ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 
1)ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ PESCO ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ -ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ PROJECTS- ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ/ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ) ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 6-7 ΧΡΟΝΙΑ.ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ Η PESCO ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΦΟΥ Η ΕΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟ-ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ.
 
2)Η ΟΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ/ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ/ΜΗ-ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ/ΣΤΟΛΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ/ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΚΥΒΕΡΝΟΠΟΛΕΜΟΥ/ΥΒΡΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ/ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΚΛΠ, ΑΝΟΙΞΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΛΠ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ. ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΜΕΝΑ . ΜΕ ΜΙΑ ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ 1954 ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΛΕΒΑΝ/ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ/ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΥΤΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ/ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΛΣΙΝΚΙ 1999/ΓΑΛΛΟ-ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΣΑΝ ΜΑΛΟ ΤΟ 1998/ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.ΠΟΛΛΗ ΘΕΩΡΙΑ. ΠΟΛΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ.ΑΡΕΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΣΕ ΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ./
 
3)ΑΠΛΑ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ BREXIT ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ/ΟΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΙ.ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΤΗΝ ΚΙΝΑ,ΤΟ ΙΡΑΝ, ΤΙΣ ΥΒΡΙΔΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ ,ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Η ΑΡΧΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΝ ΠΡΟ 10 ΗΜΕΡΩΝ ΩΘΗΣΕ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.ΚΑΙ ΤΟ 2004ΛΟΓΩ ΤΟΥ Β ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΒΕΛΓΟΙ,ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟΙΚΟΥ /SHAPE ΣΤΗ ΜΟΝΣ/ΒΕΛΓΙΟ ΚΑΤ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ.
 
4)ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ,/ΕΥΡΩΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ. ΟΙ ΗΠΑ,Η Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ,Ο ΚΑΝΑΔΑΣ, Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ/ΓΝΩΣΤΕΣ ΩΣ ‘ΤΑ 5 ΜΑΤΙΑ”/FIVE EYES/SΣΥΣΤΗΜΑ ΕCHELΟN .ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΠ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΜΕΣΩ ΠΟΛΥ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΒΑΣΕΩΝ. ΑΠΛΑ ΜΟΙΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΕ ΔΙΜΕΡΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΑΠΩΝΙΑ-ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΛΠ.
ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ ΚΑ , ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥΣ.ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΑΤΕΡΜΟΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΕ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΟΙΝΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΜΑΧΙΜΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
 
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

Leave a Reply

  • (not be published)