ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Posted on June 13, 2017, 6:45 pm
FavoriteLoadingAdd to favorites 3 secs

Δεν έχει περάσει χρονικό διάστημα στην Ελλάδα και την Κύπρο και να μην έχουμε πάντα μπροστά μας ένα καινούργιο σχέδιο για λύση στο κυπριακό πρόβλημα. Σε κάθε σχέδιο βέβαια, γίνονται διαπραγματεύσεις για συμβιβασμούς ουσιαστικά της Ελληνικής πλευράς, σε μία λύση που θα είναι σε κάθε περίπτωση υπέρ της Τουρκίας, αφού αυτή είναι ο εισβολέας και καταπατητής του Κυπριακού εδάφους. Οι Τούρκοι είναι αυτοί που εισβάλανε σκοτώσανε, σφάξανε, βιάσανε, εποικίσανε, και τώρα υποτίθεται ότι συζητάνε για λύση.

Στο τελευταίο, ευτυχώς κατά την γνώμη μας ναυάγιο των συζητήσεων, για πρώτη φορά η Ελλάδα και η Κύπρος θέσανε ουσιαστικά προϋποθέσεις εγγυήσεων και ασφάλειας. Ήταν η πρώτη φορά που τέθηκε ουσιαστικά η απαίτηση αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων.

Πλέον ο ΟΗΕ με τον εκπρόσωπο του, κ. Άϊντε, ψάχνει νέους τρόπους ώστε όλοι να γυρίσουν πάλι στις διαπραγματεύσεις και απ ότι φαίνεται το καταφέρνει, μια και ορίστηκε νέα ημερομηνία για πενταμερή στην Γενεύη στις 28 Ιουν. Δεν υπάρχει φυσικά καμία αμφιβολία, τουλάχιστον σε εμάς, ότι ο τουρκόφιλος διαπραγματευτής, θα προσπαθήσει πάλι να βρει τρόπους να αποτελέσει το μείζων, δευτερεύων και η λύση να αποτελεί για όλους μια τεχνοκρατική διαδικασία.

Όμως για την Ελλάδα η λύση δεν θα μπορούσε ποτέ να αποτελεί τεχνοκρατική διευθέτηση και αυτό ήρθε να μας το θυμίσει ο χθεσινός χαμός του Ταξίαρχου Παναγιώτη Σταυρουλόπουλου, του ανθρώπου που με άλλους διακόσιους ήρωες υπερασπίστηκαν το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όταν όλοι τους είχαν εγκαταλείψει.

Η συνέντευξη του, που αναδεικνύει τον ηρωισμό αλλά ταυτόχρονα και τις παθογένειες του Έλληνα, αποτελεί ένα ντοκουμέντο για όλους τους Έλληνες αλλά κυρίως για όσους κρατάνε στα χέρια τους τις τύχες της Ελλάδας και της Κύπρου, για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να διαπραγματεύονται.

Ο Ταξίαρχος ε.α. Παναγιώτης Σταυρουλόπουλος, έφυγε χθες από τη ζωή. Ήταν ο ηρωικός διοικητής στη μάχη του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ το 1974. Τότε είχε πολεμήσει αντιμετωπίζοντας τους Τούρκους του ΑΤΤΙΛΑ. Ο ίδιος περιγράφει τα γεγονότα σε ένα βίντεο-ντοκουμέντο, που σας παραθέτουμε, σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ΡΙΚ, στην δημοσιογράφο Αιμίλη Μιχαήλ

Θεωρούμε ότι η συνέντευξη του ήρωα Παναγιώτη Σταυρουλόπουλου για την θυσία των Παλληκαριών του, πέραν του φόρου τιμής, θα πρέπει να αποτελεί το Ευαγγέλιο όσων διαπραγματεύονται λύσεις, για το Κυπριακό αλλά και Ελληνικό πρόβλημα. Κάθε φορά που πάνε σε όποια διαπραγμάτευση θα πρέπει να βλέπουν αυτή την συνέντευξη όσα χρόνια και να περάσουν.

«Τιμή και Δόξα σε όσους έδωσαν το Αίμα τους για την Ελευθερία της Κύπρου»

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Leave a Reply

  • (not be published)