ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

1)ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ S400/F35  ΜΕΤΑΞΥ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. ΠΡΟ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ-ΠΑΡΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ -ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ.ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΑΛΛΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ , ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ STATE DEPARTMENT,  ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ, ΤΗΝ CIA  ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΑ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ. ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ, ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΙΤ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ(ΜΑΛΑΤΕΙΑ)
2)ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ “ΝΕΚΡΗΣ ΖΩΝΗΣ” ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΤΟΥΣ ΑΠΟ 4-12 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΤΟ ΠΟΛΥ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ/ΝΕΚΡΗ ΖΩΗΝΗ ΒΑΘΟΥΣ 32 ΧΙΛΙΟΜ, ΚΑΙ ΓΙΑ 150 ΧΙΛΙΟΜ ΜΗΚΟΣ  (ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ).ΕΚΕΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ ΑΝΤΑΡΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΟΠΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. Η ΑΓΚΥΡΑ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΩΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ PKK  , ΑΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ/ΤΟΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ/ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΖΩΝΗ ,ΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ.
3)ΟΙ ΤΟΥΡΚΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΖΩΝΗ ,ΤΟΤΕ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ/ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΛΑΤΕΙΑΣ-ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΣΟΥΝ ΥΠΟ  ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΟΧΗ. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΑΛ ΑΜΠΥΑΝΤ-ΚΑΜΙΣΛΙ-ΚΟΜΠΑΝΙ ΚΑΙ ΡΑΣ ΑΛ ΑΥΝ.ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΓΙΑΡΑΜΠΛΟΥΣ-ΑΛ ΜΠΑΜΠ-ΝΤΑΜΠΙΚ-ΑΛ ΡΑΙ ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΝΤΟΝΙ ΤΟΥ ΑΦΡΙΝ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΕΝΑ ΛΙΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟ ΕΚΤΑΣΙΑΚΑ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΣΥΡΙΑΣ.
4)ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ ΜΑΡΚ ΕΣΠΕΡ, ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΚΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ , ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΤΟΥ(ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΑΒΑΗ, ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ), ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ.ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΕΣΠΕΡ.ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ, Ο ΤΡΑΜΠ ΗΤΑΝ ΠΑΛΙ “ΕΥΕΛΙΚΤΟΣ” ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ 4 ΑΣΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΚΕΝ ΜΑΚΕΝΖΙ ,ΒΡΕΘΗΚΕ  ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΖΩΝΗ, ΑΠΕΦΥΓΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ,ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΑΡ, ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ..ΥΠΟΨΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΣΥΜΜΑΧΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ISIS  ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΛ ΟΥΝΤΕΙΝΤ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ,ΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ/ΑΔΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
5)ΜΙΑ ΤΡΙΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ  ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ. ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ , Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ ΩΣ ΚΑΙ  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ.ΔΥΟ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ, ΜΙΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ,ΩΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ.ΑΝΑ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΞΚΕΤΕΤΑΙ Ο ΑΚΑΡ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΟΠΟΤΕ ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ-ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ 19 ΜΙΝΙ-ΒΑΣΕΙΣ-ΕΝΩ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΓΑΛΛΟΙ, ΒΡΕΤΑΝΟΙ,ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΚΟΜΑΝΤΟΣ.

6)Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΙΧΛΩΔΗΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΛΥΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ,ΟΠΟΤΕ ΟΔΗΓΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣΧ ΑΩΔΟΥΣ ΣΥΡΙΑΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΦΥΛΙΟΥ.. ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΝΜΠΙΤΖ, ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ..ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ  ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ..

Leave a Reply

  • (not be published)