«ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΧΑΝ» ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝ !!! (ΒΙΝΤΕΟ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΝΟΡΩΝ)

Posted on July 16, 2018, 5:19 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 14 secs

Ανόητοι, ηλίθιοι, αποτυχημένοι στις χώρες τους πολιτικάντηδες, ατζέντηδες μεγαλοσυμφερόντων, συνήθως σοσιαλιστικής προέλευσης, δούρειοι ίπποι της παγκοσμιοποίησης, δικαιωματιστές είναι τα χαρακτηριστικά ορισμένων μεγαλόσχημων της Ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας.

Είναι στιγμές που ανακατεύομαι και αισθάνομαι ηλίθιος που εξουσιοδότησα τέτοιους ανθρώπους να εκπροσωπούν τα συμφέροντα μου.

Αυστριακής καταγωγής, πρώην πρόεδρος του λαϊκού κόμματος της χώρας του και πρώην υπουργός επιστημών. Κατηγορήθηκε για λογοκλοπή στη διδακτορική του διατριβή, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του στη Wikipedia.

Ως Επίτροπος για τη Διεύρυνση και τους Γείτονες, επέβλεψε μαζί με τους συναδέλφους του την επείγουσα αντίδραση της ΕΕ στην κρίση των προσφύγων κατά μήκος της βαλκανικής οδού και διαχειριζόταν τις σχέσεις με την Τουρκία πριν και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, μεταξύ άλλων όσον αφορά την παροχή βοήθειας στους Σύριους πρόσφυγες με βάση την ΕΕ- Τουρκία.

Αρκεί να  θυμηθούμε το κλείσιμο των βορείων συνόρων μας από Σκόπια και Αλβανία, για να καταλάβουμε την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που έχουν οι ευρωπαίοι σ’ αυτές τις χώρες.

Ο Επίτροπος φαίνεται να έχει υιοθετήσει πλήρως τις αλβανικές θέσεις, μετά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας «Τσάμηδων» κατά την επίσκεψη του Κοτζιά στην Αλβανία, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Voria.gr. Αυτό αποδεικνύουν τα λεγόμενα του καθώς φαίνεται ότι αυτά ήδη συζητούνται εντός Ε.Ε. «Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει». Η βεβιασμένη διόρθωση , όχι από τον ίδιο, δεν αναιρεί όσα είπε αλλά μάλλον τα επιβεβαιώνει.

Προ δύο ετών υποστήριξε την ύπαρξη “τσάμικου” ζητήματος, το οποίο όπως είπε είναι “διμερές ζήτημα που εκκρεμεί”, στις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας. Διαβάζω επίσης, ότι η επικεφαλής της ΕΕ στα Τίρανα, είναι η κροατικής καταγωγής, Ρομάνα Βλαχούτιν, η οποία φέρεται ότι σε συνεργασία με Ιταλίδα σύμβουλο που είναι στο γραφείο του Γιόχανες Χαν, και τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντυ Ράμα, έστησαν την απάντηση που δόθηκε πρόσφατα σε ερώτηση της κ. Σπυράκη.

Σε παλαιότερο άρθρο η προαναφερθείσα ιστοσελίδα αναφέρει ότι στο παρελθόν η αλβανική εφημερίδα Shekulli, με αφορμή τη σύμβαση με την Ελλάδα για τα θαλάσσια ύδατα, ανοίγει τον φάκελο για όλα τα σύνορα της Αλβανίας. Και αποκαλύπτει, ότι η Αλβανία σήμερα μέσω του νόμου “περί συνόρων” του 2008 δεν έχει σύνορα, επειδή δεν γίνεται καμία αναφορά-οριοθέτηση της γεωγραφικής έκτασης της χώρας!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: Ο νόμος του 2008 καταργεί ρητά  κάθε προηγούμενο νόμο αναφορικά με τα σύνορα της χώρας. Οι νόμοι για τα γεωγραφικά όρια, αντίστοιχα κατά τα έτη 1970, 1976 και 1980 είχαν καταργηθεί το 2001. Στο νόμο αυτού του έτους, προβλέπονταν τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Αλβανίας.

Όμως, το 2008 η κυβέρνηση Μπερίσα ψήφισε έναν άλλο νόμο για τη διαχείριση των συνόρων, ο οποίος κατήργησε όλους τους προηγούμενους νόμους. Τώρα το μόνο μέρος από όπου προκύπτουν τα όρια της Αλβανίας, είναι τα διεθνή αρχεία και οι νόμοι των γειτονικών χωρών.

Η αλβανική πλευρά μιλάει ευθέως για αναγνώριση των συνόρων όπως προέκυψαν με τη Συνθήκη του Λονδίνου και το Πρωτόκολλο της Φλωρεντίας (1913) και όχι με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας που ακολούθησε (1914), που προέβλεπε αυτονομία της Β. Ηπείρου, εντός των σημερινών ορίων του αλβανικού κράτους.

Ήδη έχει συμφωνηθεί η διενέργεια γεωτρήσεων από την  Shell στη Νότια περιοχή (Β. Ήπειρος) για τα βεβαιωμένα κοιτάσματα πετρελαίου λίγα χιλιόμετρα πάνω από τα ελληνικά σύνορα (Μπεράτι). Τώρα υπάρχει μεγάλο οικονομικό συμφέρον, με κίνδυνο για τους Αλβανούς, αν κάποια κυβέρνηση στην Ελλάδα απαιτήσει την εφαρμογή της Συνθήκης Αυτονομίας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεξαρτησία την περιοχή με μεγάλη οικονομική -και όχι μόνο- ζημία για την Αλβανία.

Επισημαίνω επίσης ότι ενδεχομένως η λεκάνη των υπαρχόντων αποθεμάτων πετρελαίου εκτείνεται και εντός του Ελληνικού εδάφους.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε όλοι μας ότι, από το σύνθημα «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» έχουμε περάσει στο :

«ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ

ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ,

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΝΩ ΟΣΟ ΚΙ ΟΣΟ,

ΦΤΑΝΕΙ ΘΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΚΕΙΝΗ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ»

Κάποιοι μπορεί να αισθάνονται άβολα που γεννήθηκαν Έλληνες και θέλουν να ξεφορτωθούν όσο-όσο την ιστορική κληρονομιά των προγόνων τους.

Οι υπόλοιποι, η συντριπτική πλειοψηφία, πρέπει τώρα πλέον να ξυπνήσουμε, να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας και να φροντίσουμε για την επιβίωση μας. Δεν υπάρχει δικαιολογία γι’ άλλα λάθη, ούτε χρόνος για να διορθωθούν.

Απόστολος Τσιμογιάννης

Ο Απόστολος Τσιμογιάννης είναι Υποστράτηγος (ε.α), με μεγάλη επιτελική και διοικητική εμπειρία στον τομέα των Millitary Logistics. Έχει υπηρετήσει σε ανάλογη επιτελική θέση του NATO/NSPA. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Leave a Reply

  • (not be published)