ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ.

1)ΟΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΔΕΝ ΗΣΑΝ ΤΥΧΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΥΧΑΙΟ Ή ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ. ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ  ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΡΕΣΒΕΩΝ /ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΕΛΣΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ,ΟΠΟΥ ΣΕ 124 ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ……ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΗΓΕΣ
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΠΡΟΞΕΝΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΟΣΤΑ  ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΕΞ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ… ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ,ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΙΟ, ΟΠΟΥ ΤΟ ΤΟΥΡΚΚΟ ΥΠΕΞ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ.(ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΔΟΓΜΑ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΛΠ)
2)ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΙΛΗΣΕ  ΣΗΜΕΡΑ/6-8-2019 ΣΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ/ΕΙΝΑΙ Η 11η ΔΙΑΣΚΕΨΗ/ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ , ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΟΤΙ “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ  ΕΝΩ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ  Η ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΤΕΡΥΗ ΠΕΡΙΟΧΗ. .ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΒΑ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΦΡΑΤΗ  ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ “ΑΝ ΔΕΝ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ, ΤΟΤΕ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΑΣ’.
3)ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ)ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,-ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ  , ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ  ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΙΣ.
4)ΑΝ  ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ  ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΚΑΙ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΡΙΕΘΝΕΣ ΣΗΜΕΙΟ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΓΙΣΤΗΣ/ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ(ΕΛΛΑΔΟΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ)/ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ 1-4-5-6-7/ΕΠΙΣΗΣ ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΜΑΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΣΑΖ/ΕΝΑΝΤΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ , ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΑΝ ΜΕΡΣΙΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΑΛΞΞΑΝΔΡΕΤΑΣ, ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΜΝΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΦΘΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΡΗΤΗ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΩΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ/ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ.ΟΥΤΕ ΛΙΓΟ ΟΥΤΕ ΠΟΛΥ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΡΕΒΙΖΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΚΟΡΕΣΤΟΣ.
5)ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ. ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΙΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΠΟΙΑ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΣΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΗΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΡΑΤΖ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ.
6)ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ  ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΤΟΥΣ ΟΥΙΓΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΤΟΥΡΚΕΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΤΟΥΣ ΡΟΧΙΓΙΑΝΣ ΤΗΣ ΜΥΑΝΜΑΡ,, ΕΝΩ ΕΚΑΝ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ  ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ. ΓΙΑ ΠΟΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΑΣΚΗΣΕ ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ,
7)Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΖ ΣΚΛΗΡΩΝ ΛΕΚΤΙΚΩΝ ΕΞΑΡΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΟ/ΣΕΙΣΜΟΓΡΑΦΙΚΟ/ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟ ‘ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΙΣ”  ΝΑ ΑΦΙΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ,ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ…ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΘΑΡΡΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΕΧΘΗΚΑΝ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ,ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΗΓΕΤΗ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΚΙΝΤΖΙ. ΑΝ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΟΛΛΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ  ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.

Leave a Reply

  • (not be published)