ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 
1)Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΡΩΣΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ, ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ 26 ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.Ο ΦΑΝΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ ΜΕ ΝΕΥΡΟΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΡΩΣΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΓΚΕΙ ΣΚΡΙΜΠΑΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑ ΣΤΙΣ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΣΩΛΣΜΠΕΡΙ ΤΗΣ ΝΔ ΑΓΓΛΙΑΣ ΑΠΟ ΡΩΣΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ FSB. Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1972-1973(ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ ΝΟΒΙΤΣΟΚ).ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ. ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΝ.Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ.
 
2)ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΗΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ, Η ΚΥΠΡΟΣ, Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΛΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΠΕΛΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ.ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΕΞΑΜΗΝΟ.
 
3)Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΣ ΤΗΣ ΕΕ,ΕΝΩ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΔΙΑΧΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΒΑΡΝΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ.
 
4)60 ΡΩΣΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΑΠΕΛΑΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ,ΟΙ 12 ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΕΛΑΣΕ 7 ΡΩΣΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΛΛΩΝ 3.ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ Η ΡΩΣΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΙΝΑΙ 10 ΑΝΤΙ ΓΙΑ 20 ΑΤΟΜΑ.ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ,ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΣΚΗΣΕ Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΓΓ/ΝΑΤΟ ΓΙΕΝΣ ΣΤΟΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ.
 
5)ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΣΕ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΡΩΣΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΙ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,ΕΝΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ,ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ-ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ. ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Η ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ, Η ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ, Η ΙΑΠΩΝΙΑ, Η ΜΑΛΑΙΣΙΑ, Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ , Η ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΚΑΙ 2-3 ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.
 
6)ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΥΡΟΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙ ΑΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΟΝ ΧΗΜΙΚΟ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ. Η ΡΩΣΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ.
 
7)Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ Η ΣΟΥΗΔΙΑ, Η ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ(ΠΑΡΑΤΗΝ ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ) ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΗΔΗ ΣΕ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ
 
8)ΣΤΟΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΡΩΣΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ.
 
9)Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2014 ΚΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ,ΕΧΕΙ ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ. ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΑΠΕΛΑΣΕ 13 ΡΩΣΟΥΣ , Η ΑΛΒΑΝΙΑ 2 , ΕΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ 1 ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ.
 
10) Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ.5 ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΣΚΟΥΝΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΟΤΖΙΑ.Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΡΙΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΚΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΣΤΕΝΑ.

Leave a Reply

  • (not be published)