ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)Η ΑΓΚΥΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ “ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΩΝ”, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΒΥΘΟΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ.. Η ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ “ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ”.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΗ ΦΟΒΙΚΗ.ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ “ΠΝΙΓΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΟΥΠΙΑ’)

2)ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΜΑΡΙΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΤΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΛΙΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ..Η ΑΓΚΥΡΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΕΝΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ/ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ.

3)Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ.ΕΠΙΣΗΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΑΜΥΝΑ ΩΣ ΚΑΙ ΕΠΑΚΤΙΑ/ΑΕΡΑΜΥΝΑ .

4)ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟ ΧΡΟΝΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑ ΔΑΠΑΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ. ΣΥΝΕΠΩΣ Η ΚΥΠΡΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. ΦΑΝΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ, ΕΝΩ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ.

5)Ο ΣΧΕΤΙΚΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΑΡΧΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ “ΚΑΛΥΨΩ” ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΤΕΜΑΧΙΟΥ 6 ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΟ. Η ΑΓΚΥΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

6)ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ.ΤΩΡΑ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΧΟΥΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ ,ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ. ΑΝ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΤΟΤΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΘΕΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ, ΑΡΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΣΤΟ ΜΟΝ ΠΕΛΕΡΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΝ ΜΟΝΤΑΝΑ ΕΣΜΠΡΩΞΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΗ-ΛΥΣΗ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ.

7)ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ.ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ.

8)ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ Η ΑΓΚΥΡΑ.

9)Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 42(7) ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, ΠΛΗΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.Η ΓΑΛΛΙΑ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015 ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΕ ΜΠΑΤΑΚΛΑΝ ΚΑΙ ΣΑΙΝ ΝΤΕΝΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΕΙΛΗ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ

10)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ , ΣΤΗ ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟ “ΑΙΓΑΙΟΠΟΙΕΙ” ΤΗΝ ΚΠΥΡΙΑΚΗ ΑΟΖ. ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

11)ΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΚΑΚΗ ΟΑΟΖ, Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

12)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ.ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ(ΒΑΣΕΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ).

13Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΑΝ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΛ ΣΙΣΙ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.(ΛΟΓΩ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ)..ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.

14)ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΤΟΣ 2019 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ..ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΑΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2018 ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ…..

Leave a Reply

  • (not be published)