ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ.

Posted on February 21, 2017, 6:02 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 7 secs

ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΣΑ ΠΟΛΥ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΕΕ ΕΙΠΕ ΣΕ ΜΟΝΑΧΟ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΑΙΚ ΠΕΝΣ, ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

2)ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 2% ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΩΣ ΟΡΙΟ-ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΕΠ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ-ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ 23 ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ.. ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ.

3)ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ, ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ. ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΛΤΙΚΗ-ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΑΦΡΙΚΗ-ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΕΡΙΚΗΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

4)ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ, ΑΝ ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΛΟΝΔΙΝΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΡΑΜΠ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ. ΑΣ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ/ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΡΑΤΗ.

5)ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ Ή ΜΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΘΩΚΟ. ΗΔΗ ΕΧΟΥΝΕ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ…ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΘΟΥΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΜΗΝΕΣ. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΝΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ…

6)Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΜΑΚΜΑΣΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ.Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΡΙΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΤΖΙΜ ΜΑΤΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΖΟ ΝΤΑΝΦΟΡΝΤ.

7)’ΠΑΓΙΔΕΣ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ-ΑΝ ΠΑΡΕΚΛΕΙΝΕΙ-ΙΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΠΧ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΡΩΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ….

8)Ο ΦΛΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΜΕΤΑ. ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ “ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ…ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ…”

9)Ο ΠΕΝΣ ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟ ΜΙΛΗΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΩΝ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΝΑΤΟ-ΜΟΣΧΑΣ.ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟ ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ ΝΕΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ….

10)ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ, ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΚΤΙΚΟ ΚΥΚΛΟ, ΤΟ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ(ΠΧ ΣΤΟ ΜΑΛΙ), ΟΠΟΥ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. 11)ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΝΑΛΥΤΗ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Η ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ. ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ BURDEN SHARING , ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΥΡΑΥΛΩΝ ΤΟ 1979-1986, ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ,ΣΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΙΡΑΚ,ΣΤΟΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΡΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΟΒΙΕΤ, ΚΑ. ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ…

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Leave a Reply

  • (not be published)