ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ/SIVAS ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ , ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΕΣΚΗ ΣΕΧΙΡ, Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΠΤΟΗΤΟΣ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ,ΤΟΝΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΟΙΜΟΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ  ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΙΓΑ ΚΑΙ ΝΑ  ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ(ΑΠΟ ΑΝΔΡΑΜΥΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΣ). ΗΔΗ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ, ΜΕ ΒΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.
2)Η ΕΕ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΠΡΟ 3 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΩΝ.Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ (ΑΝΩ ΤΩΝ 90 ΚΡΑΤΩΝ.)ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΞΥΤΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

3)ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΣΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΔΥΝΑΜΑ ΩΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΑ ΡΕΥΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΕ ΝΕΕΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ/MΟTION DETECTION TECHNOLOGIES, ΕΝΩ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΒΔ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΛΙΜΠ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ,ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΕΔΑΦΗ(ΧΑΤΑΙ ΚΑ), ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΛΙΑΝ ΕΥΘΡΑΣΤΗΣ ΑΝΑΚΩΧΗΣ (ΡΩΣΟ-ΤΥΡΚΟ-ΑΣΑΝΤΙΚΗΣ) ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΕ ΜΑΣ.
4)ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΙΑΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ /ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ.Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΑΦΡΙΝ , ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 800.000 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ /ΑΣΦΑΛΗ ΖΩΝΗ.. ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ,ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΤΑΛ ΑΜΠΙΑΝΤ, ΤΟΥ ΚΟΜΠΑΝΙ , ΤΟΥ ΡΑΣ ΕΛ ΑΙΝ ΚΑ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΚΕΙ ΕΔΡΕΥΥΣΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΕ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ.
5)ΑΥΡΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ,Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙΜΑΚΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ..ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΕΡΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ  ΑΡΚΕΤΑ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ.
6)ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΕΤΑΙ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΡΟΩΝ ΕΧΕΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ…,, ΕΝΩ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ.Η ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ , ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΘΕΙ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ.ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ‘ΝΕΕΣ ΜΟΡΙΕΣ” ΣΤΟΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
7)ΤΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΘΑΝΟΥΝ ΤΑ 2000 ΣΤΑ 5 ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ, ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ  ΤΩΝ 116 ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ  ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΕΙ   ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
8)ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΟΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ,ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΕΝΩ Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ. ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΤΕΛΕΥΤΗΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΕ ΙΡΑΚ-ΣΥΡΙΑ-ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΥΕΜΕΝΗ.ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΧΘΕΙ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΕΣΩ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ…
9)ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΙ ΣΤΟΛΙΣΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ..Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΠΕΙΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΩΝ ΣΟΜΑΛΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, Η ΕΕ ΚΑΙ Ο ΟΗΕ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΥΠΟ ΚΑΠΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΛΕΓΧΟ ΤΙΣ ΕΚΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.
10)ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ Ο ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ-ΘΑΝΑΤΟΥ , ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ. ΛΥΣΕΙΣ-ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ-ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΜΕΣΑ -ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ. ΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ(ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙΑΧΡΗΣΤΟΙ-ΑΜΥΑΛΟΙ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ). ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΥΡΙΟ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΓΡΑΨΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΗ-ΑΝΑΙΜΙΚΑ-ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Leave a Reply

  • (not be published)