ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ  ΤΟΝ ΒΑΡΥ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΑΝΥΣΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ(ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ). ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ  ΑΔΥΝΑΤΟ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΤΟ 2016. ΕΔΩ ΑΠΛΑ ΘΑ ΔΩΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ.
2)ΗΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ -ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΗ MC14/3  ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΝΤΙΦ, ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ  ΚΑ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ 52 ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ/ΑΔΑΝΩΝ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΔΙΠΛΟΥ ΡΟΛΟΥ/ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥ-ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ./DUAL CAPABLE AIRCRAFTS. EΠΙΣΗΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 70 ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ-ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΟΥ 1968.ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ, ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΝΔΙΑΣ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ NUCLEAR NON-PROLIFERATIOΝ TREATY.(ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ)
3)ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ/ΒΟΜΒΕΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ  Β61 /ΤΑΚΤΙΚΑ/ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ 4 ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΒΟΜΒΕΣ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΧΕΛ(ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΑΚΝΤΑΛΕΜ). ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΣΤΟ ΦΟΛΚΕΛ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΜΠΡΑΜΠΕΝΤΣ, ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΣΤΟ ΚΛΑΙΝΕ ΒΟΓΚΕΛ/ΦΛΑΝΔΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΒΙΑΝΟ ΚΑΙ ΓΚΕΝΤΙ ΤΟΡΕ.
4)ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ F16  ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ, ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟ 2017 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ STEADFAST NOON  ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

5)ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΘΟΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ.ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΟΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ  ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ.ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ,ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΒΟΜΒΩΝ ΣΤΟ ΝΤΕΒΑΣΕΛΟΥ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ, Ή ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ.
6)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2010  ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ , ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ 4 ΤΩΝ 1100MW  ΕΚΑΣΤΟΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΚΟΥΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΜΕΡΣΙΝΑΣ, ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΑΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΤΟ 2023.ΟΙ ΑΛΛΟΙ 3 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2025-2026. Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΙΚΗ.ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 20 ΔΙΣ ΔΟΛ.ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ROSATΟM. ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕLECTRIC GENERATION COMPANY.. OTAN ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΟ 10-11% ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

7)ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΖΟΤΕΒΑ. Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΙΟΥ-ΠΑΡΑ ΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ-ΕΠΕΛΕΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΤΣΕΒΙΤ ΤΟ 1973.ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ ΑΣΦΑΛΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΓΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ..ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΩΝ.ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2018 ΔΟΚΙΜΗ ΑΝΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗΣΑΝ ΛΙΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ.
8)ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΒΑΛΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ/ΜΙΤΣΟΥΜΠΙΣΙ ΕΝΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  ΣΤΗΝ ΣΙΝΩΠΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ -ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ-ΟΤΙ ΤΟ ΤΟΚΙΟ”ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΣΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ”ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ PROJECT  ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ , 250 ΧΛΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟΠΟΤΑΜΟ, ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ…

9)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΘΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΧΑΜΗΛΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΚΑΥΣΙΜΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙ….

10)Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ, ΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΟ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ  ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΚΑΥΣΙΜΟ, ΣΤΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ….ΑΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ …ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ…ΠΧ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΛΟΥΤΩΝΙΟΥ ΚΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Leave a Reply

  • (not be published)