EΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΚΤΕΝΕΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΑΛΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ/Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ/ΜΕΡΟΣ Α.

Posted on September 01, 2017, 5:16 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 18 secs
 ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ. ΕΧΟΥΝΕ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΚΕΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΑΠΟ ΗΠΑ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΜΑΛΑΙΣΙΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ-ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ-Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ-ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΚΤΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΕΠΑΦΩΝ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΕ ΙΑΠΩΝΙΑ-ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ-ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΚΑ.
 
2)Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. Η ΜΟΣΧΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΚΙΜ.. ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΙΜ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΓΙΑΛΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ ΑΠΟ ΤΗΝ 1718 ΩΣ ΤΗΝ 2371(ΜΙΛΩ ΠΕΡΑΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ) , Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΡΩΣΟΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ/ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΓΙΟΝΓΚ ΜΠΙΟΝΓΚ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΠΥΡΑΥΛΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥΝΓΚΙ ΡΙ. ΑΡΑ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ-ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ-ΣΕ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΒΡΩΜΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ-ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ…ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΤΑΝΤΟΝΓΚ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΡΕΑΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ , ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΙΜ ΟΥΝ. (ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ ΑΠΟ 4-22)
 
3)ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ Ο ΚΙΜ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΕΤΑΞΥ 30-55 ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ. ΟΧΙ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΚΙΛΟΤΟΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΩΝΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ(ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΧΑΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ). Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΜΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΡΥΦΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΥΛΙΚΑ-ΧΗΜΙΚΑ ΑΕΡΙΑ ΚΛΠ. ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ(ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ ΑΠΟ 23 ΩΣ 34 ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ).
 
4)Ο ΚΙΜ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥ ΛΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΣΟΝΓΚ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕΣΩ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΣΕΟΥΛ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΕΧΕΙ ΑΕΡΙΟ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ-ΣΑΡΙΝ-ΤΑΜΠΟΥΝ–ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ VX ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΝΕΥΡΟΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟ ΑΕΡΙΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΧΗΜΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΤΟΝ ΕΤΕΡΟΘΑΛΗ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΚΙΜ ΝΑΜ.. ΕΠΙΣΗΣ-ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ 35 -ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΥΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΟΠΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕΡΙΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ-ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΑΡΧΩΝ ΝΙΚΟΛΑΕ ΟΓΚΑΡΚΩΦ-ΝΤΙΜΙΤΡΙ ΓΙΑΖΩΦ ΚΑΙ ΣΕΡΓΕΙ ΑΚΡΟΜΕΓΙΕΦ. .ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ Ο ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ ΤΟ 1988.ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΚΙΜ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝΕ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕΡΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ…(ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ ΑΠΟ 36-42.)
 
5)ΚΟΙΤΑΞΤΕ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ ΟΠΩΣ Η ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ. ΤΟ 1991 Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΠΙ ΓΙΕΛΤΣΙΝ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ Η ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ, Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΤΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1991-1994 ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΡΩΣΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΣΑΜ ΝΑΝ- ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΛΟΥΓΚΑΡ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ-ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΗ-ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.. ΕΔΩ Η ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ. ΑΠΟ ΤΟ 1985-1991 ΕΠΙ ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ/ΝΑΤΟ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ. ΑΡΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΑΡΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.(ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ 43-60)
 
6)ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΑΝΤ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΟΜΕΙΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ. ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ.. ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΗΠΑ/ΔΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΟΥΝ ΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ-LESSONS LEARNED.(ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ 60-70). ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΔΥΣΗ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ.
(ΣΑΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΝΟΣ ΤΡΙΣΕΛΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ-ΙΡΑΝ)
 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Leave a Reply

  • (not be published)