Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Θα λέγαμε ότι η Ελλάδα διαχρονικά αγκαλιάζει όλους όσους έχουν την ανάγκη της, κάτι που και τώρα κάτω από αντίξοες συνθήκες πράττει στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών. Όλοι οι Έλληνες που βίωσαν την προσφυγιά και ο καθένας μας σίγουρα θα έχει και κάποιο συγγενή, που ήρθε ή έφυγε για άλλες πατρίδες, έχουμε αυτή την ευαισθησία στους μετανάστες. Αυτά όμως κάτω από φυσιολογικές συνθήκες, διότι πλέον στην Ελλάδα το φαινόμενο έχει ξεφύγει από το φυσιολογικό από την στιγμή που η ΕΕ μας έχει μετατρέψει ηθελημένα σε ένα χωνευτήριο ανθρώπων, που αντικειμενικά δεν θέλουν να βρίσκονται στην Ελλάδα. Αυτό από μόνο του καταργεί την έννοια της φιλοξενίας, χάνεται η έννοια της προσφυγιάς και έχουμε την δημιουργία φυλακών της ΕΕ. Είμαστε δηλαδή το Γκουαντάναμο της ΕΕ.  Αυτό επιπλέον εισάγει την έννοια της αστάθειας, που γεννιέται όταν συντηρείς στην επικράτεια σου ανθρώπους, που δεν το θέλουν και εξαναγκάζονται να το κάνουν. Το ίδιο που συμβαίνει στην Ελλάδα, σε πολύ μικρότερο βαθμό βέβαια γίνεται και στην Σερβία, που και εκείνη εξαναγκάζεται να φιλοξενεί ανθρώπους που δεν το επιθυμούν και απλά εγκλωβίστηκαν από τις απαράδεκτες πρακτικές των μελών της ΕΕ. Όμως βλέπουμε ότι ο Σέρβος Πρόεδρος κάτω από αυτή την σκληρή πραγματικότητα, αποφάσισε και αυτός να κλείσει τα σύνορα του επικρίνοντας πολύ σωστά την ΕΕ, ότι όχι μόνο δεν προστατεύει τα κράτη που εφαρμόζουν τις συνθήκες, αλλά προσφέρει και άσυλο σε αυτούς που ήδη έχουν σηκώσει τα ψηλά τείχη και μάλιστα με υψηλή ρητορική επικρίνουν αυτούς που είναι σύννομοι με τις αποφάσεις της Ευρώπης !!!

Έτσι, καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται ο Σέρβος Πρόεδρος Νίκολιτς δήλωσε ότι η Σερβία θα αναγκασθεί να κλείσει τα σύνορα της, από την στιγμή που οι χώρες της ΕΕ δεν αποδέχονται μετανάστες. Συγκεκριμένα δήλωσε στον σερβικό τύπο ότι, «ο καθένας που κλείνει τα σύνορα του μετά από εμάς δημιουργεί τον κίνδυνο το κανάλι με το νερό να μην μπορεί να διοχετευθεί , το οποίο σημαίνει ότι εμείς παρά τις πεποιθήσεις  μας, πρέπει να κλείσουμε τα σύνορα μας για τους μετανάστες χωρίς άλλη καθυστέρηση, εξάλλου εμείς δεν είμαστε η χώρα που αρχικά έχουν επιλέξει οι μετανάστες να πάνε», «εάν επίσης η ΕΕ αποφασίσει να στείλει τους μετανάστες που δέχθηκε μέχρι τώρα πάλι πίσω, η Σερβία δεν έχει καμία υποχρέωση να δεχθεί ένα εκατομμύριο κόσμο πίσω. Μπορούν αν θέλουν να πετάξουν από πάνω μας, να τους οδηγήσουν στις χώρες από τις οποίες κάποιοι τους καλέσανε ή και τους δελεάσανε να φύγουν», «εάν επίσης η ΕΕ δεν έχει θυμώσει με την συμπεριφορά της Ουγγαρίας στο θέμα, γιατί θα πρέπει να το κάνει με την Σερβία».

Θεωρούμε ότι η κίνηση του Προέδρου Νίκολιτς είναι σε απόλυτα σωστή κατεύθυνση. Μια κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και η Ελλάδα πριν τα πράγματα αποσταθεροποιήσουν πλήρως την κατάσταση και χαθεί ο έλεγχος. Ήδη τα γεγονότα σε Μόρια και άλλες περιοχές είναι πολύ ανησυχητικά και εάν δεν ληφθούν μέτρα σίγουρα θα επαναληφθούν, ενώ  τα τρελά σενάρια του Δρ. Αθανάσιου Δρούγου θα επιβεβαιωθούν πλήρως, ιδιαίτερα μάλιστα αν οι Γερμανοί αρχίσουν να μας στέλνουν πίσω και όσους δεν επιθυμούν στην επικράτεια τους. Η λύση είναι μια και μοναδική, αφενός κάνουμε σαφές ότι δεν δεχόμαστε κανένα μετανάστη από όπου και αν προέρχεται και αφετέρου προχωρούμε σε απόλυτο έλεγχο των συνόρων από τις Ένοπλες Δυνάμεις συνεπικουρούμενες από την ΕΛΑΣ όπου απαιτείται. Συνεργασία με FRONTEX υπό τον αποκλειστικό έλεγχο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και σε τομείς που αυτές θα καθορίσουν. Κλείσιμο των συνόρων μέχρι να δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες και υπό την προϋπόθεση απορρόφησης των ήδη υπαρχόντων μεταναστών στην Ελλάδα στα ποσοστά που έχουν καθορισθεί σε όλες τις χώρες της ΕΕ.   

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)