Η «ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ» ΓΙΝΕΤΑΙ «ΓΚΡΙΖΟΛΕΥΚΗ» …

Posted on March 13, 2018, 11:18 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 5 secs

Κατά την σύγκληση της Α΄ Εθνοσυνέλευσης την 1η Ιανουαρίου 1822 στην Επίδαυρο, αποφασίστηκε η καθιέρωση ενιαίας σημαίας που ήταν τετράγωνη, κυανού χρώματος με λευκό σταυρό στο μέσον. Με τον Νόμο 851/1978 αυτή διαφοροποιήθηκε στη σημερινή μορφή με οριζόντιες λωρίδες κυανές και λευκές και στην πάνω αριστερή γωνία  κυανό τετράγωνο με λευκό σταυρό.

Μια σειρά όμως σημερινών ενεργειών δημιουργούν την εντύπωση αμφισβήτησης των παραπάνω αποφάσεων. Πέρα από το γκριζάρισμα της καθημερινότητας μας, αντιμετωπίζουμε μια σειρά ενδοτικών κινήσεων που στόχο έχουν να ξαναφέρουν την πατρίδα μας στο 1453. Τότε που μια ξεχασμένη ανοικτή κερκόπορτα ήταν αρκετή για να γίνει το κακό. Τώρα ανοίγουμε εμείς πολλές για να  διευκολύνουμε  το εγχείρημα.

Αποδεχόμαστε την απόδοση του ονόματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σε ένα  ‘’τρανσέξουαλ’’ δημιούργημα ξένων συμφερόντων που το υποστηρίζουν σήμερα. Γκριζάρουμε έτσι την σύνδεση της Ελλάδας με την πιο ένδοξη περίοδο της αρχαιότητας και δίνουμε προβάδισμα σε μια εν δυνάμει κρατική -εθνική οντότητα έναντι μιας Ελληνικής περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από επαναδιαπραγμάτευση, αποδεχόμαστε ουσιαστικά την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου της Αλβανίας στις 15-4-2010, ότι τα Διαπόντια νησιά (Οθωνοί, Ερείκουσα και Μαθράκι)  πρέπει να θεωρηθούν ειδικές περιπτώσεις και έτσι να έχουν περιορισμένη επήρεια στον καθορισμό ΑΟΖ. Γκριζάρουμε την κυριαρχία μας στο Ιόνιο. Αυτό αντίκειται στο διεθνές δίκαιο της Θαλάσσης (UNCLOS III) όπου τα νησιά έχουν πλήρη επήρεια. Ο λόγος προφανής αν και συγκεκαλυμμένος. Αποφεύγεται η δημιουργία τετελεσμένου που θα μπορούσαμε να επικαλεστούμε για το σύμπλεγμα Καστελόριζου και καθορισμό ΑΟΖ με Κύπρο.

Στη Θράκη, πέραν των ήδη διαπραχθέντων «διαχρονικών εγκλημάτων», νομοθετούμε τον περιορισμό, αρχικά, των δικαστικών αρμοδιοτήτων του Μουφτή, κάνοντας μη υποχρεωτική την προσφυγή για αστικές υποθέσεις (Σαρία). Σε επόμενο στάδιο τον απαλλάσσουμε τελείως από δικαστικές αρμοδιότητες, λόγο για τον οποίο διορίζεται με βαθμό Διευθυντή και κατόπιν αφού θα είναι ένας θρησκευτικός ηγέτης μπορεί να εκλέγεται από τους ομόθρησκους του. Σημειωτέον ότι σε καμία ισλαμική χώρα δεν εκλέγονται οι Μουφτήδες. Έτσι λοιπόν γίνεται φερέφωνο της Τουρκίας και καθοδηγητής όλων των ιμάμηδων ανά την Ελλάδα. Η Θράκη σταδιακά γκριζάρεται.

Για τα ΙΜΙΑ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Μόνο ν’ αναφέρω ότι μετα τον Ιαν 1996 και για 3-4 χρόνια πήγαινε ένας βοσκός με έξοδα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έκτοτε για λόγους περικοπών σταμάτησε η κάλυψη των εξόδων μεταφοράς του. Επίσης αναρωτιέμαι γιατί το Ελληνικό κράτος δεν κατασκεύασε μνημείο πεσόντων πάνω στη βραχονησίδα.

Τέλος έχουμε επιθετική προσπάθεια για γκριζάρισμα ΑΟΖ Κύπρου και διασύνδεσής της με Ελληνική ΑΟΖ .

Μετά από 40 χρόνια φαίνεται να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις αλλαγής χρωματισμού της σημαίας. Το κυανό θα αντικατασταθεί με το γκρίζο. Η γαλανόλευκη θα γίνει γκριζόλευκη.

                                                                                  Του Απόστολου Τσιμογιάννη

* Ο Απόστολος Τσιμογιάννης είναι ανώτατος αξκός (ε.α), με μεγάλη επιτελική και διοικητική εμπειρία στον τομέα των Millitary Logistics. Έχει υπηρετήσει σε ανάλογη επιτελική θέση του NATO/NSPA. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Leave a Reply

  • (not be published)