Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

ΑΛΗΘΕΙΕΣ-ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΜΥΘΟΙ
Posted on December 20, 2016, 10:16 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 1 sec

Εκτιμώ ότι η Τουρκια θα εξακολουθεί να αποτελεί μαγνητικό πόλο τζιχαντιστών ως και στόχο άλλων τρομοκρατικών ενεργειών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Ρωσία θα “πληρώσει πολύ ακριβά το μάρμαρο’ της εμπλοκής της στην Συρία. Και ειδικά τους πολύ σκληρούς και ανηλεείς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι Ήδη μέσα σε Ρωσικό έδαφος βρίσκονται τζιχαντιστές έτοιμοι να πλήξουν την Μόσχα και άλλες Ρωσικές μεγαλουπόλεις. Ακόμη έχουνε προετοιμάσει επίθεση με χημικά αέρια.

Η Ρωσία ήδη έχει δεχθεί χτύπημα για την εμπλοκή της στην Συρία με την κατάρριψη τον Οκτώβριο του 2015 πάνω από το Σινά του Ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου με τους τουρίστες που επέστρεγαν από το θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ στην Αίγυπτο στην Αγία Πετρούπολη.

Στην Τουρκία ο θυμός μεγάλης μερίδας του κόσμου με την στοχοποίηση των Γκιουλενιστών είναι μεγάλος. Χιλιάδες έχουνε χάσει τα προς το ζην από την πολιτική Ερντογκάν, ενώ παρουσιάζονται πολλά προβλήματα στον τομέα των αστυνομικών μονάδων.. Είναι πολύ ευκολο να στρατολογηθούν. Για αυτούς η πολιτική Πούτιν με τον Ερντογκάν καθώς και η παρουσία Ρώσων στην Συρία είναι “κόκκινο πανί”. Άρα να περιμένουμε και άλλες επιθέσεις στην Τουρκία, ενώ η Μόσχα διέπραξε τεράστιο λάθος με το να χτυπήσει το Σουνιτικό Ισλάμ.

Η Τουρκία λόγω των διώξεων ατόμων στις υπηρεσίες πληροφοριών παρουσιάζει και σε αυτό τον τομέα κενά στην ασφάλεια. Αντί η περιοχή που δολοφονήθηκε ο Ρώσος πρέσβης να ήταν υπό ασφυκτικό έλεγχο, υπήρχαν “χτυπητά κενά”. Εκεί κοντά είναι οι πρεσβείες της Αυστρίας, Γερμανίας και των ΗΠΑ. Αρκετά κοντά είναι τα Γραφεία του Γενικού Εισαγγελέα, του Εμπορικού Επιμελητηρίου, της Ρωσικής Εμπορικής Αποστολής, ενώ από την περιοχή ATATURK BOULEVARD διέρχεται κάθε μέρα ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ πηγαίνοντας στο γραφεο του. Υπάρχουν τεράστια κενά ασφαλείας. Μην τα βλέπετε υπό το πρίσμα ότι είναι δύσκολο να λάβει χώρα τρομοκρατική ενέργεια.Είναι εύκολο. Ο τρομοκράτης είναι πάντοτε μερικά βήματα μπροστά από τους διώκτες τουκαι έχει με το μέρος του το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

Γράφει ο Δρ Αθανάσιος Ε.Δρούγος

Leave a Reply

  • (not be published)