ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ! ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ! (Μέρος 3ο)

Posted on September 18, 2019, 11:26 am
FavoriteLoadingAdd to favorites 9 secs

 

Ο άνθρωπος, έγινε ουσιαστικά άνθρωπος όταν εγκαταστάθηκε μόνιμα και αποφάσισε να υπερασπιστεί τη σπηλιά του, την οικογένειά του, όταν έθεσε κανόνες στο τι είναι οικογένεια και ποιος έχει ευθύνη για τους απογόνους. Τα σύνορα φτιάχτηκαν για να ζει ο άνθρωπος ειρηνικά με τους όμοιούς του και να ελέγχει τις συναλλαγές του με τους άλλους. Ας αποφύγουμε να ζήσουμε ξανά στην εποχή όπου το κυνηγημένο ζώο «ο άνθρωπος» ήταν περιπλανώμενος τροφοσυλλέκτης, ζώο χωρίς φωλιά, που μετακινείτο συνεχώς για να επιβιώσει.

Οι νοητικές-συναισθηματικές ικανότητες των ανθρώπων συρρικνώνονται πλέον σκοπίμως. Ο άνθρωπος μεταλλάσσεται σε ανθρωποειδές, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να συμβιώσει με τα ρομπότ που έρχονται.  Η  ηλεκτρομαγνητική ακοή, η τηλεσκοπική όραση, η βιονική κόλλα, το σταμάτημα της απώλειας μνήμης και η ενίσχυσή της, το «παράθυρο στον εγκέφαλο», η καλλιέργεια εγκεφάλου στο εργαστήριο, η τηλεπικοινωνία εγκεφάλων και οι νοητικά ελεγχόμενοι εξωσκελετοί, είναι προ των θυρών.

Η τεχνολογία, μπορεί εκτός των άλλων να διαβρώσει τα θεμέλια της δημοκρατίας και να υποσκάψει την ελευθερία, ευνοώντας την συγκέντρωση δύναμης στα χέρια μιας μικρής ελίτ, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μία σύγχρονη τυραννία, μια ψηφιακή δικτατορία.

Όσο κι αν οι άνθρωποι πασχίζουν να εκπαιδεύονται δια βίου για να μη μείνουν πίσω και όσο κι αν «εφευρίσκουν» ξανά τον εαυτό τους, δύσκολα θα ανταγωνισθούν τις έξυπνες μηχανές στο μέλλον και πολλοί άνθρωποι αναμένεται  να εγκαταλείψουν κάθε νοητική προσπάθεια να μαθαίνουν νέες δεξιότητες για να βρίσκουν δουλειά.

Υπάρχει σωτηρία ? Νομίζω ότι δεν μπορούμε να το αποφύγουμε. Δεν είμαι σίγουρος μάλιστα, αν θα θέλαμε ή θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε σ’ ένα τέτοιο κόσμο, όπου θα επικρατεί ο φόβος, η απόλυτη υποταγή και η παντελής έλλειψη ελεύθερης βούλησης.

Η εξάρτηση από τη σύγχρονη τεχνολογία δημιουργεί έναν εθισμό που δεν αντιμετωπίζεται. Δεν είναι τσιγάρο, ποτό, ή ναρκωτικό που μπορείς να το σταματήσεις και με κάποιο τρόπο να λυτρωθείς. Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι που γίνεται αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας, χωρίς αυτό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, γιατί σταδιακά μπήκες όλο και πιο βαθιά και τώρα σε τραβάει κάτω, όπως η κινούμενη άμμος .

Σύμφωνα με πρόσφατη  έκθεση της Kaspersky (The true value of digital privacyare consumers selling themselves short?), το 38% των καταναλωτών θα διέγραφαν τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης τους αν αυτό τους διασφάλιζε ότι τα δεδομένα τους θα παραμείνουν ιδιωτικά για το υπόλοιπο της ζωής τους.  Επίσης το 19% θα εγκατέλειπε το κινητό του για τον ίδιο λόγο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο γνωστός τενίστας αποφάσισε να κλείσει όλους τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να απεμπλακεί, όπως δήλωσε από τον πλασματικό κόσμο τους και να καθαρίσει το μυαλό του. «Αποφάσισα να το κάνω αυτό για ν’ ανανεωθώ, να έρθω πιο κοντά με ανθρώπους που μετράνε για μένα και όχι να είμαι συγκεντρωμένος σε ανθρώπους που δεν γνωρίζω, που δεν έχουμε κάποια σχέση….Θα έχω περισσότερο χρόνο για τους αγαπημένους μου ανθρώπους, τους ανθρώπους που νοιάζομαι περισσότερο…»

Εκτιμώ ότι μέχρι το 2050, η ιδιωτικότητα θα είναι το πιο πολύτιμο αγαθό. Οι άνθρωποι θ’ αναζητούν λίγες στιγμές να κάνουν κάτι κρυφά, κάτι που θα ξέρουν μόνο οι ίδιοι ! Γι’ αυτό θα πρέπει να κηρυχθεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα και να προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους διεθνείς οργανισμούς.

Το ανθρώπινο είδος πρέπει να προστατευτεί ως είδος προς εξαφάνιση. (Τέλος. Σας συστήνω να ξαναδιαβάσετε το άρθρο ολοκληρωμένο).

                                                                                Απόστολος Τσιμογιάννης

Υποστράτηγος (ε.α), με μεγάλη επιτελική και διοικητική εμπειρία στον τομέα των Millitary Logistics. Έχει υπηρετήσει σε ανάλογη επιτελική θέση του NATO/NSPA. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics.

Leave a Reply

  • (not be published)