ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ…..ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ.
ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ …
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 
1)TΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΒΔ ΚΑΙ ΒΑ ΣΥΡΙΑ, ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΙΣΧΥΡΗ ΧΩΡΑ, ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ 5-6 ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ . ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.2-3 ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ….
 
2)ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ 8ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΜΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΛΕΚΤΟ ΞΕΝΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΗΣΑΝ ΑΠΟ ΗΠΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΣΠΑΝΙΑ-ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ.3ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΣΑΝ ΣΕ ΛΙΒΥΗ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ.
 
3)ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΑ.ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ , ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΛΙΒΥΗ.ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ…….
 
4)ΚΑΧΥΠΟΠΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ(ΠΛΗΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ) ΤΙΣ ΡΩΣΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΜΑΣΛΩΦ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
 
5)ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΚΑΠΟΙΩΝ ΛΕΚΤΙΚΩΝ ΠΟΜΦΟΛΥΓΩΝ(ΠΡΕΣΒΕΩΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΛΠ )..Η ΧΩΡΑ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ.ΕΧΕΙ ΠΛΑΣΑΡΙΣΤΕΙ Η ΘΕΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ , ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ-ΕΥΝΟΕΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΛΙΒΥΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΕΞΟΡΓΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ, ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΡΩΣΙΣΜΟΥ….
 
6).ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ….ΑΥΤΑ. ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ “ΕΙΡΗΝΗ” ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟ ΛΙΒΥΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ….
 
 
7)ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΙΟΥΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΟΕΜΒΡΙΟ. ΑΛΛΑ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΡΙΣΚΑΡΕΙ ΑΚΡΙΒΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ.ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ S400 , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΟ ΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.(ΜΙΣΡΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛ ΟΥΑΤΙΓΙΑ)
 
 
8)ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ 30 ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ,ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ..ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ “ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ” ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ…..(ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ…)/ΕΧΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΚΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ-ΦΙΛΑΝΔΙΑΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ.
 
 
9)ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΓΓ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΕΝΣ ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ.. ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.(ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΛ ΣΙΣΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7 ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ….
 
10)ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΓΓ/ΝΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΧΟΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΗ “ΚΑΝΙ” ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΟ ΣΤΟΝ ΧΑΦΤΑΡ.ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ Η ΤΑΡΧΟΥΝΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΤΖ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ.ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΟΗΕ , “ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ,ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟΝ “ΦΑΚΕΛΟ ΧΑΦΤΑΡ” ΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ….ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΔΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΗΕ-ΝΑΤΟ.
 
ΝΑΤΟ: «Επικίνδυνη η κατάσταση στη Λιβύη»
 
 
Την επικινδυνότητα της κατάστασης στη Λιβύη υπογράμμισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στην τοποθέτησή του μία ημέρα πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας.
 
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε: «Η κατάσταση στη Λιβύη παραμένει ιδιαίτερα επικίνδυνη και δύσκολη. Ανησυχούμε βαθύτατα σχετικά με τις αναφορές τους μαζικούς τάφους» και τόνισε την ανάγκη για πολιτική διαπραγμάτευση ως προς την ειρηνευτική διαδικασία εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξη της βορειοατλαντικής συμμαχίας στις προσπάθειες των οποίων ηγούνται τα Ηνωμένα Έθνη.
 
 
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ εξέφρασε τέλος την ανησυχία του «για την αυξανόμενη Ρωσική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα, στη Συρία αλλά και στη Λιβύη βεβαίως»

One Comment to: ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΗ ΛΙΒΥΗ…..ΚΛΠ/

  1. Χαρίδημος

    June 17th, 2020

    Αγαπητοί, θέλω να μου εξηγήσετε για ποιόν σοβαρό λόγο ο σχηματισμός των Η. Π. Α, λειτουργεί αντί-ρώσικα. Αφού δεν υπάρχει ΕΣΣΔ πια ούτε και η Ρωσία μπορεί να εισβάλει στις Η. Π. Α.

    Reply

Leave a Reply

  • (not be published)