Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΒΙΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟ

Posted on March 08, 2018, 11:09 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 3 secs

Όλοι μας γνωρίζουμε από τη βιολογία, ότι ο ανθρώπινος οργανισμός αντιδρά επιθετικά, όταν αντιληφθεί την είσοδο κάποιου μικροβίου και προσπαθεί να το εξοντώσει πριν αυτό προλάβει να τον εξασθενήσει και πιθανόν να τον καταστρέψει. Αυτή είναι μια φυσιολογική διαδικασία άμυνας. Λάθος απάντηση! Είναι μια ρατσιστική συμπεριφορά!! Κι’ ας επιμένει η επιστήμη  ότι αυτή είναι μια αναγκαία αντίδραση.

Φυσιολογική λοιπόν  και αναγκαία είναι  η αντίδραση της κοινωνίας μας, όταν αισθάνεται ότι βρίσκεται σε κίνδυνο, όταν διακυβεύονται η συνοχή της, οι παραδόσεις και οι ηθικές της αξίες, η ιστορία, η γλώσσα και η θρησκεία της. Αντιδρά προκειμένου να εμποδίσει τους «εισβολείς» να την εξουθενώσουν και να την καταστρέψουν.

Η Ελληνική κοινωνία δεν είναι ρατσιστική, δεν της το επιτρέπουν η ιστορία, η κουλτούρα και η θρησκεία της. Αλλά και οι παραδόσεις της συνηγορούν στο  φιλόξενο πνεύμα του ελληνικού λαού .

Οι Έλληνες έκρυβαν στην κατοχή, συμπατριώτες τους εβραϊκής καταγωγής. Την δεκαετία του ’90, συνέδραμαν χιλιάδες μετανάστες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και την Αλβανία. Δεν θυμάμαι να υπήρξαν ρατσιστικές αντιδράσεις, ούτε φωνές από φασιστικά κινήματα. Δεν υπήρχαν άλλωστε τέτοια.

Σήμερα λοιπόν επιχειρείται μια βίαιη είσοδος και εγκατάσταση μεταναστών, παράνομων ή μη και η κοινωνία αντιδρά γιατί αισθάνεται ότι κινδυνεύει. Μια φυσιολογική αντίδραση στοχοποιείται ως ρατσιστική και έτσι επιδιώκεται να ποινικοποιηθεί και ν’ αποδυναμωθεί. Δημιουργείται μάλιστα και ειδικός νόμος για να προστατέψει δήθεν τους αδύνατους από επιθετικές συμπεριφορές, ενώ το υφιστάμενο ποινικό δίκαιο αντιμετωπίζει όλες τις αξιόποινες πράξεις. Αναρωτιέμαι αν θα έπρεπε να επιλαμβάνεται ο εισαγγελέας όταν στα γήπεδα ακούγονται απειλητικά συνθήματα και προτροπές από τους οπαδούς μιας ομάδας εναντίον των οπαδών της άλλης. Δεν αποτελεί ρατσιστική συμπεριφορά αυτή ;

Η εξήγηση βεβαίως είναι  προφανής. Κάποιοι εντός και εκτός της χώρας, όχι μόνο στη πατρίδα μας, επιδιώκουν να μας αλλοιώσουν χρησιμοποιώντας μουσουλμανικούς πληθυσμούς, που δεν ενσωματώνονται στις δυτικές κοινωνίες. Οι πολίτες σε μεγάλο ποσοστό το αντιλαμβάνονται και εκδηλώνουν την αντίθεσή τους. Οι τυχόν βίαιες αντιδράσεις, αλλά και η ενδυνάμωση των φασιστικών κινημάτων, είναι αυτό που θέλουν να πετύχουν. Γι’ αυτό προκαλούν συνεχώς, ώστε να μας τυλίξουν όλους σ’ ένα πακέτο με δήθεν ρατσιστικό περιεχόμενο, παρουσιάζοντάς μας ως επικίνδυνους .

Σ’ αυτή τους την επιδίωξη, έχουν δυστυχώς με το μέρος τους και μια μερίδα καλοπροαίρετων ανθρώπων που παρασύρονται, βλέποντας το τυρί αλλά όχι τη φάκα. Μια φάκα που μπορεί να πιάσει και του ίδιους, αν τυχόν θεωρηθεί στο μέλλον ότι κάποιες αντιλήψεις και ενέργειές τους εντάσσονται στις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου γιατί προσβάλλουν άλλους πολίτες.

Εμείς λοιπόν ως υγιής και ζωντανός οργανισμός θα συνεχίσουμε την αυτοάμυνά μας ενάντια στις ιώσεις, μερικές από τις οποίες δεν αντιμετωπίζονται ούτε με τα εμβόλια της Novartis.

Του Απόστολου Τσιμογιάννη   

* Ο Απόστολος Τσιμογιάννης είναι ανώτατος αξκός (ε.α), με μεγάλη επιτελική και διοικητική εμπειρία στον τομέα των Millitary Logistics. Έχει υπηρετήσει σε ανάλογη επιτελική θέση του NATO/NSPA. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Leave a Reply

  • (not be published)