ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 
1)ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ ΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ , ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ή ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ /NATIONAL INTELLIGENCE UNIVERSITY ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΛΙΑΝ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΥΠΟΔΟΜΗ-ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΚΑΤΑΜΕΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑ.
 
2)ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΕ ΕΥΡΩΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ , ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ. ΠΧ Η ΠΟΛΩΝΙΑ, Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ,Η ΤΣΕΧΙΑ,ΟΙ ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑ.ΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Μ.ΒΡΕΤΝΙΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΓΕΡΜΑΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΑΝΑΛΥΣΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑ.. ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΟΡΑΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΣΥΝ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΤΑ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ,(ΕΝΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ), ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΥΡΩΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.ΑΝ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ , Η ΕΕ ΗΤΑΝ ΑΠΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ, ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ, ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑ.ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΚΡΗΣ ΕΜΒΛΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ , ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ATALANTA ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΟΜΑΛΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ ΩΣ ΚΑ ΣΤΗΝΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ SHERVAL ΣΤΟ ΜΑΛΙ/ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
 
3)ΑΝΦΕΡΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΛΟΓΩ ΕΓΓΥΤΗΤΑΣ-ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΑ.ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ ΣΛΑΒΟΛΟΓΟΙ-ΡΩΣΟΛΟΓΟΙ-ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΒΕΛΕΙΑ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΙΛΞΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ. ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΠΙ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ,ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ-ΜΑΣΚΙΡΟΒΚΑ-ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ-ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ.ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΥΡΩΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΜΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ.
 
4)ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΙΔΕΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΟ-ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ.ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ FBI, ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑ. ΔΕΝ ΤΕΛΕΣΦΟΡΗΣΑΝ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, ΚΕΝΤΡΑ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΜΕΙΚΤΕΣ-ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΜΕΤΕΞΕΛΙΓΜΕΝΑ ΝΑΤΟΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΚΛΠ. Η ΕΕ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΥΣΤΕΡΕΙ ΠΟΛΥ.

Leave a Reply

  • (not be published)