ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
1)Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ. ΛΟΓΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΜΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ. Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΔΥΣΧΕΡΗΣ.
 
2)ΥΠΟ ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Η ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΑΝ ΑΠΟΣΧΙΣΤΕΙ ΤΙΘΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΕ..ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ,ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ. Η ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ. ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΟΑΣΕ.
 
3)ΤΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΣΧΙΣΘΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΠΩΣ Η ΑΜΠΧΑΖΙΑ ΚΑΙ Η ΝΟΤΙΑ ΟΣΣΕΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Ή ΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΟΑΖΕΡΙΚΗΣ ΔΙΕΝΕΞΗΣ. .ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΜΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ ΤΗΣ. ΟΥΤΕ Η ΡΩΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΘΕΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΧΙΣΗ. ΠΧ Η ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ, Η ΙΝΓΚΟΥΣΕΤΙΑ, Η ΚΑΜΠΑΡΝΤΙΝΟ ΜΠΑΛΚΑΡΙΑ, ΤΟ ΝΤΑΓΚΕΣΤΑΝ, Η ΣΙΒΗΡΙΑ ΚΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΙΒΕΤ, ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΙΝΙΑΝΓΚ ΤΩΝ ΟΥΙΓΟΥΡΩΝ -ΜΟΥΣΟΥΛΝΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΕΣΤΑΝ. ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Η ΤΑΙΒΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΑΦΟΥ Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ ΚΟΡΣΙΚΗΣ, ΚΑΙ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΚΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΣΕ ΙΤΑΛΙΑ-ΒΑΥΑΡΙΑ-ΝΗΣΙΑ ΑΛΑΝΤ-ΤΡΑΝΣΥΛΒΑΝΙΑ-ΝΗΣΟΙ ΦΕΡΟΕΣ -ΜΑΓΥΑΡΟΙ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ ΚΑ.
 
4)ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ .ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΣΧΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ 2008 ΤΟ 90%. ΥΠΗΡΞΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΦΙΛΑΝΔΟ ΜΑΑΡΤΙ ΑΧΙΣΑΑΡΙ. ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ 120 ΑΠΟ ΤΙΣ 193 ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ . ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΟΛΕΣ ΠΛΗΝ ΣΕΡΒΙΑΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. ΗΤΟΙ ΣΚΟΠΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΑΛΒΑΝΙΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΠΟΤΕ Η ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ.
 
5)ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ, Η ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ. ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑ/ΟΗΕ.ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΜΙΑ ‘ΜΠΙΑΦΡΑ’ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΥΧΕΙ ΟΥΤΕ ΟΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ.
 
6)ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ Η ΜΑΔΡΙΤΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 1978 ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 155 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΟΠΟΤΕ ΑΡΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ. ΣΥΝ ΤΥΧΟΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΟΙ ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΑΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ….ΠΧ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΚΑΙ ΖΙΡΟΝΑ.
 
7)ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΩΝΑ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑΕΚΤΟΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΛΙΓΚΑΣ /ΕΝΝΟΩ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ. ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΑΥΤΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ.ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΠΩΣ Η CAIXA BANK, H BANK SABADELL H GAS NATURAL FENOSA, H ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ABERTIS, H ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ MERLIN PROPERTIS, H ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ORYZON, H TELECOM EURONA, KA.
 
8)ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΝΚΑΤΑΛΑΝΙΚΟ ΗΧΗΡΟ ‘ΝΑΙ”. ΨΗΦΙΣΕ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 42-43%. ΑΡΑ ΜEΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΨΗΦOΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ. ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚOΣΟΒΟ(ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ), ΕΝΩ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ ΤΟΥ 2014, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗ. ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΤΑ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΩΣ ΤΟ 193 ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ. . ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ/ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΗΣΑΝ ΚΑΤΑ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΕΡΜΠΙΛ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΑΓΔΑΤΗΣ. ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
 
9)ΑΝ ΤΥΧΟΝ Η ΜΟΣΧΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ (ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ) ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ… ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΡΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝΕ…ΠΡΟΣΕΧΩΣ.

Leave a Reply

  • (not be published)