ΜΟΝΟ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ – ΜΟΝΟ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΙΝ

Posted on March 20, 2018, 3:38 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 1 sec

Τελικά όπως ήταν αναμενόμενο η Αφρίν που υπερασπιζόντουσαν οι γενναίοι Κούρδοι των δυνάμεων YPG, έπεσε μετά από 62 μέρες στα χέρια των Τούρκων, Τουρκμάνων και των αντικαθεστωτικών Σύριων FSA μεταξύ των οποίων υπήρχαν και τζιχαντιστές. Η πτώση της περιοχής αυτής αποτελεί όνειδος για τις ΗΠΑ,  την ΕΕ και την Δύση γενικότερα. Θα λέγαμε ότι αποτελεί επίσης ντροπή και για την Ρωσία που στο πρόσωπο του Πούτιν έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με τις οθωμανικές επιδιώξεις, σε μια ξέφρενη πορεία βίας και ολοκληρωτισμού.

Όσο για το μεγαλείο του τουρκικού στρατού θα πρέπει να σοβαρευτούν όσοι εκφράζουν θαυμασμό και καλλιεργούν έτσι εμμέσως φοβικά σύνδρομα για ένα στρατό που «πολέμησε»,  στην περιοχή του Αφρίν δια αντιπροσώπων (των τουρκμάνων που αυτοί είχαν και τις μέγιστες απώλειες) και τζιχαντιστών, επί 62 μέρες τους γενναίους Κούρδους, που δεν είχαν ούτε αεροπλάνα, ούτε άρματα μάχης, ούτε αντιαεροπορικά αλλά ούτε καν πυροβολικό και συνάμα είχαν στοχοποιηθεί από ρωσικούς δορυφόρους για λογαριασμό της τουρκικής αεροπορίας και του πυροβολικού.

Ειδικά οι Ρώσοι κατακρεούργησαν τους Κούρδους ανοίγοντας την αντιαεροπορική ομπρέλα για να εισέρχονται αεροπλάνα της τουρκικής αεροπορίας, ενώ από την άλλη πλευρά οι κούρδοι δεν διέθεταν αντιαεροπορικά όπλα. Τώρα όμως στην Αφρίν,  ο αγώνας των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (ΥPG) κατά του τουρκικού στρατού και των συμμάχων του εισέρχεται σε νέα φάση, σύμφωνα με ανακοίνωση των κουρδικών διοικητικών αρχών, κάνουν λόγο για μετάβαση από τον συμβατικό πόλεμο σε «τακτικές ανταρτοπολέμου».

Συγκεκριμένα ο Κούρδος εκπρόσωπος Οτμάν Σέικ Ισά, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του κουρδικού θύλακα, ανέφερε ότι «Οι δυνάμεις μας είναι παρούσες σε όλα τα εδάφη της περιοχής του Αφρίν. Αυτές οι δυνάμεις θα πλήττουν τις θέσεις του τουρκικού εχθρού και των μισθοφόρων του σε κάθε ευκαιρία. Οι δυνάμεις μας σε όλο το Αφρίν θα γίνουν ο διαρκής εφιάλτης τους»

Θεωρούμε ότι οι ΗΠΑ και η Δύση δεν πρέπει να μείνουν στα λόγια μετά την προειδοποίηση των αμερικανών προς την Τουρκία ότι «έχουν μεγάλη ανησυχία», για την τύχη των κούρδων αμάχων. Φυσικά όλοι γνωρίζουν ότι η Τουρκία θα προβεί σε εκτεταμένη εθνοκάθαρση, όπως το συνηθίζει άλλωστε και ειδικά εμείς οι Έλληνες το ζήσαμε στην Κύπρο και στην Μικρασιατική καταστροφή για την οποία τόσο περήφανος δηλώνει ο Ερντογάν. Η πτώση της Αφρίν αποτελεί μεγάλη ντροπή για όλο τον πολιτισμένο κόσμο και προκαλεί μεγάλη Οργή για την πολεμοχαρή και ακραία φασιστική Τουρκία, η οποία είναι βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να αιματοκυλίσει ακόμα περισσότερο την περιοχή όσο βλέπει ότι την ανέχονται.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)