέρουμε φυσικά αν υπάρχει σχετικό παρασκήνιο πίσω από αυτή την κίνηση των Αλβανών, αλλά σίγουρα είναι μια ενέργεια που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θέλει να καλύψει παρανομίες και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων τόσο από Αλβανούς αλλά ίσως και από συνεργάτες τους από άλλες χώρες, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την απάνθρωπη διακίνηση ανθρωπίνων οργάνων, που είναι κατηγορούμενοι γιατροί, διακινητές, αποδέκτες παράνομων ανθρωπίνων οργάνων από πολλά σημεία του πλανήτη.

Έτσι, σύμφωνα με τον τύπο στην Σερβία και το Κόσοβο ο Πρωθυπουργός του Κοσόβου και πρώην διοικητής της παραστρατιωτικής οργάνωσης του Κοσόβου KLA, Ramush Haradinaj δήλωσε ότι «δεν γνωρίζει τι θα συμβεί σχετικά με την πρωτοβουλία να ανακληθεί ο νόμος για τα διεθνή ειδικά δικαστήρια σχετικά με τα εγκλήματα του KLA», «το Κόσοβο δεν πρέπει να αποφύγει την δικαιοσύνη, αλλά θα πρέπει να έχει μια εναλλακτική, για παράδειγμα οι δίκες να γίνουν στο Κόσοβο αντί για την Χάγη, κάτι που θα είναι πιο ρεαλιστικό».

Δηλαδή ο σφαγέας του UCK κ. Χραντιναι θέλει να δικαστούν τοπικά, προφανώς για να «πέσουν στα μαλακά» ή και να αποσιωπηθούν,  συγκεκριμένα εγκλήματα.

Σύμφωνα με την  Κάρλα Ντελ Πόντε, πρώην εισαγγελέα του Ποινικού Δικαστηρίου για τα Εγκλήματα Πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στο βιβλίο της «La Caccia» («Το Κυνήγι»), που κυκλοφόρησε πριν περίπου 8 χρόνια, από τον ιταλικό εκδοτικό οίκο Feltrinelli η Ντελ Πόντε παραθέτει στοιχεία που δείχνουν πως η παραστρατιωτική φασιστική οργάνωση του UCK πλούτιζε κάνοντας εμπόριο οργάνων που αφαιρούσε από Σέρβους αιχμαλώτους.

Βεβαίως και άλλες φορές έχουν γίνει αναφορές σ’ αυτά τα εγκλήματα, ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάσθηκαν στοιχεία που έφερε στο φως η δικαστική έρευνα. Συγκεκριμένα αναφέρονται, με δικαστική ακρίβεια, λεπτομέρειες για τη συστηματική αφαίρεση νεφρών από τουλάχιστον 300 Σέρβους αιχμαλώτους που ήταν έγκλειστοι σε μυστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο κεντρικό Κοσσυφοπέδιο. Τα νεφρά αυτά διοχετεύτηκαν αμέσως στην υπόγεια αγορά μεταμόσχευσης οργάνων στην Ευρώπη. Το κέρδος του UCK ήταν περίπου 4 εκατομμύρια μάρκα.

Η Ντελ Πόντε επισκέφθηκε επίσης το στρατόπεδο αιχμαλωσίας των Σέρβων, διαπίστωσε ότι υπήρχε ιατρείο με πλήρη εξοπλισμό, και βρήκε μάλιστα και έναν μάρτυρα, τον οποίο αναφέρει με την κωδική ονομασία Κ-144. Αλλά, όπως αναφέρει, «οι έρευνες που αφορούσαν τον UCK ήταν οι λιγότερο δημοφιλείς ανάμεσα σε εκείνες που ανέλαβε το Δικαστήριο για τα Εγκλήματα Πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία». Γι’ αυτό και δεν υπήρξε συνέχεια. Εύλογο! Διότι έπρεπε να εμφανιστούν οι Σέρβοι ως χασάπηδες και οι Κοσοβάροι ως θύματα, όχι το αντίθετο. Αυτό, κατά την πρώην δικαστή, φάνηκε  και από την αθώωση από το Δικαστήριο του Κοσοβάρου εγκληματία πολέμου και νυν πρωθυπουργού του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι, αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας του γεγονότος ότι οι μάρτυρες κατηγορίας δεν εμφανίστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου!!! Στο βιβλίο σημειώνονται οι ευθύνες του αρχηγού της παραστρατιωτικής οργάνωσης και σημερινού Προέδρου του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι ο οποίος την περίοδο που διέμενε στην Ελβετία «συσσώρευε μυστηριωδώς μεγάλα πλούτη».

Θεωρούμε ότι κάτω από την ανοχή της Δύσης οι Κοσοβάροι εγκληματίες ζουν και βασιλεύουν και μάλιστα ακόμα και σήμερα κατέχουν τα ανώτατα αξιώματα στο μόρφωμα του Κοσόβου. Αυτή την ανοχή είναι που εκμεταλλεύονται πλέον ακόμα περισσότερο και ζητάνε την κατάργηση του διεθνούς δικαστηρίου που εξετάζει τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ίδιοι και οι συνεργάτες τους σε βάρος των Σέρβων.

Όμως παρότι σε αυτή την ακόμα πιο ακραία απαίτηση της Πρίστινα, οι χώρες της Δύσης αντιδρούν (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία και η Ιταλία), η εξέλιξη του θέματος θα δείξει αν είναι προσχηματική ή αν όντως θέλουν να καταδικάσουν και να αντικαταστήσουν την εξουσία  στο Κόσοβο δρομολογώντας άλλες εξελίξεις. Θα ήταν βέβαια αφελές να πιστεύαμε ότι τώρα ξαφνικά η Δύση νοιάζεται για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των Σέρβων.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)